Lokrum

En tiedä oletteko kyllästyneet jo näihin lomakuvien katseluun, mutta muuta minulla ei tällä hetkellä ole valitettavasti teille tarjota :) Viimeisen kahden lomaviikon aikana kun en tarttunut kameraan kertaakaan ja loma meni jälleen ohi niiiin nopeasti. Miten se aina meneekin?

Tällä kertaa kerron hieman Lokrumin saaresta. Lokrum on pieni saari n. 500 metrin päässä Dubrovnikin vanhastakaupungista, eli ihan nokan edessä! Päädyttiin Lokrumiin melkeinpä vahingossa, kun  lähdettiin kävelemään vanhaankaupunkiin ja päädyttiin kohtaan josta lautat Lokrumiin lähtee. Päätettiin sitten hypätä kyytiin, kun suunnitelmissahan tuo oli jollain asteella ollut. Onneksi hypättiin! Meno-paluumatka saarelle maksaa n. 15 euroa per henkilö ja tuo kannattaa kyllä satsata.


Emme suinkaan olleet ainoita, jotka olivat valinneet juuri tuon päivän Lokrumilla vierailuun. Lokrumilla on paikkoja, kuten alla olevan kuvan "kuollut meri", jotka ovat turisteja pullollaan, mutta saarelta löytyy kyllä rauhallisiakin paikkoja kahdenkeskiseen fiilistelyyn. Jos viihdytte mielummin omassa rauhassa, niin kannattaa lähteä kävelemään väenpaljoudesta muualle päin saarta. Saarella asustaa kesyjä riikinkukkoja, jollaista en aikaisemmin ole koskaan luonnossa nähnytkään!


Saaren kauneimmat paikat löysi ehdottomasti poikkeamalla pääpoluilta pienemmille sivupoluille. Ei siis missään nimessä kannata pysytellä vain pääpoluilla, vaan lähteä seikkailemaan niille pienille poluille, niin mekin löydettiin muun muassa alla olevat mahtavat maisemat. Moni kulki pääpolkuja pitkin ja vastaantulijat kyselivät vain ollaanko nähty saaren kuollut meri, kun hienompiakin paikkoja saarelta olisi löytynyt. Poluilta poiketessa saatat vahingossa eksyä myös nudistirannalla, kuten meille kävi, heh! Sieltä lähdimme kyllä kohtuu vikkelästi pois!


Me kierrettiin lopulta koko saari ympäri ja suosittelen varaamaan reilusti vettä mukaan, sillä saarella on kioskeja vain harvassa. Meillä vesi loppui kesken tosi nopeasti, joten limsakojun vihdoin tultua eteen olisin maksanut juomasta vaikka mansikoita. Viilennystä saarella sai onneksi helposti pulahtamalla aina välillä viilentävään ja raikkaaseen mereen.

Saaren toiselta puolen oli hienot näkymät myös Dubrovnikiin ja olikin hieno ihastella kaupunkia myös mereltä päin.


Söinpä saarella myös yhden reissun parhaista ruoka-annoksista! Tiikerikatkaravuilla ja parsalla höystetty risotto oli supermaukasta! Risotot oli muutenkin Kroatiassa todella onnistuneita, kun niitä pariin otteeseen söin. Lokrumilla taisi ravintoloita olla vain kaksi, mutta hintataso niissä oli silti aivan kohtuullinen, tai samaa tasoa mitä kaupungissakin.

5 kommenttia

 1. Nyt tulee ihan off topic, mutta mitä asuinalueita Oulusta suosittelisit? Tuttu kaupunki on muuten kyllä, mutta ihan konkreettisia kokemuksia en oo asukkailta kuullut. Etu-Lyöttyä oon miettiny, mutta silti pelottaa, että onko siellä meluisaa ym. kun on kuitenkin niin lähellä keskustaa... Alppila on toinen, mutta toisaalta en tiedä yhtään minkä tyyppistä porukkaa siellä asuu ja muutenkaan tunne seutua. Puntaroin siis keskeisen sijainnin ja rauhallisuuden väliltä, mutta joka tapauksessa saisi olla hyvämaineinen ja siisti alue minne muutetaan :) Olen sekä innoissani että peloissani, löytyykö hyvää kämppää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm oletteko ostamassa vai muuttamassa vuokralle? :) Etu-Lyötyssä asuneena voin todeta alueen kohtuu rauhalliseksi, me ei kyllä koettu mitään hälinää siellä. Sekä Etu-Lyötyssä että Alppilassa on paljon vuokralaisia, paljon nuoria ja opiskelijoita, mutta itse näkisin molemmat ihan kivoina alueina asua vuokralla. Kannattaa katsoa myös Karjasilta, Raksila, Hollihaka ja Länsi-Tuira :)

   Poista
  2. Vuokralle muutetaan joo - kiitos paljon vastauksesta, pitääkin perehtyä noihin jälkimmäisiin :)

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.