Karibian risteily Celebrity Cruises Equinoxilla

Olen venyttänyt postausta Karibian risteilystä todella pitkään, sillä no, minulla ei juurikaan ole risteilyltä kuvia. Kuten ei juuri koko muultakaan reissulta. Jotenkin reissussa oli vain fiilis, että en halua stressata kamerasta ja kuvista tällä reissulla varsinkaan sen stressavan alkumatkan jälkeen, vaan ottaa ihan iisisti. Ja niin tein. Postauksien perään on kuitenkin kyselty, ja haluan risteilystä ehdottomasti kirjoittaa, niin mennään niillä mitä on. Häämatkamme katastrofaalisesta alkutaipaleesta voit lukea täältä. Olen saanut kysymyksiä, kuinka asian jatkoselvittely Finnairin kanssa on jälkikäteen mennyt, niin aivan luokattoman surkeasti. Heidän tarjoamansa korvaus kohtelustamme on ala-arvoinen ja vastaus jokaiseen viestiin kestää aina kolme viikkoa. Vai kuulostaako teidän mielestä Finnairin tarjous 5000 Finnair-pisteestä siltä, että se korvaisi sen, että me jäimme ulos Miamin iltapäivälennolta heidän töpätessään ja laittessaan jonossa meidän takanaolleet meitä ennen lennolle? Uskomatonta. Eli keissi on yhä edelleen näin yli paria kuukautta myöhemmin auki.

Meidän risteilymme lähti Miamista. Satamaan on lentokentältä noin 15 kilometriä ja taksimatka satamaan maksoi muistaakseni kiinteän 30 dollaria. Ristelijämme on Celebrity Cruises varustamon Equinox, johon mahtui 2850 matkustajaa. Meidän hyttimme oli toiseksi ylimmällä hyttikannella, parvekkeellinen ja AquaClass luokkaa, joka oli perustasoa hieman parempi, mutta ei kuitenkaan sviitti. AquaClass luokalle kuului oma Blu-ravintola ja ilmainen sisäänpääsy spa-osastolle. Hyttimme siivottiin kahdesti päivässä ja sinne tuotiin iltapäivällä snackseja, jääteetä ja vettä. Hytti oli ihan kunnon hotellihuoneen kokoinen ja vessassakin hyvän kokoinen, joten missään sillipurkissa ei tarvinut viikkoa reissata. Hytistä minulla ei valitettavasti ole kuvaa. Lisää laivasta voit lukea täältä.


Risteilymme starttasi Miamista lauantaina klo 15 ja palasi seuraavana lauantai-aamuna klo 07. Risteilymme oli seitsemän yön eastern caribbean cruise ja laivamme pysähtyi San Juanissa Puerto Ricossa, St. Maartenilla ja St. Kittsillä. San Juan meiltä meni täysin ohi, koska jouduimme lähteä shoppailemaan, koska oli epävarmaa saisimmeko laukkuja laivalle ollenkaan. Otimme siis satamasta taksin ja suuntasimme ostoskeskukseen, jossa vierähti useampi tunti. On muuten harvinaisen vaikea shoppailla kun on pakko, kun kuitenkaan ei haluttanut ostaa mitään ihan turhaa. San Juanista ei siis mitään kerrottavaa.


Toisessa kohteessamme St. Maartenilla meillä oli varattuna mönkijäsafari, mutta sitä ennen kävimme hieman kävelemässä läheisellä rannalla ja ihastelemassa turkoosinsinistä merta. Kuvassa alla näkyy meidän risteilijämme ensimmäisenä. St. Maartenin saari tuhoutui viime syksyn hurrikaanissa 90 prosenttisesti ja se harmi kyllä näkyi vielä saarella hyvin. Ymmärrän kyllä, että risteilijät haluavat tukea saaria ja palata sinne mahdollisimman nopeasti, jotta saari saa tulovirtoja ja elpyy. Mönkijäsafarimme ei ollut ihan sitä mitä odotimme, vaan mönkijöillä ajettiin liikenteen seassa ja ympäristö ei ollut mitenkään kaunis. Kokemus kuitenkin tämäkin. St. Maartenissa saimme lopulta laukkummekin, jotka olivat ehtineet juuri ja juuri laivaan ennen boardingin sulkeutumista.


Kolmas kohteemme oli St. Kitts, jossa kävimme sademetsävaelluksella. Tämä oli huomattavasti parempi aktiviteettikokemus ja paikallinen nuori oppaamme oli huippu. Oli hauska kuulla kuinka kasveja käytetään moniin eri tarkoituksiin. En ole koskaan aiemmin käynyt sademetsässä, joten kokemus oli uusi. 


Sitten itse laivasta. Söimme lähes joka ilta oman luokkamme Blu-ravintolassa, jossa oli siis ihan à la carte -listat ja ruokaa sai valita niin paljon kuin halusi. Söimme usein kaksi alkupalaa, pääruoan ja jälkiruoan. Lista vaihtui joka päivä, mutta muutaman klassikot oli tarjolla joka päivä, kuten alkupaloista etanat ja pääruoista New York stake. Luin jostain blogista vinkin, että kannattaa kuunnella tarjoilijan päivittäisiä suosituksia, mikä kyllä oli totta, sillä ne yleensä oli parhaita ruokia. Ruoka ravintolassa oli todella laadukasta ja tarjolla oli paljon erikoisiakin ruokia. Söimme paljon mereneläviä kuiten rapua, hummeria ja pallasta, mieheni maistoi myös sammakonkoipia. Parhaat ruoat taisi ollakin juurikin hummeria, niin alkupalassa kuin pääruoassa. Meille oli tarjolla myös pöytiin tarjoiltava aamupala samassa ravintolassa ja osana aamuna kävimme siellä myös aamupalalla. Blu-ravintolan lisäksi laivalla oli iso buffet-ravintola, kaikille kuuluvat à la carte ravintola ja pienempiä ravintoloita kuten lounas-ajan hot dog- ja burger-baari laivan kannella. Lisäksi laivalla oli kolme maksullista ravintolaa, mutta emme nähneet tarpeelliseksi mennä näihin, kun risteilyn hintaan kuuluvat ravintolat oli niin hyviä. Nälkää ei todellakaan tarvinut nähdä, vaan syödä sai vaikka koko ajan aamu kuudesta ilta kymppiin. Buffetissa vaihtui teema joka päivä, mutta joka päivä oli muun muassa pasta station ja tortilloja/tacoja tarjolla. Ruokaa oli buffetissa niin paljon,  ettet edes kaikkea ehtinyt nähdä ja ruoat oli oikeasti hyviä. Monesti kun tuntuu, että buffetissa on hirveänä valinnanvaraa, mutta mikään ei maistu miltään. Meille kuului tietämättämme hintaan classic juomapaketti, joten lähes kaikki juomatkin kuului hintaan, vain tietyt premium merkit olivat meidän listan ulkopuolella. Palvelu ravintoloissa oli tosi hyvää ja työntekijöitä laivalla oli varmasti lähes maailman joka kolkasta. Meidän vakitarjoilijamme oli toinen Puolasta ja toinen Bangladeshista. 


Miten sitten kulutimme aikamme laivalla? Päivisin otimme rennosti ja makoilimme yleensä aurinkotuoleilla laivan kannella ja kuuntelimme äänikirjoja. Säät olivat hyvät, mutta melko tuuliset. Muutamana päivänä merenkäynti oli todella kovaa ja laiva keikkui oikein kunnolla. Huonoa oloa ei kuitenkaan tullut missään vaiheessa. Iltaisin laivalla oli aina joku eri show ja onneksi menimme ihan sattumalta toisena iltana showta katsomaan, sillä showt osoittautui todella hyviksi. Oli teatterimaisia tanssi-, akrobatia- ja lauluesityksiä, yhtenä iltana "three divas" laulukonsertti ja toiseksi viimeisenä iltana stand upia. Näiden lisäksi kävimme casinolla, jossa pelasimme aina muutamia dollareita illassa. Välillä jäimme voitolle ja välillä hävisimme. Se mihin olin hieman pettynyt, niin meidän laivalla ei juurikaan ollut shoppailtavaa - tai ei ainakaan sellaista mikä minua olisi kiinnostanut.  Myynnissä oli kosmetiikkaa, Michael Korsin ja Furlan laukkuja, joitain vaatteita ja todella paljon timanttikoruja ja kelloja. Toki emme olleet lähteneet laivalle shoppailemaan, mutta kun tarve olisi tällä kertaa shoppailulle ollut niin en yksinkertaisesti raaskinut maksaa 200 dollaria yhdestä mekosta joka oli vain ihan kiva. Laivalta tulikin ostettua vain yhdet ballerinat, koska minulla oli laivalle tullessa vain lenkkarit jalassa ja mieheni osti shortsit. Lisäksi ostimme aurinkorasvaa ja aftersunia.


Lähtisinkö uudelleen risteilylle? Lähtisin varmasti, ja uskon että joskus uudelleen lähdetäänkin! Mutta en varmastikaan samoihin kohteisiin tai samalle laivalle, vaan tietenkin haluaisin nähdä jotain uutta ensi kerralla. Aika laivalla kului helposti, tapahtumia olisi ollut koko ajan jos olisi ollut kiinnostunut olla tekemässä koko ajan jotain, me otimme enemmänkin rennosti ja nautiskeltiin.

Kysykää ihmeessä jos herää kysymyksiä, vastaan mielelläni parhaani mukaan :)

1 kommentti

  1. Kerro sitten miten kävi Finskin kanssa. Mulla ollut nyt 2kk valitus siellä eikä mitään kuulunut, muuta kuin että pahoittelut on ruuhkaa. Uskomatonta toimintaa kaikin puolin. Ja se on outoa etteivät halua korvata kunnolla kun useinhan jostain OULU-Helsinki voi saada satoja euroa jos vaikka kone täynnä..

    VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.