Ensimmäinen adventti

Ihan viimeistään nyt voi sanoa lähtölaskennan jouluun alkaneen. On ensimmäinen adventti ja jouluaattoon on tänään enää vajaa neljä viikkoa. Viime viikonloppuna haimme joulukoristelaatikon alakerran varastosta ja pitkin viikkoa olen asetellut koristeita esille. Kuten kuvista huomaa, meidän joulussa ei juuri joulunpunaista näy. Voisin ehkä lähempänä joulua laittaakin jotain punaista esille, mutta jos laittaisin punaista näin aikaisessa vaiheessa kyllästyisin niihin jo ennen jouluviikkoa. Tällainen seesteinen värimaailma kun on enemmän mieleeni. 


Meidän joulukoristeisiin kuuluu paljon kynttilöitä. Sellaisia kynttilöitä, joita poltetaan, ja sellaisia kynttilöitä joihin en koskaan aio sytyttää liekkiä. Tämä on minusta jotenkin koomista, että ostan sitten kynttilöitä, mutten aio polttaa niitä. Mutta esimerkiksi nuo Balmuirin pyöreät Festivo kynttilät, niin eihän niitä nyt oikeasti raaski polttaa?! Ei senkään vuoksi, että nehän on kuitenkin melko tyyriitä, mutta ei myöskään siksi että ne vai nyt näyttävät niin söpöiltä ja jos niitä polttaa niin kohta ne ei enää näytäkään söpöiltä. Mietin pitkään myös tuon ruusukultainen pilarikynttilän kohtaloa, että raaskiiko sitä edes polttaakaan. No tällä kertaa repäisin ja sytytin siihen liekin. Saahan niitä sitten uusia, vaikka vähän lompakossa kirpaiseekin. Onko teillä muilla kynttilöitä esillä, joita ei ole tarkoituskaan sytyttää palamaan?


Yhtiä lempikoristeitani on alla olevan kuvan joulukuuset. Ne äitini osti muistaakseni pari joulua sitten Rovaniemeläiseltä kirpputorilta. Kuuset on siis itse tehtyjä, niissä on käsittääkseni käytetty hyödyksi herneitä, jota on sitten maalattu. Mielestäni ihan mielettömän upeita! Että joku oivaltaakin ja osaakin?! Ostaisin näitä mielelläni lisääkin, kokonaisen kuusimetsän!


Ehkä rakkain joulukoristeeni on kuitenkin alla olevan kuvan Aarikan seimi, jonka olen saanut äidiltäni. Seimi on 26-vuotias, melkein minun ikäinen siis, ja ellen nyt aivan väärin muista, on äitini saanut sen silloin lahjaksi omalta äidiltään. Tällaiset joulukoristeet ovat ihan parhaita, kestävät vuodesta toiseen ja ovat joka vuosi yhtä ihania. Siksi itse tykkäänkin suosia sisustuksessa juuri sellaista aikaa kestävää suomalaista designia.


Joko teillä on joulukoristeita esillä? :)

9 kommenttia

 1. Heippa!

  Noista balmuirin kynttilöistä, itse olen käyttänyt niitä vain koristeina mutta siskoni raski polttaa niitä. Muttei kuulemma ensimmäisen kerran jälkeen aio, eikä suosittele sitä. Oli kuulemma savuttanut, eikä palanut normaalisti ja olisko ollut sen sydänlangan kanssa häikkää.. :/ ei ehkä kannata.

  Mutta täällä on samoja värejä joulukoristeissa, valkoinen ja hopea ei huuda ehkä ihan niin pahasti joulua, niin voi olla pidemmän aikaa esillä eikä kyllästytä. :)

  VastaaPoista
 2. Vau miten upea joulusisustus! :)

  VastaaPoista
 3. IHanie joulujuttuja olet laittanut jo esille ja noi pikkukuuset eritoten miellytti minua.
  Meillä miesväki ei voi ymmärtää tuota, ettei tiettyjä kynttilöitä saa polttaa kun ne on vain koristeita. Eli toinen samanlainen täälläkin :)
  Täältä ei joulunakaan taida löytyä punaista, tällä hetkellä olen laitellut mustaa ja valkoista koristusta, ne vain sopii niin ihanasti meille ja teille varsinkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kuuset on <3 Hitsi kun niitä saisi enemmän... Meillä tuo mies jokseenkin ymmärtää nämä kynttiläjutut, toisaalta ei hän niihin juurikaan edes puutu kun tietää sisustuksen olevan minulle sydämen asia :D

   Poista
 4. Todella upean näköistä! Tykkään sisustustyylistäsi :)

  VastaaPoista
 5. Heippa!
  Aivan ihana koti teillä :) mistä tuo sivupöytä/taso on? Onko Ikean Malm?

  VastaaPoista
 6. Kiitos paljopn :) Se on Iskusta ostettu, äidiltä saatu, joten en osaa sen kummemmin sanoa :)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.