Riiassa

Ensimmäiset päivät Riiassa ovat takana ja aika on ainakin toistaiseksi kulunut hurjaa vauhtia. Maanantaina oltiin matkakaverini kanssa töiden jälkeen niin naatteja, että mentiin vain omiin huoneisiimme päiväunille ja illalla kävimme lähiravintolassa pizzalla. Eilen meinasin käydä sama homma, mutta päättäväisyys voitti ja selvisin kuin selvisinkin salille, jonka jälkeen kiertelin yksinäni kaupungilla katsellen vain yleisesti paikkoja. Majoitumme Radisson Blu Daugavassa, joka sijaitsee aivan Väinäjoen rannalla ja minulla sattuu olemaan melko upeat maisemat ikkunasta suoraan joen yli vanhaan kaupunkiin. 

Muutama huomio ensimmäisiltä päiviltä: Ensinnäkin Riiassa on autotiet suunniteltu todella tyhmästi, ja halutessaan jonnekin joudut yleensä tekemään useamman u-käännöksen ja kiertämään ties kuinka kaukaa, kun yksisuuntaisia on niin paljon ja risteykset on oudosti järjesteltyjä. Toiseksi asiakaspalvelu on kaupoissa melko kehnoa, ja ruokakaupassa et saa kassalta hymyä et sitten millään. Nämä on ilmeisesti näitä kulttuurien välisiä eroja. Riika on kuitenkin näin ensifiilisten pohjalta todella kaunis kaupunki, varsinkin kun rakastan vanhaa ja mielenkiintoista arkkitehtuuria. Ravintolatarjonta on ihan loistava ja hintataso ravintoloissa yleensä edullisempi. Me tosin ei vielä missään hienoissa rafloissa olla käytykään. Riika on täynnä mielenkiintoisen ja persoonallisen näköisiä tunnelmallisia kahviloita ja ravintoloita, joista varmasti nauttisi ihan eri tavalla esimerkiksi oman poikaystävän kanssa.

Viikonloppuna meillä on kaksi täyttä päivää aikaa kiertää kaupunkia, joten hyviä vinkkejä otetaan vieläkin vastaan! :)

Ps. En ymmärrä miksi Riika sana taipuu Riiassa eikä Riikassa? Opettakaa tietämätöntä!


 
 
 

8 kommenttia

 1. Koska se on suomen kieleen mukautettu sana. Se taipuu samalla logiikalla kuin siika: siian, Juuka: Juuan. Joku osannee valaista tätä logiikkaa paremmin.

  VastaaPoista
 2. http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/ohje/227 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee meinasinki laittaa sulle tästä tekstaria hahaha :D

   Poista
 3. Niin ja matkustat Riikaan, et Riiaan. Se särähtää pahasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sehän on jo askel eteenpäin kun tiedostan ongelman? :)

   Poista
 4. Olen yleensä aikamoinen kielipoliisi mutta itseäni ärsyttää jotkut viralliset taivutusmuodot niin paljon, että viittaan vaan kinttaalla niille. Just esimerkiksi Thaimaaseen vs Thaimaahan - molempia muotoja tulee käytettyä kun yksinkertaisesti edellä mainittu vaan suusta tulee luontevammin toisinaan. Myös tuo Riikassa tulee itseltä niin luonnostaan, että sitä käytän mieluummin olkoon kuin väärin tahansa.
  Kaveri on nimeltään Satu, ja häntä ärsyttää kun monet taivuttaa genetiivin muodossa "Sadun". Kuitenkin meille kaikille ystäville ja perheelle taivutusmuoto on aina ollut "Satun". Sama myös muiden muuta asiaa tarkoittavien nimien kanssa, kuten Lumi - Lumen - Lumin. Itse olen ehdottomasti sillä kannalla, että nimi pitää taivuttaa kirjoitusasun mukaan kaksoiskonsonantteja lukuun ottamatta! :D
  Tulipa sepustus ja vähän aiheen sivusta, mutta näin käy kun innostuu liikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa nimien kohdalla jokainen saa päättää miten oma nimensä taivutetaan eli riippuen siitä miten kukin Satu itse nimensä taivuttaa.

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.