Vinkkejä Riikaan?

Kerroin aiemmin alkuvuonna, että tämä vuosi tulee olemaan matkailun saralla melko aktiivinen. Ensimmäinen reissuni koittaa pian, sillä vietän 17.-29.4. Latvian pääkaupungissa Riikassa. Kyseessä on minulla meneillä olevaan koulutukseeni kuuluva ulkomaan työharjoittelu, josta olen todella innoissani. En ole koskaan käynyt Riikassa, mutta kuulemani mukaan se on oikein kaunis kaupunki. Jokohan siellä huhtikuun lopulla olisi keväiset ilmat? 

Töiden lomassa meillä on kuitenkin viikonloppu vapaata aikaa tutustua kaupunkiin ja kuulisinkin mielelläni vinkkejä, mitä Rikassa kannattaa käydä? Onko kaupungissa must see nähtävyyksiä, entäpä missä on parhaat shoppailupaikat? Myös vinkit kohtuuhintaisista ravintoloista olisi kultaakin kalliipia!


3 kommenttia

 1. Kävin vuosi sitten työmatkalla Riiassa. Paljoa en ehtinyt näkemään, mutta vanha keskusta oli todella kaunis. Söimme keskiaikaisessa ravintolassa nimeltään Rozengrals, joka sijaitsee ihan keskustassa. Ravintola on kellarissa ja on aikamoinen elämys. Suosittelen testaamaan. Riika on edullinen paikka ruuan ja taksikyytien suhteen.

  VastaaPoista
 2. Galerija Centrs ja Spice kauppakeskukset on hyviä molemmat, Spice vähän kauempana keskustasta mutta bussilla/taksilla pääsee nopeasti. Jos taksilla menette missä tahansa Riiassa, kysykää hinta etukäteen ja välttäkää mustia takseja. Ne on mun käsittääkseni usein pimeitä takseja, niin meille ainakin sanottiin monet kerrat :) Nähtävyyksistä Vanha kaupunki on ihana, siellä olisi voinut pyöriä tuntikaupalla. Ja illalla drinkeille Radisson Blu -hotellin Skyline-baariin! Upea valomeri avautuu ikkunoista.

  Huippua reissua, Riika on ihana kaupunki!

  VastaaPoista
 3. Skyline-baaria mäkin suosittelen! Ja Mustapäiden talo on kaunis, ja viikonloppuisin paikalliset tuo kukkia vapauden muistomerkille :) Sitten siellä on myös kuuluisa rakastavaisten silta. Ravintoloista Lido on kiva, siellä itse kerätään tarjotin täyteen ruokaa ja mennään kassalle, vähän sählinkiä, mutta kiva nähdä kaikki mahdollisuudet ja valita parhaan näköiset ruuat, joita henkilökunta tekee siinä samalla :) Ja sitä kansallisjuomaa, mustaa balsamia saa varmaan kaikista kuppiloista, mutta myös hyvää home-made-cideriä :D Pidin Riiasta tosi paljon, mutta ainoa asia mikä häiritsi oli avoin rasistinen kohtelu meitä suomalaisia kohtaan yhdessä paikassa, missä meitä ei päästetty ravintolaan eikä yökerhoon, koska paikalliset eivät kuulemma halunneet sinne mitään ulkomaalaisia :S

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.