5 vinkkiä Riikaan

Ennen kuin kerron Riian reissusta enemmän ajattelin samantien laittaa jakoon muutaman vinkin sen varalle, jos joku on menossa Riikaan jo piakkoin. Kaupunki on loistava reissukohde esimerkiksi pidennetylle viikonloppulle ja kaupunki on varmasti parhaimmillaan juuri kesällä. Vinkit ovat ihan sattuman varaisessa järjestyksessä. Lentomatka Helsingistä kesti alle tunnin ja kaupunki on todella edullinen majoittua ja ruokailla, joten Riika sopii hyvin myös pienemmällä budjetilla matkaaville.

Pyhän Pietarin kirkko


Yksi Riian vanhankaupungin maamerkeistä on korkealle kohoava Pyhän Pietarin Kirkko. Kirkon torniin on mahdollisuus nousta hissillä ihailemaan vanhaakaupunkia yläilmoista käsin. Liput torniin maksavat 9 euroa, mutta suosittelen ehdottomasti panostamaan sen verran, sillä näkymät tunnelmalliseen vanhaankaupunkiin ja Daugava joelle oli todella kauniit.Nälöalabaari Radisson Blu Sky Bar

Sky Barista sain suosituksia blogissakin ja kaupunkikierroksella ollessani suuntasinkin heti reissun alussa näköalabaariin turistin roolissa vain kuvausretkelle. Suunnittelimme matkakumppanini kanssa menevämme tänne viimeisen illan drinkeille, mutta kummankin saama flunssa muutti suunnitelmat ja valitettavasti drinkit korkeuksissa jäi kokematta. Suosittelun arvoinen paikka ehdottomasti!Hotelli Radisson Blu Daugava

Yövyimme kahden viikon reissullamme Radisson Blu Daugava hotellissa, jota voin lämpimästi suositella. Suuri hotelli sijaitsee vanhasta kaupungista katsottuna Daugava joen toisella puolen ja kävelymatka sillan yli on vajaa kilometri. Itse sain huoneen joen puolelta, josta oli upeat näkymät joelle ja sen yli vanhaan kaupunkiin, ja suosittelenkin toivomaan huonetta ikkunat joelle päin. Huone oli kooltaan tosi tilava ja kunnoltaan siisti, ei siis mitään valittamista. Aamupala oli runsas ja myös suomalaiseen makuun, eikä kahden viikon ajan ehtinyt tulla suurempaa kyllästymistä. Buffeen lisäksi aamupalalla sai tilata paistettuja munia, omelettaja ja munakokkelia haluamallaan tavalla ja myös belgialaisia vohveleita oli tarjolla.Ravintola Domini Canes

Yhtenä iltana illallistimme paikallisen työporukan kanssa ja matkan ohjaajamme oli varannut meille pöydän vanhassa kaupungissa aivan Pyhän Pietarin kirkon vieressä sijaitsevasta Domini Canes ravintolasta. Ylistyssanoja ei tämän ravintolan kanssa tarvitse säästellä, sillä ravintolassa hinta-laatusuhde oli todellakin kohdallaan ja voisin sanoa syöneeni yhden elämäni parhaista illallisista. Itse söin alkupalaksi graavilohi-avocadotartaria, pääruaksi risottoa kampasimpukoilla ja tiikeriravuilla ja jälkiruoaksi crème brûléen (piti tarkistaa kirjoitusasu googesta, heh) ja koko aterialle tuli hintaa pikkuisen päälle 20 euroa. Annokset olivat isoja, käytetyt raaka-aineet oli todella laadukkaita ja ruuista löytyi mielettömiä makuja. Täydet viisi tähteä täältä! Myös Tripadvisorissa ravintola on myös saanut huikeita arvosteluja, voit lukea niistä täältä. Suosittelen ehdottomasti varaamaan pöydän etukäteen, sillä tarjoilija joitui kääntämään usean porukan ovelta takaisin, sillä tunkua tuntui olevan. Riika on kahvilakulttuurista nauttivalle oiva kohde, sillä kaupungissa oli toinen toistaan ihastuttavampia kahviloita ja ravintoloita persoonallisilla ja tyylikkäillä sisustuksilla.


Shoppailu

Tämä nyt ei sinänsä ole vinkki itsessään, mutta ajattelin kirjoittaa tähän samaan vinkkejä missä kannattaa käydä shoppailemassa jos shoppailu on Riiassa agendalla. Itselläni oli toki aikaa shoppailuun käytettäväksi kun kaksi viikkoa kaupungissa pyörittiin. Riiasta löytyy kaikki perus etelä-eurooppalaiset ketjuvaateliikkeet, nekin mitä Suomessa ei vielä ole. Riiasta löytyy muun muassa Zara, Mango, Massimo Dutti, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius ja Aldo, joista osasta tein itsekin muutaman ostoksen. Osteltavaa olisi voinut olla enemmänkin, mutta tällä kertaa mietin tosissani jokaisen ostoksen kohdalla pari päivää, että haluanko tuotteen tosissaan vai en, sillä olin juuri pari päivää aikaisemmin pakannut vaatteitani muuttokuormaan ja todennut, että vaatteita alkaa todellakin olla ihan tarpeeksi. Jos aikaa shoppailulle on vain vähän, on helpointa hoitaa shoppailu vanhassa kaupungissa sijaitsevassa Galerija ostoskeskuksessa. Toiseksi lähinnä keskustaa on Plaza, ja Spice ja Domina ovat sitten hieman kauempana.

Galerija CetrsAudēju iela 16
Spice ("spitse"), Lielirbes iela 29 
Plaza, Mūkusalas iela 71
DominaIeriķu iela 3

Lisävinkkinä lähellä vanhaa kaupunkia sijaitseva Adidas outlet (Krišjāņa Barona iela 7/9), josta itse tein pari onnistunutta löytöä edullisesti. Paikallisen Stenders merkin kosmetiikkaan kannattaa myös tutustua. Merkin putiikkeja oli kaupungissa vähän siellä sun täällä.

Lähetä kommentti

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.