Morsiusdietti

Melko moni morsian haluaa olla hääpäivänään parhaimmillaan ja näyttää hyvältä, niin myös minä. Loppukesästä jo avauduinkin siitä, kuinka pitkittyneestä sairastelusta johtuen kesä meni urheilujen suhteen jälleen plörinäksi. Viimeiset pari kuukautta ovatkin menneet sillä rintamalla huomattavasti paremmin, toki parantamisen varaa olisi yhä.

Mitä sitten olen tehnyt viime aikoina? Viime aikoina olen lenkkeillyt paljon, ja nyt puhun nimenomaan kävelylenkeistä. Vanha polvivaivani on nostanut päätään voimakkaammin mitä koskaan ennen, joten polviin iskuja aiheuttavat liikuntamuodot, kuten juoksut, hypyt ja pallopelit ovat tällä hetkellä pannassa. Liikkumattomaksi en saa kuitenkaan jäädä ja istuminen pikemminkin pahentaa vaivaa, joten kävely on tällä hetkellä yksi parhaista liikuntamuodoista minulle. Kävelylenkit ei todellakaan ole lempipuuhaani, mutta tiedättekös mikä minut on saanut lenkkeilemään useita kertoja viikossa? No Pokémon Go! Jep, tuo osakseen suuren suosion ja myös suuren määrän paheksuntaa saanut peli. Itselläni peli nimenomaan tukee liikkumistani, enkä näe siinä mitään järkeä, että menisin itse vain seisoskelemaan jonnekin Pokémoneja nappaamaan, vaan peli on viihdyke lenkeilläni. En kyllä ihan heti osaa mainita parempaa peliä kuin tämä, joka oikeasti on saanut ihmiset liikkumaan ja ulkoilemaan enemmän. Ai niin, taisihan jonkin sanomalehden tekstiviestipalstalla lukea, että peli on huono koska yleisillä paikoilla kuten puistoissa norkoilee nuorisoa pelaamassa... Siis mitä? Eikös ne puistot ole juuri sitä varten tarkoitettuja, ja jos joku peli saa porukan liikkeelle niin mielestäni ehdottomasti parempi vaihtoehto kuin se, että istutaan sisällä ja pelataan jotain vaihtoehtoista peliä.

Lenkkeilyn lisäksi olen käynyt jo viitenä viikkona putkeen aina maanantaisin uimassa ja vesijuoksemassa yhteensä tunnin verran. Vesiliikunta on polvelleni hyväksi ja uiminen on mielestäni aina ollut hauskaa. Ainoa huono puoli uinnissa on se, että sen jälkeen minulla on ihan hirmuinen nälkä ja tuntuu ettei mikään ruokamäärä riitä! Uintia aion ehdottomasti jatkaa tästä eteenpäin, sillä uimahallille menosta on tullut kiva viikon aloitus. Uimisen ja lenkkeilyn lisäksi olisi tarkoitus saada viikkoon ainakin yksi salitreenikerta, jolloin keskittyisin lähinnä ylä- ja keskikroppaan, mutta myös varovasti jalkoihin polven ympärillä olevien lihasten vahvistamiseksi.

Myös syömisiäni olen parin viime kuukauden ajan yrittänyt tarkkailla enemmän, onnistuen siinä toisina viikkoina paremmin ja toisina hieman huonommin. Herkuttelun olen pyrkinyt jättämään vain viikonlopuille, aina siinä en kuitenkaan ole onnistunut, mutta suunta ehdottomasti jo parempi. Pitääkin muistaa se, että vaikka joku päivä tai joku viikko menisi plörinäksi, niin ei saa antaa periksi. Mielitekoja on kyllä päivittäin, enkä ymmärrä miten niistä voiai päästä eroon. Ehkä kevätpuolella otan kunnon kuukauden irtioton kaikista herkuista esimerkiksi jonkin ruokavalion mukaan, jos se veisi päivittäisiä mielitekojani edes hieman vähemmäksi.

Otsikko on harhaanjohtava, sillä millään varsinaisella dietillä en siis ole, vaan olen pyrkinyt liikkumaan enemmän ja järkevöittämään syömisiäni - siis sitä mitä olen yrittänyt jo, öö, vuosia. Mielestäni on hyvä aloittaa morsiuskuntoon pääsy näin hitaasti edeten, eikä viimeisinä kuukausina hirveällä kerta rysäyksellä, tällöin tästä voisi tulla jopa kauemmaksi kantoisempi tapa. Tavoitteeni kun ei ole laihduttaa useita kiloja, vaan lähinnä hieman kiinteityä ja ei toki haittaa jos siinä sivussa putoaisikin pari kiloa.

Löytyykös muita syksyllä ruotuun palaamista yrittäviä? :)

8 kommenttia

 1. Moikka Linda!
  Mielitekojen hillitsemiseksi hommaa kromitabletteja. Toimii! Pitää verensokerin tasaisempana, eikä herkkunälkä pääse salakavalasti yllättämään! Itse päässyt niiden avulla yli vuoden mittaisesta sokerikoukusta eroon, vaikka olin hyvinhyvin skeptinen aluksi! Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kromia olen joskus kokeillut, muttei se silloin ainakaan toiminut. Pitää kyllä kokeilla nyt uudestaan, kiitos muistutuksesta! Ja omat mieliteot ei ole vain makeite, nimimerkillä voisin elää sipsillä, hih :D

   Poista
 2. Hehe, juttu oli ihan kuin minun kynästäni! Minäkin olen sellainen elämäntapanautiskelija joka ei vaan vuosien yrittämisestä huolimatta ole saanut itseään juomaan pelkkiä vihersmoothieita ja nauttimaan joka-aamuisesta lenkkijoogakuntosali-rääkistä ennen töihin menoa. ;) Tasapainoa kaikessa ja armollinen pitää itselleen olla. Aika huimaa, että olet jaksanut nyt syksyllä aloittaa noinkin monta uutta liikuntamuotoa, itselläni on mennyt juuri päinvastoin, että kesän liikumiset on jääneet pois ja mitään muuta ei jaksaisi tehdä kuin istua sohvalla ja mässyttää...! Tietysti motivaattori on vähän eri, kukapa ei omissa häissään haluaisi olla parhaimmillaan. Tsemppiä projektiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uiminen on ollut tosi kivaa ja tällä hetkellä mietin pitäisikö ottaa toinen uintikerta viikkoon, kun töissä tulee käveltyä sen verran paljon ettei välttämättä enää vapaa-ajalla liiemmin jaksa :) Ja joo, voi kunpa minä olisin noita vihersmoothieta himoitsevia :D

   Poista
 3. Ihanaa, että joku muukin vielä jaksaa pelata Pokamon Go:ta! Itse pidän kävelystä, mutta yleensä vain siinä tapauksessa että olen menossa jonnekin. Tällä hetkellä elän välivaihetta elämässäni, kouluhommat on tehty ja valmistuminen on oven takana ja samalla odotan tuloksia eräästä työhaastattelusta. Päiväni koostuvat lähinnä tylsyydestä, ja siksi onkin mahtavaa että Pokemon Go innostaa pitkiinkin kävelylenkkeihin.

  Tavoitteena itselläkin nyt syksyn tullen päästä taas ruotuun ja aloittaa kuntosalilla käynti. Keväällä kävin ahkerasti, mutta kappas kappas kesällä sekin vähän jäi :D Tosi mielenkiintoista muuten lukea näitä sun hääsuunnittelupostauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hauska peli, ja tosiaan kävelylenkit on sen ansiosta pidentyneet ja tihentyneet :D Kiva jos hääpostaukset kiinnostavat! :)

   Poista
 4. Itse en ole Pokemonia kokeillut, mutta olen reilun vuoden verran ulkoillut Ingressin kanssa. Se on saman peliyhtiön mobiilipeli johon Pokemon pitkälti perustuu. Voisin väittää että houkuttelee liikkumaan Pokemoniakin paremmin, pelkästään Ingressiä pelatessa on tullut käveltyä kohta 2000 km eikä kyllästymisen merkkejä ole havaittavissa :D

  VastaaPoista
 5. Moi! Minäkin jostain harhauduin tälle sivulle ja kun mainitsit polvivaivat sanon alastani käsin jotain: olet nuori eikä ilmeisesti mitään sellaista perussairautta joka voisi selittää polvivaivoja eli vaivat liittyvät harjoitteluun. Teetkö venytyksiä? Nelipäinen reisilihas vetää polvilumpion kautta säärtä suoraksi (ojennukseen). Varsinkin harjoitustilanteen muutosviheessa lihas alkaa kiristää lepotilassa painaen polvilumpiota jatkuvasti nivelpintaa vasten ja sitä rakenteet eivät loputtomasti kestä. Venyttely antaa lihas-jänne järjestelmään löysää siten että kireyttä on vain lihaksen jännityshetkessä, muuten systeemi antaa sopivasti periksi. Eli sääri pitää taivuttaa täysin kaksinkerroin reiden kanssa, MUTTA LISÄKSI reiden pitää taipua lantion suhteen taaksepäin että kaikki lihaksen osat saadaan venytykseen (tuntuu reiden ja lantion taitteessa). Vietä runsaasti aikaa venytellen vaikka mieli musiikki soimaan. Eräskin polveaan valitellut on neuvojeni jälkeen harrastanut maratooneja (en silti ole maratoonia suosittelemassa);D

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.