Lomalla Kreetan Plataniaksessa

Sellainen hulabaloo viikko alla, että alta pois. Nyt ajattelin kuitenkin heittää aivot narikkaan ja tulla kirjoittelemaan tänne jotain lomamatkastamme Kreikkaan. Tämä postaus on todennäköisesti melkoista ajatuksen virtaa, pahoittelut jo etukäteen.

Reissussa olin siis äitini kanssa. Meillä oli silloin kun vielä opiskelin perinne lähteä joka kevät reissuun kahdestaan. Opiskelijana kun tuota aikaa riitti :D Nyt pääsimme muutaman vuoden tauon jälkeen taas yhdessä reissuun. Äiti oli jostain saanut päähän pinttymän että haluaa nimenomaan Kreetalle, joten sinne siis lähdettiin. Matkan varasin ihan Tjäreborgin kautta, sillä tällä lomalla haluttiin vain rentoutua ja olla stressaamatta mistään, ja pakettimatkalla kun saa kaiken valmiina. Hotellimme oli Porto Platanias Beach & Spa, jota voin lämpimästi suositella Kreetalle matkustaville. Uima-altaita oli useampia, myös sellainen joka oli vain aikuisille, aamupala hotellilla oli ihan mieletön ja hotellin sijainti oli ihan Plataniaksen keskustassa. Jos sitä nyt keskustaksi voi kutsua. Hotellin allasravintolaa en suosittele kokeilemaan, kokeiltiin sitä ensimmäisenä päivänä ja se oli ihan kamalan ylihintainen ja ruoan taso todella kurja. Muuten ei mitään kritisoitavaa hotellista. Hotellin ulko-ovesta kun lähti oikealle päätyi parin sadan metrin jälkeen ensimmäiselle ravintolalle jostai sai 2,60 eurolla mitä maukkaimman gyros pitan. Jos olet matkalla Kreikkaan etkä tuota ole vielä syönyt. Tee se. Sen jälkeen et muuta syökään. Niin niin maukasta. Jos joku osaa vinkata kuinka lihasta saa sen makuista, kerro toki! Yleensäkin ruokahan Kreikassa on ihan parasta. Eläisin vaikka joka päivä Kreikkalaisella salaatilla, jos Suomesta saisi niin hyvää fetaa ja tomaatit maistuisi edes puoliksikaan niin hyviltä.

Platanias ei itsessään mitenkään sykähdyttänyt tai tehnyt sen suurempaa vaikutusta. Melko persoonaton lomakohde jopa? Pääkatua tuli käveltyä edes takas lähes joka ilta ja kadun varrella oli kyllä tunnelmallisia ravintoloita ja kivoja pikku putiikkeja. Ei pelkkää feikkitavaraa, vaan oikeasti ihan kivojakin vaatteita löytyi myös kotiin tuomisiksi. Tuo yhden kuvan koira oli ehkä ihaninta mitä reissussa nähtiin. Se oli hotellimme lähimmän kaupan myyjän koira ja se kävi viereisessä Kiinalaisessa ravintolassa aina vierailulla, koska se sai sieltä leipää. Ja sitten se tuli leipä suussa jyrsimään sitä takaisin kadulle. Ja me ihmeteltiin kuinka se pysyi jalkakäytävällä eikä mennyt autotielle, mutta niin se siinä pysy. Maailman symppiksin olento! 

Kreetan saarta ei muuten tullut kierrettyäkään, paitsi bussilla kävin pyörähtämässä Hanian kaupungissa shoppailemassa. Bussi menee pääkatua pitkin ja maksaa vajaa kolme euroa ja oli kohtuullisen kätevä. Mutta jos olet isommalla porukalla matkassa, menkää ihmessä taksilla, säästytte monelta harmaalta hiukselta ja maksatte vain pari euroa enemmän. Sillä bussi oli niin täynnä että osa joutui jäämään pysäkille odottamaan seuraavaa bussia, ja paluumatkalla bussia joutui odottamaan 30 min pidempään mitä aikataulu näytti. Haniasta löytyy perus Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius ja Sephora, joten jos nämä kaupat kiinnostaa niin kannattaahan tuolla käydä.

Loma oli oikein onnistunut ja saatiin juurikin sitä mitä haettiin: pitkiä yöunia, aurinkoa, lämpöä, hyvää ruokaa ja totaalista rentoutumista. Lähdetäänhän pian taas uudelleen reissuun, äiti ♥

2 kommenttia

  1. Ihania lomakuvia! :) Oon itsekin lähdössä parin kuukauden päästä Kreetalle ja sattuupa muuten olemaan sama hotellikin!! Olisi kiva kuulla, jos sulla on suosituksia Plataniaksen tai Hanian ruokapaikoista. Minulla tosin on gluteeniton ruokavalio keliakian takia, joka todennäköisesti vähän vaikeuttaa ravintoloiden etsintää? Ja jos sulla on vinkata jotain aktiviteetteja niin niistäkin kuulisin mielelläni! Kiitos jo etukäteen ja mukavaa viikonloppua sulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa _ehdottomasti_ käydä Elafonissi-laguuneilla!! Siis ihan huikean kaunis paikka, sinne pääsee busseillakin :)

      Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.