Värjätä vai eikö värjätä

Olen kasvattanut nyt omaa hiusväriä melko pitkään. Olen viimeksi värjännyt kunnolla hiuksia viime vuoden toukokuussa ja raitoja laittanut viime tammikuussa. Hiusteni kunto parantunut ihan hurjasti ja hiukset ovat paksummat kuin vuosiin. Luonnonkiharat hiukset ja vaalennus ei selkeästi sovi yhteen, sillä nimenomaan vaalennus, ihan vain pelkkä raidoituskin, laittoi hiukseni tosi huonoon kuntoon.

Viime aikoina olen kuitenkin miettiny hiusten sävyttämistä. Olen miettinyt asiaa siltäkin kantilta, että haluanko kuitenkaan olla häissä ihan puhtaastti omassa hiusvärissäni. Oma hiusvärini kun on, noh ei minkään värinen. Välillä olen omaan hiusväriini tosi tyytyväinen ja välillä se vain tuntuu super tylsältä. Kestoväriä en halua hiuksiini enää laittaa ja ikävä kyllä raidoitukset saan myös jättää unholaan, mutta jokin hiuksiin sävyä tuova kevytsävyte voisi olla paikallaan. Minulla oli noin kaksikymmentävuotiaaksi aina tosi tumma tukka ja silloin värjäsin hiuksiani aina sävytteillä. Niin tummaksi en missään tapauksessa värjäisi, mutta sävytteet toivat hiuksiin upeaa kiiltoa ja sitä kaipaisin nytkin.

Kokosin kollaasiin tuhkaisia vaaleanruskeita hiussävyjä, jollaisia voisin kuvitella itselleni. Eli tosi luonnollista ja kylmään taittavaa lopputulosta haen sävytykselläkin, mutta kuitenkin jotain eloa väriin joka toisi samalla myös sinisiä silmiäni paremmin esiin. Esimerkiksi ylärivin keskimmäinen ja keskimmäisen rivin oikeanpuolimmainen  ja toinen vasemmalta näyttävät silmiini tosi hyviltä.

Hiusten sävyttämisessä minua pelottaa kuitenkin se, että lopputulos menee lähes poikkeuksessa liian tummaksi. En tiedä mikä siinä on, mutta hiuslaatuni on aina ollut sellainen että se imasee värin kunnolla itseensä ja sävytteetkin pysyvät hiuksissa pitkään. 

Mitä mieltä olette - pitäisikö suosiolla vain kasvattaa omaa väriä vai olisiko sävytys ihan paikallaan?


4 kommenttia

 1. Itse olen värjännyt hiuksiani viimeksi monta monta vuotta sitten eli ainoastaan latvassa on enää muutama sentti väriä. Ihanaa kun monen vuosikymmenen värjäyskierre on nyt ohi.

  VastaaPoista
 2. Tää on kyllä tosi vaikee kysymys. Sun oma väri passaa sulle niin hyvin ja oot päässy jo pitkälle kasvatuksessa, että en varmaan raskisi heittää hukkaan sitä saavutusta :) Muuten tuo kevytsävytteiden käyttö ois varmaan ihan toimiva ratkaisu, mutta jos aiemmat kokemukset viittaa siihen että hiuksista tulee haluttua tummemmat, niin kannattaa miettiä onko riski liian iso otettavaksi.

  Toisaalta ymmärrän kyllä tuon pienen muutoksen - tai ainakin kiillon - kaipuun. Mietinkin, että oletko harkinnut näitä hoitavia ja kiiltoa tuovia käsittelyjä kuten Olaplex? :)

  VastaaPoista
 3. Oon hiusten kans aika samassa tilanteessa, edellisen kerran laitoin väriä päähän viime vuoden toukokuussa. Maantienharmaanruskea ei ihan oo mun lemppari väri, mut tykkään hiusten helppo hoitoisuudesta, kun ei tarvi värjätä. Mun latvat on vielä aika blondatut ja ne lyhenee kampaajalla sitä mukaa, kun juuri kasvaa, mut toisaalta mua houkuttais värjätä nää joko asteen tai kaks tummemmiksi tai sitten taas vaaleemmiksi. Hetkellisesti oon nyt tyytyväinen, kun oltiin Miamissa ja aurinko porotti hatun läpi vähän vaaleemman värin. Tässä varmaan pysytään hetki, mutta silti mietin kans, et pitäskö vaan värjätä vai kasvattaa.. :D

  Eli siis en oo puolesta enkä vastaan -päin vastoin. Melkein kannattaisin oman värin kasvatusta, mut toisaalta hääpäivänä haluais kaiken olevan täydellistä. Olin kaverin kaasona kesällä ja ite huomasin, että mun hiuksissa ei pysynyt kampaus kovin hyvänä, kun värjäämätön hius on niin liukas ja arvaamaton kampauksessa. :/

  VastaaPoista
 4. Kyllä se luonnollinen, värjäämätön hius on ylivoimaisesti kaunein ja korostaa omia piirteitä ja sävyjä parhaiten. Värjätty on aina värjätty eli = keinotekoisen näköinen. Jää sitten jokaisen tykönään päätettäväksi kummalta haluaa näyttää, luonnolliselta vai keinotekoiselta. Hiusvärien sisältämistä hirveistä myrkyistä en jaksa edes aloittaa, jokainen varmasti on niistä jo nykypäivänä riittävän tietoinen.

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.