Riian kaduilta

Vietin tosiaan huhtikuun lopulla pari viikkoa Riiassa. Matka oli työni puolesta tutustumismatka Riian liiketoimintayksikköön. Töiden lomassa kahdessa viikossa ehti tutustua kaupunkiin ihan kivasti, vaikka loppumatkaa häiritsikin melko ärhäkkä flunssa. Matkallemme ei oikein suotuisat säät osuneet, sillä nuo pari viikkoa taisi olla muuallakin Euroopassa melko viileät. Aurinko suostui kuitenkin pilkahtavan parina päivänä ja antoi osviittaa siitä kuinka ihana kaupunki on varmasti kesäsäillä! Sääolosuhteiden vuoksi meillä jäi läheinen paikallisten kovasti kehuma Jurmalan merenrantakaupunki kokematta, joka kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa mikäli matkustat Riikaan kesällä.

Tykkäsin Riiasta oikeastaan aika kovastikin. Kaupungin arkkitehtuuri miellytti silmääni kovasti ja yleensäkin tykkään matkoilla eniten vain kuljeksia ja katsella ympäriinsä. Helsingistä käsin Riika on tosi kätevä kohde vaikkapa viikonlopulle, sillä lento kaupunkiin kestää vain noin tunnin ja majoittumisen ja lennot voi saada todella edullisesti. Ravintoloissa syöminen on Riiassa Suomeen verrattuna monin verroin halvempaa ja suosittelenkin ehdottomasti karttamaan kansainvälisiä ketjuja ja keskittymään kaupungin pieniin ja persoonallisiin ravintoloihin, joita löytyy vanhassa kaupungissakin joka kulman takaa ihanine terasseineen. Suosittelinkin jo täällä erästä ravintolaa, joka sijaitse ihan vanhan kaupungin paraatipaikoilla ja hintataso oli todella kohtuullinen ravintolan tasoon verrattuna. Jos Tallinna alkaa olla jo turhan tuttu paikka, voi Riika olla oiva vaihtoehto vastaavalle minilomalle.

Kielitaito paikallisten välillä vaihteli hurjasti. Osa ei osannut englantia lähes sanaakaan, kun taas osan kohdalla mietin ovatko he kenties asuneet joskus Englannissa kun kieli sujui niin taitavasti. Myös asiakaspalvelun taso vaihteli ääripäästä toiseen, mutta suurimmaksi osaksi oltiin siellä huonommassa päässä. Yleensä jos myyjä huomasin minun olevan ulkomaalainen kierreltiin minua kaukaa, mikä ei sinänsä kyllä edes minua haittaa. Ruokakauppojen kassalla asiakaspalvelu oli suomalaisilla standardeilla mitattuna ala-arvoista, kun myyjiltä ei saanut tervehdystä, ei kiitosta saati sitten edes perus katsekontaktia. Sen sijaan venäjän kielellä pärjää maassa hyvin, sillä suuri osa paikallisista puhuu myös venäjää.

Kaiken kaikkiaan minulla jäi Riiasta kuitenkin tosi hyvä maku suuhun ja voisin ehdottomasti matkustaa kaupunkiin uudestaan lomailemaan! 

Lähetä kommentti

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.