Dubrovnik

Cavtatissa neljä yötä yövyttämme siirryimme loppulomaksi noin 20 kilometrin päähän Dubrovnikiin. Dubrovnik on Cavtatiin verrattuja jo aivan suurkaupunki ja ihmisvilinä kasvoi huomattavasti. Luonto Dubrovnikissa on aivan yhtä kaunista ja toki isompi kaupunki tarjoaa myös enemmän aktiviteetteja. Meillä oli Dubrovnikissa aikaa kolme päivää, jotka kuluivat kyllä nopeasti ja paljon jäi vielä näkemättä. Kaiken kaikkiaan Kroatiasta jäi fiilis, että tänne todellakin voisi matkustaa uudelleenkin!


Myös Dubrovnikista olimme varanneet hienon hotellin (Rixos Libertas Dubrovnik), joka näkyy alemmassa kuvassa rinteessä, ja joka olikin jopa ensimmäistä vieläkin prameampi. Tosin aluksi saatii huone joka ei vastannut odotuksiamme merinäköalahuoneesta ja saatiinkin seuraavalle päivälle parempi huone ja ensimmäiselle iltaa ilmaiset buffeedinnerit. Hotellien buffeet ei omien kokemuksieni mukaan yleensä ole mitään makujen sinfoniaa, mutta tässä hotellissa kyllä buffee oli todella onnistunut ja ruoat todella maukkaita ja laadukkaita. Hotellin uima-allasalueella vietettiin oikeastaan vain viimeinen päivä ennen kotimatkaa ja alueella oli mukavat pehmustetut aurinkotuolit ja mereen pääsi helposti uimaan. Tätäkin hotellia voidaan suositella todella lämpimästi. Hotelliltamme käveli vanhaan kaupunkiin noin 15 minuutissa, joten sijaintikin oli loistava.


Dubrovnikin vanhakaupunki ei sytyttänyt meitä ihan hirveästi, vaikka kaunis paikka toki olikin. Turistit ovat löytäneet Kroatian sankoin joukoin ja vanhassa kaupungissa se näkyi aivan erityisen hyvin. Paikka oli täynnä ihmisiä, ja rauhallisen Cavtatin jälkeen tuntui väenpaljous aika rasittavalta. Vanhassa kaupungissa käveltiinkin oikeastaan vain pääkatu muutaman kerran ohikulkumatkalla lävitse, ja se riitti siitä meille. Vanhassa kaupungissa olisi ollut muutamia putiikkeja, mutta me jätettiin kauppojen koluamiset suosiolla joillekin muille reissuille. Vanhankaupungin pääkadun toisesta päästä lähti paljon lauttamatkoja lähisaarille ja minäkin kerron kauniista Lokrumin saaresta omassa postauksessa.Miten on, houkuttelisiko Dubrovnik?

2 kommenttia

  1. Löysin Dubrovnikin viime vuonna ja kävin sekä aikaisin keväällä toukokuun alussa että lokakuussa, jolloin kelit eivät ole yhtä lämpimät kuin kesäkuukausina, mutta myös turistimassat loistavat poissaolollaan. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että jos vanhaan kaupunkiin ahtautuu liikaa väkeä ja se tuntuu jopa vähän ahdistavalta paikalta. Mulle vinkattiin nettisivusta, josta näkee päivittäin Dubrovnikiin saapuvat risteilyalukset ja väkimäärä kaupungilla on suoraan verrannollinen niihin. Kävittekö bussilla Lapadin niemimaalla? Siellä on myös kivoja hotelleja sekä rantoja ja huomattavasti väljempää ja edullisempaa kuin vanhassa kaupungissa. Otan mieluusti vastaan kokemuksianne ravintoloista niin Dubrovnikista kuin Cavtatistakin, suuntaan Kroatiaan jälleen lokakuussa ja olisi kiva löytää uutta joka reissu. Kuultuani tänään Nizzan tapahtumista tuli mieleen, että Kroatia on varmaan näiden iskujenkin kannalta ehkä turvallisempi paikka - tai siltä ainakin tuntuu, tiedä häntä. Kiva lukea näitä matkapostauksia :) Mukavaa loppukesää Ouluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin minäkin olen kuullut, että sesongin ulkopuolella olisi hiljaisempaa :) Onneksi siellä vanhassakaupungissa ei tarvinut nytkään turistirysissä pyöriä, jos ei halunnut! Cavtatissa voin suositella Bugenvila nimistä ravintolaa ja Lokrumin saarella oli tosi hyvä ravintola, jonka nimeä en tosin muista. Me ei käyty Lapadissa ollenkaan, kun aika oli niin rajoitetusti :) Mukavaa kesää sinullekin!

      Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.