Parvekkeen uusi sisustus

Kirjoittelinkin pari viikkoa sitten, että meillä on parvekkeella sisustuspuuhat käynnissä. Mieheni tuumasi yksi ilta, että hän ei ole tyytyväinen meidän parvekkeeseen. En ollut kyllä minäkään, sillä jotenkin vanha parvekesohvamme oli tilassa epäkäytännöllinen eikä me juurikaan parvekkeella viihdytty. Kun mies näyttää vihreää valoa uudelleen sisustamiselle, niin minähän ryhdyin samantien hommiin ja aika pian olikin selvä, mitä parvekkeellemme halutaan.

Idea riippukeinusta syntyi oikeastaan heti ja mietimme millaisen haluaisimme. Kävimme kiertelemässä huonekaluliikkeitä inspiraatiota etsien ja aika pian päätimme ostaa Parolan Rottingin klassisen rottinkisen ja luonnonvärisen riippukeinun*. Jouduimme tilaamaan tuolin, koska kaupungista ei sitä löytynyt. Emme olleet varmoja voiko parvekkeemme kattoon kyseistä tuolia kiinnittää, joten ostimme sille myös valmiin telineen. Rottinki miellyttää silmää tällä hetkellä todella kovasti, joten riippukeinu sai seurakseen Ikean Mastholmen rottinkituolin ja Lene Bjerre merkkisen Mandisa-bambupenkin*. Vanha parvekesohvamme matkasi Rovaniemelle äidilleni ja nojatuolin möin Facebookin kirppiksellä. Vanhaa parvekkeelle jäi oikeastaan vain tuo pieni pöytä, aurinkotuoli, matto ja suurin osa tyynyistä.


Halusimme myös parvekkeelle enemmän kasveja ja amppeli oli tarkoitus ostaa roikkumaan tuohon kuivaustelineeseen. Ikeasta löytyi amppelista hieman modernimpi versio, josta innostuin lähemmän tutustumisen jälkeen heti - sehän oli kuin luotu juuri meille. Myös amppelin kukat nappasimme Ikeasta samalla reissulla matkaan ja tykkään tästä tosi kovasti. 


Parvekelasien edusta jäi aluksi melko tyhjäksi ja halusin hankkia siihen jotain kivaa. Meillä oli asiaa Jyskiin ja samalla bongasin sieltä alennuksesta kivoja lyhtyjä. Sekä hopeinen marokkolaishenkinen lyhty että bambulyhty ovat molemmat siis Jyskistä noin 10 euroa kappaleelta. Onko muuten joku muu samaa mieltä, että Jysk on tehnyt viime vuoden aikana melkoisen parannuksen tarjonnassaan? Laakerinlehtipuu ruukkuineen on puolestaan Bauhausista.


Parvekkeen toinen pääty on vielä sellainen, ettei se ihan täysillä miellytä. Jotenkin se tuntuu hirveän tyhjältä ja mietinkin auttaisiko matto aurinkotuolin alla asiaa. Haluaisin aurinkotuoliin myös valkoisen pehmusteen, mutta en ainakaan vielä ole löytänyt miellyttävää. Aurinkotuolin vieressä oleva pieni pöytä, joka tarpeen tullen voi toimia myös jakkarana, ostettiin myöskin Jyskistä, ja sen tarkoituksena on säilöä sisällään muun muassa kukkalapioita ja multapussia.Kuvat vanhasta parvekkeestamme löydät täältä, ja vaikka itse sanonkin niin mielestäni muutos on todella onnistunut ja parveke on nyt ihan eri tavalla freesi, vaikka edelliset kalusteet olivatkin valkoisia. 

Vai mitä mieltä te olette?


Linkit mainoslinkkejä*

5 kommenttia

 1. Kivalta näyttää! Haaveilen itsekin tuollaisesta riipputuolista, mutta paikkaa sille ei oikein ole kun en omista parveketta saati pihaa. Voishan se periaatteessa olkkarissakin toimia tuollasen telineen kanssa :D

  Olen samaa mieltä Jyskistä, viimeisen vuoden tai parin aikana oon ostanut sieltä vaikka mitä kivaa, sekä kalusteita että pienempiä juttuja. Aikaisemmin se tuntui vaan halpiskaupalta eikä inspiroinut ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Riipputuoleja näkyy tällä hetkellä tosi paljon eikä ihme, sillä ovathan nämä tosi mukavia! Ja Jysk todella on parantanut tarjontaansa!!

   Poista
 2. Kiva värimaailma ja raikas yleisilme, mutta olisin kiinnittänyt enemmän huomiota istuinten mukavuuteen ja käytännöllisyyteen. Parvekkeen idea kun on kesäisin toimia ns. extra-huoneena, jossa viettää vaikka iltaa yhdessä ystävien kanssa. Onko istuimia tarpeeksi kaikille ja niiden mukavuus, laskutilaa pöydän muodossa laseille ja ruokailuväleineille jne kaipaisin, mutta näitä asioita ehtii täydentämään myöhemmin halutessaan. Hyvä alku kivalle parvekkeelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, jokainenhan päättää itse mihin tarkoitukseen oma parveke on tehty, eikä se kaikilla tarkoita samaa asiaa. Mehän olemme tehneet parvekkeen meille itsellemme, ja miettineet mitä me itse meidän parvelleelta kaipaamme. Ruokapöytää emme missään tapauksessa parvekkeelle halunneet, koska meillä on ruokapöytä käytännössä parvekkeen vieressä sisällä. Ja no jos parveketta pääsääntöisesti käyttää kaksi ihmistä, niin miksi varautuisimme parvekkeella siihen jos tänne joskus muutaman kerran kesässä vieraitakin tulisi? Istumatilaa riittää kyllä isommallekin porukalle kun on penkkiä, aurinkosänkyä ja jakkaraa, mutta pääasiassa sisustimme parvekkeen meitä itsemme varten. Ja no rottinkituolit ovat mukavuudeltaan ihan täydellisiä!

   Poista
 3. Ah, tuo riippukeinu. Haaveilin jo siitä viime kesänä. Pitäisköhän tehdä tilaa sille parvekkeelle... ? :D Periaatteessa meille se kyllä mahtuisi jos jostain ehkä luopuisi.

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.