Tukkataikoja Sokos Hyvä Olo Oulussa

Postaus toteutettu yhteistyössä Sokos Hyvä Olo Oulun ja Kérastasen kanssa.


Yksi parhaimmista tunteista on kyllä vasta leikatut hiukset. Minä koen sitä tunnetta melko harvoin, sillä kampaajakäyntien väli venyy aina turhan pitkäksi. Tällä viikolla pääsin monen kuukauden tauon jälkeen pitkästä aikaa kampaajan penkkiin, ja voi kyllä sanoa että jo oli aikakin. Olen nyt vuoden ajan käynyt Sokos Hyvä Olossa kampaajalla, siitä saakka siis kun Sokos Ouluun avattiin. Mainitsinkin jo aiemmin, että olen hyvin mukavuudenhaluinen mitä kampaamo- ja kauneushoitolakäynteihin tulee ja arvostan siis suuresti ajanvaraamisen ja -perumisen helppoutta. Tätäkin aikaa jouduin erinäisistä syistä johtuen perumaan ja varaamaan monen monta kertaa uusiksi, mutta kaikki kävi hyvin helposti netissä ja heti näki uudet vapaat ajat. Halutessasi pääset tutustumaan Sokos Hyvä Olon palveluvalikoimaan tästä.


Sokos Hyvä Olon kampaamossa on kaunis valkea ilme joka iskee valoisuutta rakastavaan. Kampaamossa on muitakin kauniita yksityiskohtia, kuten pesupaikan yllä katossa oleva iso kukkataulu, jota on siinä pää kenossa mukava ihastella. En varmaankaan ole ainoa joka sanoo, että kampaajalla hiusten pesu on se kaikista rentouttavin hetki ja jos siihen lisätään vielä hierovat penkit, joista saa jalat ylös, niin meinasi tämä tyttö olla jo ihan niin rentoutunut että oli lähellä tulla uni silmään pitkän työpäivän jälkeen.


En ole värjännyt hiuksia kunnolla nyt kohta kahteen vuoteen vaan kasvatan omaa väriäni takaisin. Paljon ei ole enää vaalennuksia latvoissa jäljellä, mutta sen verran kuitenkin että latvat tuppaa mennä huonoon kuntoon ja alkaa kellertää. Olenkin useaan kertaan ottanut hiuksiini viileillä sävyillä tehtävän kiiltokäsittelyn, joka taittaa keltaisuutta pois ja samalla hoitaa hiusta ja antaa värjäämättömälle hiukselle kiiltoa. Niin teimme nytkin. Kampaajani valitsi kolme erilaista viileää ja tuhkaista sävyä, joista sekoitettiin yhdessä hoitoaineen kanssa seos, joka vaikuttaa hiuksissa pesupaikalla kymmenisen minuuttia. Tällainen käsittely on juuri hyvä kun kaipaa hiusväriltään sitä luonnollisuutta, mutta kuitenkin hieman freesata värin ilmettä.

Lisäksi tällä kertaa hiuksiini tehtiin Kérastase-hoito, jota en aiemmin ollut kokeillut. Kosteisiin hiuksiin suihkutettiin pieni pullollinen todella hienojakoista suihketta, joka pestiin saman tien pois. Mietiskelin kyllä siinä, että noinkohan tuollainen salaman nopea hoito vaikuttaa yhtään mihinkään, mutta eron huomasi kyllä heti kampaajan harjatessa märkää tukkaani. Ja no sen verran osaan sanoa, että en aidosti käsi sydämellä ole koskaan tuntenut luonnonkiharien hiusteni olevan niin pehmoiset ja sileät, mitä ne ovat nyt. Pehmoinen tunne on säilynyt myös ensimmäisen kotipesunkin jälkeen. Kérastase-hoito maksaa esimerkiksi leikkauksen yhteydessä 15 euroa, ja tuon panostuksen aion taatusti tehdä jatkossa kampaamokäynneilläni.

Pituudesta napsaistiin vain parisen senttiä pois, sillä säästelen pitkiä kutreja hääkampaustavarten. Johon muuten varasin myös ajan Sokos Hyvä Olosta. Häiden jälkeen ajattelin kuitenkin ehkä luopua kokonaan niistä värjätyistä latvoista ja leikata sen verran reilusti, että kaikki värjätty hius on pois.


Sain kampaamosta mukaani kampaajan valitsemat Kérastasen shampoon, hoitoaineen ja hiusöljyn. Minulle valittiin shampoo ja hoitoaine siloittavasta ja hallittavuutta tuovasta Discipline-sarjasta ja lämpösuojan sisältävä Elixir Ultime -öljy. Vaihdan kaikki pesuaineeni nyt näihin ja voisin kirjoitella kokemuksista sitten myöhemmin. Kampaaja kyllä varoitti, että kun kerran kokeilet Kérastasea niin et vaihda koskaan pois, joten odotuksen on todella korkealla. Löytyisikö tästä uusi sarja entisen lempparini Redkenin kaveriksi?

Onko teille Kérastase aiemmin tuttu ja jos on niin mitä sarjaa olette käyttänyt?


10 kommenttia

 1. Mulla on takana monen vuoren kasvatus projekti takana, hiukseni ovat vihdoinkin oman väriset ja olen niistä superonnellinen.

  VastaaPoista
 2. Kerastasen tuotteet on ihan parhaat ❤
  Annu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin ensimmäinen pesukerta vakuutti! Hiukseni on ihan tosi sileät ja pehmoiset ja pesussa tuntui jo ihanalta :D

   Poista
 3. Onko tuo kiiltokäsittely siis ihan sillä nimellä? Ja siinä ei siis värjätä hiuksia ollenkaan.

  Outoa, sillä olen monelta kampaajalta kysellyt vastaavaa oman värin freesausta ilman värjäystä ja kaikki ovat vain kehottaneet käyttämään colormaskia. 🤔

  Täytyypä perehtyä tarkemmin tuohon Sokoksen tarjontaan. Kiitti vinkistä!

  -Sandra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kiiltokäsittely löytyy tuolta Sokoksen varausjärjestelmästä ihan sillä nimellä! Se on siis hyvin kevyt sävyte, jossa väriainetta ja hoitoainetta sekoitetaan yhteen. Suosittelen kovasti, olen jo pari vuotta tosiaan käynyt aina tuossa sekä Limingantullin kampaamossa, että nyt Sokoksen kampaamossa :)

   Poista
 4. Hei, kauankohan/montako pesua tuon kiiltokäsittelyn sävy pysyy tukassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy myöntää etten tarkkaan osaa sanoa, mutta kyllä minulla vaikutus on yleensä säilynyt pidempään, eli ainakin kuukauden sanoisin? Riippuu toki kuinka usein pesee hiuksia, itse pesen n. joka toinen päivä.

   Poista
 5. Tuo Kerastasen hiusöljy on aivan ihanaa! <3 Pakko ostaa taas, kunhan nyt käytössä ollut kiiltoseerumi loppuu, nuo öljyt kun tuppaa olemaan ihan tosi riittoisia ainakin mun käytössä, kun laitan ihan vaan yhden pumppauksen latvoihin tällä nykyisellä hiusten pituudella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo öljy on kyllä ihan huippu laadukkaan oloinen ja se ihanasti liukuu hiuksiin ja tuntuu imeytyvänkin hyvin. Oon ennen käyttänyt SP:n vastaavaa pari pulloa, mutta kyllä tämä tuntuu paremmalta.

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.