Kaikki laukkuni

Laukkupostaukset ovat varmasti yksi blogini suosituimmista kategorioista. Niiden perään kysellään aina tasaisin väliajoin ja niihin on usein myös eniten liikennettä vuosia myöhemminkin. Olen ollut jo vuosia höyrähtänyt laukkuihin, mutta olen kuitenkin aina ajatellut olevani niiden suhteen maltillinen. Maltillinen tässä tapauksessa on kyllä todella suhteellinen käsite, sillä moni varmasti ajattelee tätä harrastusta sulaksi hulluudeksi. Olen jo vuosia asettanut itselleni maksimimäärän, eli laukkuja saa olla maksimissaan kymmenen. Jos menee sen yli, on jostain luovuttava ja myytävä pois. Sillä onhan se tosia asia, että jos laukkuja on tosi paljon, ei niitä kaikkea ehdi millään käyttämään, en ainakaan minä. Eikä omat rahavaranikaan toki ole niin suuret, että laukkuja koko ajan ostelisin, ja rahoitankin usein uuden laukun vanhan laukun myynnillä. Asia olisi varmasti ihan eri, jos se lottovoitto kohdalle napsahtaisi, mutta toistaiseksi ihan ansiotyöllä joudun tämän (turhamaisen) harrastukseni kustantamaan.


Kaksi arvokkainta laukkuani ovat Chanel Mini Rectangularit, joista toisen ostin ihan vastikään Madridista. Kirjoittelinkin jo aiemmassa postauksessa miettineeni, onko typerää ostaa toinen samanlainen laukku, mutta päätyen lopulta kuitenkin niin tekemään. Ja enkä ole katunut, sillä tämä malli on yksinkertaisesti itselleni todella käytännöllinen, niin kokonsa kuin, painon ja hihnan pituuden puolesta. Myös monet teistä kommentoi, että tärkeintähän on se, että laukku pääsee käyttöön, joten mielummin ostaa jo ennestään hyväksi koetun mallin. Nämä Mini kokoiset vetää kuitenkin sisäänsä yllättävän paljon tavaraa, mutta ovat hinnaltaan huomattavasti siedettävämmässä luokassa kuin merkin klassikoimmat Double Flap -laukut. Näistä pääsee myös helposti halutessaan eroon ja ne säilyttää arvonsa hyvin. Jos miinuksia miettii, niin toki nämä kuitenkin ovat melko arvokkaita vaikka merkin halvimmasta päästä ovatkin. Lisäksi mielummin ottaisin tämän klassikon vielä hieman isommassa koossakin, mutta niissä taas hihnan mitta on epäsopiva minulle.


Guccin Marmont ja YSL Chain Wallet ovat itseasiassa kumpikin lahjoja mieheltäni. YSL:n sain  maisterislahjaksi Pariisista kolme vuotta sitten ja Guccin huomenlahjaksi viime syksynä. Nämä molemmat ovat enemmän kesälaukkuja ja etenkin Gucci on päässyt käyttöön oikeastaan kunnolla vasta nyt. Guccin plussia on ihana paksu metalliketju ja laukun tilavuus. Nahka on myös hyvälaatuisen tuntoista. Miinuksena arka väri, jonka kuitenkin välttämättä halusin, joka imee kyllä väriä farkuista ja takeista jos ei ole tarkkana. YSL:ssä on tosi hyvän mittainen hihna ja sen teksturoitu nahka ei pienistä säikähdä. Miinuksena joku voisi pitää, että tähän mahtuu melko vähän tavaraa, mutta minä en juuri turhia mukanani kanna. 


Kaikista käytetyin laukkuni on ehdottomasti Guccin Soho Disco Bag. Mutta vaikka laukkua on käytetty tosi paljon, ei se juuri ulospäin näy. Laukku on pieneksi laukuksi todella tilava ja sinne mahtuu tarvittaessa Olympuksen PEN -kamerani. Tämä kulkee mukana arjessani melkeinpä päivittäin, oli päälläni sitten verkkahousut tai siistimpi asu. Hieman alan tosin ehkä jopa kyllästymään tähän, sillä tätä on tullut käytettyä todella paljon, mutta kaukana ollaan vielä siitä, että tästä luopuisin.


Ainoa iso laukku minulla on tällä hetkellä Givenchyn Antigona, joka onkin oikeastaan tällä hetkellä todella vähällä käytöllä, sillä arjessa en isoa laukkua tarvitse ja viikonloppuisin valitsen aina pikkulaukun. Laukku on kuitenkin todella kätevä silloin kun isompaa laukkua tarvitsen sen levän olkahihnan ansiosta. Laukku on kiiltävää smooth nahkaa, sillä halusin laukun pitävän hyvin muotonsa,  kun taas merkin grained nahka antaa enemmän periksi. Laukku ei ole ottanut minkäänlaisia kolhuja, vaikka on ollut aiemmin käytössäni paljonkin, enkä minä ole laukkujeni kanssa mitenkään erityisen tarkka. 


Laukut eivät varmasti ole se järkevin sijoituskohde, mutta kaikissa laukuissani, paitsi viimeisimmässä Chanelissani, on hinta noussut laukun oston jälkeen 100-250 euroa. Joten parhaimmassa tapauksessa laukusta voi hyvin saada jopa omansa takaisin, ja joskus olen tehnyt jopa myymilläni laukuilla voittoa. En kuitenkaan osta laukkuja myydäkseni niitä, vaan nauttiakseni niistä itse. Kuitenkin kaikki tiedämme tämän naisen mielen, niin joskus joku laukku voikin alkaa kyllästyttää, tai ei tunnu enää omalta, ja silloin on laukkua turha piettää kaapissa pölyttymässä vaan myydä mahdollisimman nopeaa vielä pois kun laukku on vielä suosiossa ja siitä voi saada kohtuullisen hinnan.

Suurin osa laukuistani on tosiaan pikkulaukkuja, sillä ne on minulle kätevimpiä kun en kanna tavaraa paljoa mukanani. Laukkuhaaveet minulta tuskin loppuu koskaan, ja mielessä olisi taas pari laukkua, mutta seuraavaa laukkuostoa saa varmasti odotella nyt tovin jos toisenkin. Haaveilu on onneksi vielä ilmaista, mutta ikävä kyllä tässä harrastuksessa se monesti päätyy aika kalliiksi :D Ehkäpä siis ensi kerralla taas niistä haaveista...

Mitä tykkäätte laukuistani? Mitä ylipäänsä ajatteletta laukkuharrastuksesta?

6 kommenttia

 1. Mun mielestä susta näkyy että ostat vain niitä laukkuja joita todella haluat ja laukkukokoelma on ihanan minimaalinen. Ihmettelen välillä joitakin bloggaajia jotka ostaa laukkua laukun perään (toki kukin saa tehdä mitä haluaa) mutta niistä minusta ei välttämättä välity se "harkittu ostos" tunne kuten taas sulla on mun mielestä nää kaikki olleet tarkoin harkittuja. Itse en pärjäisi noin monella pienellä laukulla, miten esimerkiksi käyt päivittäiset työmatkat? Guccin Disco bag on mun lemppari näistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Erica :) Toki itelläkään ei aina ostokset ole menneet nappiin, ja olen myynyt laukkuja eteenpäin, mutta jos laukkuja pitää hyvin niistä tosin voi saada melkein omansa pois :) Minulla on arkena aina Guccin Soho Disco bag mukana, sillä en käytännössä tarvitse mukaani kuin lompakon, puhelimen, avaimet ja huulirasvan :D Siksi käytän aina pikkulaukkuja :)

   Poista
 2. Todella käytännöllisiä pikkulaukkuja, oikein nameja noi vaaleat värit! Iso laukku on mahtavan graafinen, wautsi! Itse olen vasta viime vuosina alkanut ymmärtämään merkkilaukkujen päälle ja nyt onkin tiedossa uusi Michael Korsin laukku USA:sta tuliaisena ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkulaukut ovat itselleni tosiaan käytännöllisimpiä :) Tämä on toisaalta kallis harrastus ja ymmärrän hyvin miksi monet ei tämän päälle ymmärrä, ja sekin on minulle ihan ok :) Kukin tyylillään!

   Poista
 3. Täällä ilmoittautuu myös laukkuhullu! Mulla tällä hetkellä vähän yli kymmenen designer laukkua(Ei onneksi Chanelin hintaisia kun Ei oo niin mun tyylisiä) ja pohdin mistä luopuisin Mut rakastan ja käytän kaikkea xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos käyttää kaikkia niin miksi turhaan luopumaan! :) Minä tiedän etten ehtisi kaikkia käyttää jos näitä paljoa enemmän vielä olisi :D Aina tosin pari vielä mahtuisi ;)

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.