Eroon silmälaseista

Kerroin joku aika sitten täällä olevani menossa silmälääkärille analyysiin, jossa katsotaan onko minulle mahdollista tehdä silmien laserleikkaus. Tuo päivä oli toukokuun alussa ja kaikki meni hyvin ja sain kuulla, että silmiini on mahdollista leikkaus tehdä.

Olen haaveillut leikkauksesta vuosia. Varmaan pian kymmenen vuotta, tai enemmänkin, siitä asti kun ensimmäiset lasit sain. Näköni on kuitenkin heikentynyt koko ajan hieman ja opiskelijana tuo iso rahasumma mitä leikkaus maksaa tuntui ihan mahdottomalta. Leikkauksien hinnat ovat vuosien aikana halventuneet, ja olisin varmasti opiskelijana ollut iloinen tiedosta, että leikkauksen on mahdollista maksaa myös osamaksulla. En tosin usko, että olisin siltikään tehnyt leikkausta ennen tätä hetkeä. Ja nyt siis aika leikkaukseen on varattu ja kesäkuun puolessa välissä minun olisi tarkoitus päästä silmälaseista eroon.

En tee leikkausta sen vuoksi, ettenkö tykkäisi laseista ulkonäössäni. Saan usein kehuja silmälaseistani ja minulle sopii useimmat silmälasimallit. Mutta onhan näissä paljon sellaista, että ilman olisi helpompi. Esimerkiksi kesällä on silmälasien ja aurinkolasien kanssa vaihtelu mielestäni työlästä. Ja lisäksi minulla ei tällä hetkellä edes ole vahvuudellisia aurinkolaseja, vaan käytän aurinkolasien kanssa piilareita. Ja se jos joku työlästä onkin. Käytän piilareita niin harvoin, että niiden silmiin laittaminen on aina yksi show ja silmäni kuivuvat päivän mittaan jonkin verran piilarit silmissä ja alkavat tuntua väsyneiltä.  Ja urheillessa silmälasit ovat tiellä, pomppivat nenällä ja menevät huuruun. Puhumattakaan talvesta, jolloin sisältä ulkoa mennessä tai päin vastoin ovat lasit heti huurussa. Jep, ilman olisi helpompi.

Lähdemme tavoittelemaan 0-tason näköä, eli parasta mahdollista. Osalle silmiin jätetään tyyliin 0,25 miinusta, josta voi olla apua kun ikänäkö tulee, mutta minulla kun on vieläkin 1-3v välein tullut tuo 0,25 miinusta lisää, niin en koe tuota jättöä tarpeelliseksi. Laserleikkaushan ei välttämättä ole lopullinen tie pysyvään täydelliseen näköön, vaan jos sitä miinusta on tullakseen lisää niin sitä tulee myös leikkauksen jälkeen. Mutta koska samalla saadaan korjattua silmistäni pois hajataitto, tulee näköni parantumaan huomattavasti ja tulen riippumattomaksi silmälaseista.

Leikkaukseen liittyy aina omat riskinsä, niin tähänkin. Näitä leikkauksia on kuitenkin tehty jo vuosikausia ja lääkäriasema jonne menen on Oulussa tosi uusi ja laitteet siten ihan viimeistä huutoa. Olen siis tosi luottavaisin mielin, enkä tällä hetkellä juurikaan jännitä. Tosin uskon, että kun leikkauspäivä koittaa, on jännityksen taso jotain aivan muuta. 

Pidättehän minulle peukkuja, että kaikki menee hyvin? :) Onko lukijoissa ketään, jolle laserleikkaus olisi tehty?


10 kommenttia

 1. On kohta kymmenen vuotta sitten, enkä ole hetkekään katunut! Näköni oli -8 ja se saatiin korjattua lähelle nollaa. Voin lämpimästi suositella! Leikkaus tehtiin Oulussa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kuulla hyvistä kokemuksista! Sinulla on onnistunut näön korjaus tosi hyvin :)

   Poista
 2. Moikka! Millä tekniikalla leikkaus sinulle tehdään? Onko kyseessä smile vai femtolasik? Itse arvon noiden kahden välillä ja tuntuu, että en osaa millään päättää :D

  VastaaPoista
 3. Moi! Leikkaus tehty puoli vuotta sitten Smile-tekniikalla, en voi kuin suositella! Kaikki meni alusta loppuun ihan nappiin ja oli kyllä ehdottomasti hintansa arvoista. Kävin juuri tarkastuksessa ja nyt on 0-tason näkö. Ja turhaan jännitin itse leikkausta, se oli tosi nopsaan ohi ja ei sattunut yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiva lukea onnistuineista leikkauksista! :) Minua ei vielä hirveänä jännitä mutta eiköhän se jännitys hiivi kun leikkaus lähestyy :D

   Poista
 4. Minulle tehtiin laserleikkaus pari vuotta sitten ja ainut mikä harmitti oli se, etten mennyt leikkaukseen aikaisemmin. Näin heti leikkauksen jälkeen hyvin ja toipuminen oli nopeaa kun silmiin muisti tiputtaa silmätippoja usein. - Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna kun kerroit kokemuksistasi :) Mukava kuulla että sulla oli mennyt noin nappiin!

   Poista
 5. Kävin syyskuussa -17 oulussa femtolasikissa ja olen todella tyytyväinen. Jännitti kovasti. Ensimmäinen viikko oli roskan tuntua silmissä, josta ei minusta ollut juuri puhuttu. Ehdin jo ajatella että oliko tämä virhe, mutta loppu hyvin ja näkö parani siitä mikä se oli lasien kanssa :)

  VastaaPoista
 6. Kävin viime joulukuussa Oulussa Terveystalossa Smile-leikkauksessa ja viime viikolla lopputarkastuksessa näkö oli 0-tasoinen. Aamuisin silmät ovat hieman kuivat ja pitkään tietokoneella työskennellessä näkö toisinaan sumenee hieman, mutta tippojen laitto kerran päivässä on pieni murhe verrattuna silmälasien kanssa elämiseen.

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.