Asuntonäytöissä

 takki Zara (vastaava täältä*)
pusero &Other Stories
housut H&M (vastaavat täältä*täältä*, täältä*, täältä*)
kengät Vans (täältä*)
laukku Chanel


Nämä asukuvat ovat yli viikon takaa kun kävimme muutamassa asuntonäytössä. Emme etsi uutta asuntoa mitenkään aktiivisesti, sillä tämä nykyinen täyttää kyllä kaikki kriteerimme: sijainti, koko, valoisuus ja pinnat. Seuraamme kuitenkin myynnissä olevia kohteita aktiivisesti ja nyt ensimmäistä kertaa tämän asunnon oston jälkeen tuli yksi mielenkiintoinen ja budjetiltaan kohtuullinen asunto myyntiin, jonka halusimme käydä kurkkaamassa. Asunto ei kuitenkaan miellyttänyt meitä vaan nykyisemme on paljon parempi. Tuon asunnon kävimme lisäksi katsomassa yhtä unelma-asuntoa, joka tällä hetkellä tosin on täysin saavuttamattomissa rahallisesti. No, ehkä sitten joskus.

Millaista asuntoa voisimme sitten harkita? No kriteerimme on melko tiukat. Oikeastaan tällä hetkellä harkitsemme vain asuntoja tästä nykyisesta taloyhtiöstämme. Meidän mielestä tämä on Oulun parasta aluetta, emmekä tästä haluaisi vaihtaa. Nämähän on siis puhtaasti makukysymyksiä, ei absoluuttisia totuuksia. Asunnon pitäisi olla tätä nykyistä vielä yhden huoneen verran isompi, sillä kun perheenperustaminen tulee sitten joskus ajankohtaiseksi, niin makuuhuoneita saisi olla kolme jos meille lapsi joskus suodaan. Vesistönäkymä on tällä hetkellä ehdoton, en vaihtaisi nykyistä näkymäämme olohuoneesta mihinkään. Eli tästä tullaankin siihen, että tällä hetkellä harkitsemme tosissaan vain kerrostaloasuntoja. Omakotitalot tai rivitalot vesistömaisemissa kun todellakin ovat budjettimme ulkopuolella. Moni pitää meitä hulluna, että asumme kerrostaloasunnossa jonka hinnalla saisi uudisrakennetun omakotitalon, mutta toistaiseksi ainakin arvostamme sijaintia, ikkunasta näkyviä maisemia ja helppoutta omaa pihaa ja taloa enemmän. Joskus leikittelen ajatuksella, että olisihan se ihana rakennuttaa omakotiltalo, jossa kaikki pinnat olisi saanut itse valita, mutta tosissaan emme ole sitä koskaan harkinneet.

Joko sinä asut unelmakodissasi vai katseletko asuntoja edes puoliksikaan sillä silmällä?

5 kommenttia

 1. Teidän koti on kyllä todellakin Oulun parhaimmalla paikalla <3 me tykättiin asua tuirassa ja nythän ollaankin asuttu Alppilassa väliaikaisesti vuokrakodissa kun ollaan etsitty sitä unelmien kotia. Kaupat tehdäänkin tällä viikolla ja en tajua vieläkään. Luulin joskus, että haluan asua aina Oulussa mutta nyt meidän unelma toteutuu ku päästään muuttaan maalle isoon omakotitaloon.. melko iso elämänmuutos edessä kyllä.. toinen autokin pitää hommata :D

  VastaaPoista
 2. Ostin juuri tässä keväällä ensiasuntoni (kivasti remontoitu kerrostalokaksio). Luonnollisesti pidän asunnosta kovasti, mutta ei tämä vielä the unelma-asunto ole ;) Mutta jostakinhan se täytyy aloittaa!

  VastaaPoista
 3. Asumishaaveita pitää olla. Asun perheeni kanssa rivitalossa kaupungin laidalla, mutta kuitenkin vain 6 kilometrin päässä keskustasta. Arvostan luontoa, rauhaa ja lapsiystävällistä aluetta ylipäätään. Julkiset liikkuu ja peruspalvelut ovat lähellä. Monta ihmistä olen saanut "yllätettyä", kun kerron että tämä on minun ensiasuntoni, jossa pian olen 14 vuotta asustellut ja perhettäkin sen aikana saanut :) Mutta asumiseen liittyvä haave tai oikeastaan jo varsin aktiivinen lomamökin etsintä on päällä jo kolmatta kesää. Paljon on jo käyty katsomassa ja yksi harmillinen karkuutuskin pääsi tapahtumaan tarjouskilpailussa, mutta se meidän oma osuu varmasti kohdalle vielä.

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä liikaa paheksutaan kerrostaloasumista. Tai siis tuntuu ettei unelmien koti voi olla kerrostaloasunto. Toiset tykkää omakotitaloista, toiset arvostaa kerrostaloasumista, kukin tyylillään. Kerrostalokin voi olla niin mahtava ettei siitä halua muuttaa pois. Meillä ei esim. kuulu mitkään äänet ja tykätään kans tosi paljon ja yhtiö on hyvä. En unelmoi omakotitaloelämästä koska meillä on mökki. Rivari on ihan ok mutta ei meillä mikään pakkomielle ole sellaiseen päätyä. :)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.