Cavtat

Oululaiset!: Paljekirppiksen pöydästä nro 60 löytyy myynnistä meidän vaatteita, kenkiä, kirjoja ja jotain sisustusjuttujakin! Käykää kurkkaamassa jos pyöritte siellä päin! :)

Ensimmäinen kohteemme Kroatiassa oli pieni kylä nimeltä Cavtat. Cavtat sijaitsee noin kahdenkymmenen kilometrin päässä Dubrovnikista, mutta vain noin kuuden kilometrin päässä Dubrovnikin lentokentältä. Cavtatin valitsimme loman alkuun rentoutumiskohteeksi, joka osoittautui oikeaksi valinnaksi. Cavtatissa ei ollut turhaa tungosta ja ruuhkia, jotka alkavat vuosi vuodelta tuntumaan aina enemmän ja enemmän vastenmieliseltä. Cavtatissa on oikeastaan vain yksi rantakatu jonka varrella tapahtuu kaikki, ja tuo kaikki on oikeastaan ravintolaelämä. Hotellivalintamme osoittaitui aivan erinomaiseksi, ja ajattelinkin kirjoittaa hotellistamme vinkkipostauksen myöhemmin Cavtatin ja Dubrivnikin seudulle halajaaville. Cavtatista pääsee kyllä helposti Dubrovnikiin ja lähisaarille veneretkille tai vuokrattavana on veneitä ja vesijettejä, mutta me jätimme nämä aktiviteetit myöhemmäksi lomaa.

Luonto Kroatiassa on ihan uskomattoman kaunista ja lausuin lukemattomat kerrat ääneen ihmettelyt veden kirkkaudesta ja upeasta turkoosista väristä. Hotellimme oli siitäkin loistava, että pääsimme nauttimaan juuri tästä Kroatian luonnon kauneudesta suoraan aurinkotuoleistamme käsin. Cavtatissa nautimme oikeastaan vaan yhdessäolosta, lämmöstä, kauniista ympäristöstä, ajasta vain olla, hyvistä kirjoista ja ravintoloista. Itse onnistuin taas saamaan loman alkuun oikein kunnon flunssan, mutta se ei onneksi haitannut meidän menoa oikeastaan ollenkaan. Antaa kuvien puhua puolestaan:


Ravintoloiden hintataso Cavtatissa oli melko korkea, ainakin niissä missä me kävimme. Ravintolavinkkinä voisin kuitenkin suositella Bugenvila nimistä ravintolaa, jonne varasimme pöydän sen perusteella että se oli Tripadvisorissa ykkösenä. Itse söin alkupalaksi herkullisen tartarpihvin ja pääruuaksi hammasahvensa ja mustekalarisottoa. Tuo risotto kuulostaa aika eksoottiselta, mutta se on siis tietyntyyppisen mustekalan musteella värjättyä risottoa. Ja vaikkei kuulosta ajatuksena herkullisimmalta, niin sitä se todella oli! Tuote mustekalalla värjättyä risottoa oli tarjolla useammassakin ravintolassa, ja suosittelen täydestä sydämestä kokeilemaan!


Nämä kuvat Cavtatin yläilmoita ovat meidän hotellin terassilta. Hotellimme sijaitsi pienen kukkulan huipulla, josta avautui mitä upeammat näkymät Cavtatiin ja kylään rantautuneisiin upeisiin jahteihin.


Kiinnostaisiko sinua näiden kuvien perusteella lähteä Cavtatiin? :)

4 kommenttia

 1. Kroatia on noussut viime aikoina ihan hittijutuksi ja kerta toisensa perään sieltä kuulee pelkkiä ylistyksiä. Kiinnostaisi siis kovastikin käydä - noin lähelläkin! Ihanan näköistä tässäkin kylässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan sen vuoksi mekin Kroatiaan lähdettiin! En ole kuullut paikasta vielä yhtäkään poikkipuolista sanaa! :) Ja ihan huippua, että lennot keski vain kolme tuntia!

   Poista
 2. Käytiin lounaalla ja kävelemässä Cavtatissa perjantaina ennen kentälle menoa. Oli kyllä kiva kylä.
  Montenegro meni meillä Kroatian ohi. Vähemmän ihmisiä ja edullisempaa.
  Mutta haluan ehdottomasti vielä Kroatiaan takaisin, pohjoisosia tutkimaan.
  Meitä yllätti, miten siistiä tuolla kaikkialla oli ja ihmiset ystävällisiä.

  VastaaPoista
 3. Hei, olimme juuri Cavtatissa kolme vuotta sitten. Ihana pieni kylä. Tänä kesänä lomailimme Splitin lähistöllä ja pelkkää positiivista sanottavaa sieltäkin. - Tanja

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.