Häät - mihin panostamme ja missä pihistämme?

Hääblogeja tässä viimeaikoina selatessani, on tullut vastaan panostus ja pihistys -postauksia, joissa kerrotaan mihin häissä aiotaan panostaan ja mistä puolestaan sitten pihistää. Tätä olenkin viime aikoina mietiskellyt hieman enemmän, ja lista oli yllättävän vaikea tehdä, sillä kaikkeenhan sitä haluaisi panostaa.

Panostus

Ruoka ja juoma
Tämä on aika selvä. Olemme hyvän ruoan ystäviä ja haluamme häissämmekin nauttia herkullisista ruuista. Karjalanpaisti tai lohikeitto voi joillekin olla se täydellinen vaihtoehto, sillä loistavia ruokiahan ne on, mutta me haluamme syödä jotain arjesta poikkeavaa. Pitopalvelusta on alustavasti puhuttu tutun kokin kanssa, mutta vielä ei ole lyöty mitään lukkoon. Tämä alkaakin olla ainoita isoja asioita, jotka pitäisi vielä niin sanotusti kloussata. Juhlatilaksi halusimme ehdottomasti paikan, johon saa tuoda omat juomat, ja ensi kesänä toteutammekin pienen viikonloppu reissun Tallinnaan. 

Bändi
Olemme olleet nyt kahdissa häissä, joissa kummassakin on ollu bändi soittamassa livemusiikkia, ja onhan se vaan sellainen fiiliksen nostattaja, että haluamme bändin ehdottomasti myös omiin häihimme. Meillä onkin kiikarissa yksi huippu laulaja bändineen, jonka kanssa ollaan alustavasti jo hääkeikasta sovittu, mutta yksityiskohdat on vielä sopimatta.

Sormus
Sormus on se asia, joka häistä säilyy konkreettisena muistona sormessani aina - niin siis sen aviomiehen lisäksi, heh. En tietenkään ajattele, että "mitä kalliimpi sormus sitä kauniimpi", vaan ajattelen että ostan juuri sen sormuksen minkä haluan, hintalappua liian tarkkaa tuijottamatta. Toki tässäkin asiassa budjetti tulee siinä mielessä vastaan, että ihan mitä tahansa sormusta ei tokikaan ole varaa ostaa, mutta onneksi sormus johon olen ihastunut on ihan kohtuullisissa hinnoissa. Kihlasormukseni tulee olemaan sormuksista se näyttävämpi ja vihkisormus muutenkin maltillisempi. En normaalisti käytä juurikaan koruja, niin haluan sormuksieni tuovan aina olemukseeni säihkettä.Pihistys

Hääauto
Tämäkin on ihan selvä juttu. Meille ei tule mitään erikoista hääautoa, tai ainakaan emme aio siihen tuhlata rahaa, ellei sellainen tule vastaan todella todella halvalla. Minä en ole kiinnostunut autoista tippaakaan, eikä onneksi tuleva aviomiehenikään. Voimme ihan hyvin ajaa juhlapaikalle vaikka omassa autossamme istuen. Toki saatamme autoa hieman koristella, mutta tosiaan autoa tuskin vuokraamme.

Kukat
Meille ei tule pöytiin mitään kalliita kukkaasetelmia, vaan yksittäisi kukkia kauniin näköisiin pulloihin aseteltuna. Osan kukista ostamme todennäköisesti ihan marketista, esimerkiksi ruusuja ja neilikoita, ja jonkin verran tilaamme kukkakaupasta, kuten harsokukkaa. Minulle tulee tokikin sidottu morsiuskimppu ja miehelle viehe, mutta muuten pyrimme kukkaostoksissa säästämään, sillä niihinhän saisi tuhlattua rahaa vaikka ihan loputtomasti. 

Koristeet
Koristeista olen aiemminkin sanonut, että meille ei tule mitään suureellisia askarteluiltoja näkemään. Voisi ajatella, että koristeissa ja kutsuissa itse tekemällä säästäisi paljon, mutta näin ei todellakaan ole. Ebayn ihmeellistä maailmaa tonkiessa on vastaan tullut todella edukkaita, mutta silti mielettömän kauniita vaihtoehtoja koristeisiin. Olen sisustuksessakin vähän sen tyylinen, että "vähemmän on enempi", ja näin ajattelen myös hääkoristeissa.


Jotain siltä väliltä

Hääpuku
Tämä on vähän niin ja näin. Minulla on the hääpuku jo kiikarissa ja todennäköisesti tulen sen jo pian tilaamaan. Budjetista mennään hieman ylitse, mutta olin jo valmistautunut siihen, että niin tulee todennäköisesti käymään. Kalleinta merkkipukua en kuitenkaan tule ostamaan, vaan oululaisen suunnittelijan puvun Morsiusateljee Katariinasta, ja pukua on aivan U-P-E-A ! 

Kuvaaja
Kuvaaja on minulle henkilökohtaisesti tosi tärkeä juttu, mutta en kuitenkaan halua panostaa kuvaajaan liikaa rahaa. Kuvauksesta ajattelin kirjoittaa ihan oman postauksensa, mutta minulle on tärkeää, että kuvissa on fiilistä, kauniit valotukset ja kivoja yksityiskohtia. Osa nimekkäimmistä kuvaajista velottaa koko päivän kuvauksista jopa lähes pariatonnia, joka on meidän budjetille aivan liikaa. Löysin onneksemme kuitenkin pari huomattavasti edukkaampaa vaihtoehtoa, joiden kuvaportfolioihin olimme enemmän kuin tyytyväisiä ja meille onkin täydellisesti kriteerit täyttävä kuvaaja jo varattuna.

Mistä sinä säästäisit häissä ja mihin panostaisit?

17 kommenttia

 1. Mekin tehtiin ennen häitä suunnitelmat siitä mihin panostetaan ja mistä pihistetään. Loppujen lopuksi asiat kuitenkin menivät aika omalla painollaan :) Täytyy kyllä sanoa, että vielä viimeisinä päivinä häiden alla vähän kiristi kaikki se rahanmeno, mutta heti hääpäivänä tuli sellainen varmuus, että kaikki oli sen arvoista ja kaikkeen panostaminen (missä mittakaavassa tahansa) kannatti. Ja sama fiilis on edelleen :) Yksikään käytetty euro ei kaduta tai tunnu menneen hukkaan.

  Me panostettiin "erityisen paljon" kuvaajaan ja se on kyllä sellainen päätös johon edelleen ollaan kaikista tyytyväisimpiä. Ne on ainakin meille ollut meille kaikista tärkein konkreettinen muisto häistä. Enkä todellakaan tarkoita sitä, että hyvien hääkuvien pitäisi maksaa tonneja, en todellakaan. Tärkeintä kuvaajan valinnassa meille oli se, että kuvaajan tyyli miellyttää ja kyseessä on sellainen tyyppi jonka ammattitaitoon ja sopimuksista kiinnipitämiseen voidaan luottaa. Jos kuvaajan tyyli ei miellytä niin tuskin miellyttävät sitten hääkuvatkaan. Meidänkin kuvaajamme tyyli poikkeaa aika paljon perinteisestä kiillotetusta ja asetellusta hääkuvauksesta, mutta se oli meille juuri täydellistä :) Ja siitä oltiin sitten valmiita maksamaankin ja kyllä kannatti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, meillä ei mitään kiveen hakattua suunnitelmaa, mutta tällä hetkellä on fiilis että mihinkään liialliseen turhuuteen ei haluaisi törsätä :D Teillä onkin ollut kerrassaan upeita hääkuvia!! Meillekin on tosi tärkeää, että tyyli mielyttää :)

   Poista
 2. Ja mehän muuten päätettiin ihan viime tipassa myös ottaa videokuvaus ja ennen häitä siihen panostetut rahat meinasivat vähän harmittaakin, mutta ei yhtään sen jälkeen kun video saatiin käsiimme <3 pelkästään se muutaman minuutin traileri musiikin kanssa oli koko rahan arvoinen <3

  VastaaPoista
 3. https://www.facebook.com/opinkukka
  Vinkki kukkien hankintaan, vaikket niitä paljoa meinannut hankkia. Oletan että edullisempaa kuin normi kaupoista. Upeita asetelmia osaavat tehdä, kuten kuvista näkyy.

  VastaaPoista
 4. Meillä oli ruoka ja juhlapaikka (koristeet ei sisälly) panostuksissa lopussa. Kuvaajaan haluttiin panostaa, mutta riita anopin kanssa aiheutti kolme kuukautta ennen häitä sen että kuvaaja oliki sitten kuvaamista harrastava kaverini kohon oltiin tosi tyytyväisiä lopputulokset kun saatiin. Juhlapaikka oli kovien kriteerien takana valoisa, tilava, pihaa piti olla kun eloisia lapsia ja muuten vaan. Ruuan suhteen olin tosi vaativa koska kaikissa suvun juhlissa (siis ihan kaikissa) ruokana kalakeittoa. Oma vinkkini on että satsaa siihen mitä jää häiden jälkeen. Kukaan ei muista että pöytäliinat oli IKEAn knoppa lakanoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, Ikean Knoppat taitaa ollakin morsiamen keskuudetta jo legendoja! :D Ja juuri näin, ajateltiin panostaa niihin tärkeimpiin juttuihin :)

   Poista
 5. Me panostettiin häissämme tilaan, sormukseen sekä kukkiin. Tosin kukat saimme tutun tutun kautta, joten niissäkin loppupeleissä säästyi pitkä penni, vaikka kukkakoristelut olikin kovin suureelliset :) Pihistelimme sitten hääauton, bändin sekä kuvaajan kanssa. Tosin nämä kaikki olivat loistavia, mutta hyvän suhdeverkoston kautta erittäin edullisesti hankittu. Bändin ja kuvaajan itseasiassa eräs tuttavani varasi myös omiin häihinsä :) Ruoka ja hääpuku oli sitten jotain siltä väliltä, loistavia nekin kumpainenkin ja häät muutenkin kerrassaan onnistuneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole oikein mitään, missä saataisiin säästettyä suhteiden kautta! Se olisikin helpostus jos olisi :D

   Poista
 6. Hei! Voitko vinkata hyviä hääblogeja? Itselle myös ajankohtainen aihe ja olisi kiva saada uusia lukuvinkkejä:)

  Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No itseasiassa en seuraa mitään erityisesti ja kaipaisin itsekin lisää lukuvinkkejä! Olen vaan googlen kautta eksynyt satunnaisiin :)

   Poista
 7. Juhlimme omia häitämme viime vuoden toukokuussa ja panostuksen kohteita olivat: 1. ruoka ja juoma, 2. sormus, 3. valokuvaaja. Musiikista meillä vastasi tuttu DJ, joten sen saimme edullisesti ja sukulainen on töissä hotellissa, joten saimme upean sviitin puoleen hintaan hääyöksi. :) Hääpuvun sain hommattua alle budjetin, mikä oli positiivinen yllätys, sillä se oli juuri itselleni se unelmapuku! Kukkiin meillä meni suhteellisen paljon (500€) ja vuokrasimme 200€:lla aivan upean 50-luvun auton. (Haha, yleensä en piittaa autoista tippaakaan!:D)

  VastaaPoista
 8. Vaikka sun blogi ei pelkkä hääblogi olekkaan, niin mulla olisi silti hääaiheinen haaste blogissani sulle. :) https://gimmearing.blogspot.fi/2016/09/haaaiheinen-kuvahaaste.html

  VastaaPoista
 9. Just eilen kirjoittelin miehelle listaa aiheesta mihin sitä rahaa oikein menee.. Meillä myöskin panostetaan ruokaan ja juomaan, sormuksiin, sekä toivottavasti myös valokuvaajaan. Mies vain ei ole aivan yhtä vakuuttunut ammattikuvaajan tärkeydestä, saati sellaisista höpöhöpöjutuista kuin kihlakuvat.. Mutta eiköhän tässä jonkunlaiseen kompromissiin päästä!

  VastaaPoista
 10. Mielestäni tyylikkäämpää jos juhlapaikalla on a-oikeudet kun tuo viron viinaralli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En varmasti muuta ole väittänytkään? :) Ikävä kyllä a-oikeudet on kuitenkin Suomessa sen verran kalliit, että sillä rahalla millä kustannetaan vieraille koko illan juomat Virosta haettuna, saataisiin ravintolasta ihan max ehkä alkumaljat ja 2 kaatoa viiniä. Ja me kun halutaan tarjota vieraille koko ilta ja kunnon bileet. Toki pidettäisiin häät vaikka Oulun upeimmassa ravintolassa, jos ei rahasta olisi kiinni :)

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.