Rahalla saa laatua - tai niinhän sitä luulisi

Minua ärsyttää tällä hetkellä aika kovasti. Huomasin pari viikkoa sitten, että varmasti käytetyimmässä laukussani, Louis Vuittonin Pochette Métiksessä, on tullut läpän alle halkeama kanvaasiin. Laukku on vain reilun vuoden vanha, joten vika menee suurella todennäköisyydellä takuun piikkiin, mutta silti. Minä kun totta kai suuria summia laukkuihin panostaessa toivoisin näiden laukkujen kestävän käytössä vuosia täysin moitteettomattomina. Toki tiedostan, että laukut ovat käyttötavaroita ja tulevat varmasti kulumaan, mutta eivät ne rikki saisi mennä. Halkeaman huomaamisen jälkeen googlailin heti totta kai onko muilla sattunut saman laukun kanssa vastaavaa ja löysinkin Purseforumilta useammankin kohtalotoverin, joten pelkästään minun laukun kohdalla ei maanantaikappaleesta voida puhua. Olen kyllä nähnyt merkin vuosikymmeniä vanhoja laukkuja, joissa kanvaasi on ollut täysin moitteeton, mutta nahkaosathan patinoituvat ja kuluvat vuosien saatossa, mikä on ihan normaalia. Kanvaasin halkeaminen ei todellakaan ole normaalia.

Vaikka laukku on kuitenkin vain laukku, harmittaa minua tämän laukun kohdalla aivan erityisesti sillä se on ehdottomasti tosiaan käytetyin laukkuni. Sopivan kokoinen mutta mahduttaa sisäänsä vaikka mitä ja ei  myöskään paina liikaa. Myös laukun messenger tyylinen ulkonäkö miellyttää minua kovasti ja se ettei laukku ole merkin yleisimmästä päästä. Tämä onkin ainut merkin laukuista joka on minulla jäänyt jäljelle, ja olen ollut varma että tästä en luovu koskaan sen kätevyyden vuoksi, vaikka kuosi ei ehkä lempparini suuressa määrin enää olekaan. Mitä Purseforumilta luin, ei kanvaasin halkeamaa ole  mahdollista korjata, vaan jos laukku menee takuun piikkiin saan kokonaan uuden laukun. Mutta haluanko uutta samaa laukkua? Tuleeko myös uuden laukun kanvaasi menemään rikki samalla tavalla? Lisäksi kyseisen mallin saatavuus on tällä hetkellä todella huono ja olen kuullut huhuja mallin lopetuksesta (I wonder why...), joten uuden laukun saaminen voi viedä aikaa, mikä nyt sinänsä on pienin murheistani.

Koska rahoja en firmasta voi takaisin saada, voin kuitenkin harkita laukun vaihtamista johonkin toiseen. Onnekseni merkillä on kuitenkin yhä upeita nahkalaukkuja, vaikka luottoni tänä päivänä käytettävään kanvaasimateriaaliin onkin jokseenkin mennyt. Laukut, joita olen pidempään katsellut sillä silmällä ovat Alma BB kiiltävässä Epi Electric nahassa ja Twice Empreinte nahkaisena. Alma BB:n perään jaksan aina haikailla ja mielestäni laukku on tässä pienessä koossa todella söötti! Valitsisin laukkuun ehdottomasti tämän kiiltävän nahkan, sillä se tuo laukkuun hieman jotain ekstraa. Twice sen sijaan olisi varmasti todella käytännöllinen joka tilanteen laukku, ja tyyliltään Pochette Métiksen kanssa saman tyylinen, vaikka hieman pienempi kooltaan. Rikki menneen laukun pääsen viemään arvioitavaksi vasta toukokuussa, sillä haluan viedä sen paikan päälle henkilökohtaisesti, joten sitten kuulee mikä laukun kohtaloksi käy.

Oletteko te joutunut pettymään johonkin tuotteeseen, jonka kohdelle olette luulleet maksaneenne osaltaan myös laadusta?

17 kommenttia

 1. Tähän samaan syssyyn ois voinut ottaa vielä "laadukkaat" huonekalut... Tässä pieni lista yhteensä meän viimeaikaisista: Hayn:n pöytä, se teidän keittiön pöytä, Muuramen taso, ne Ramwerkin kuutiot... huoh! :D -Karo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No JEP!!! Ja näitähän tulee koko ajan lisää :D

   Poista
  2. Kiinnostuin; mikä edellä mainituissa on ollut vialla? :)

   Poista
  3. Hayn sohvapöytä jouduttiin aikanaan vaihtamaan kahdesti kun kummassakin ekassa oli viat ja meidän uudessa ruokapöydässä oli lommo ja lähti heti palautukseen :) Kahden viimeisimmän kanssa on kaverilla ollut ongelmia!

   Poista
 2. Itsellä on kolmas älypuhelin menossa tästä syystä. Ostin ensimmäiseksi ä-puhelimelseni xcoverin, joka mainostettiin kestäväksi. Noh puoli vuotta ja googlettamalla tyyppivika eikä voitu korjata. Sitten sanottiin että Xperia kestää 4 kuukautta ja tyyppivika jälleen. Välissä käytetty vanhoja Nokian puhelimia. Nyt on Applen puhelin ja Pitää koputtaa puuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti iPhonesti kestää! Itse olen luottanut puhelimissa jo vuosia Appleen, enkä koskaan ole joutunut pettymään :)

   Poista
 3. Itsellä kävi samalla lailla yhden LV laukun kanssa. Canvakseen tuli halkeama juuri sellaisen ultaisen laatan viereen. Osasin tarkkailla tilannetta, kun olin googlettanut mahdollisesta viasta ja olin käyttänyt laukkua alle 30 krt. Laukku oli vähän vajaa vuoden vanha kun huomasin halkeaman ja vein laukun takaisin, sitä ei voinut korjata ja olisin saanut uuden laukun, mutta vaihdoin sen Keepall laukkuun ja kaiken huipuksi korvatun laukun hinta oli vuoden aikana noussut n. 100 € eli minulle korvattiin vaihdossa tuo uusi, korkeampi hinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä!! Superäsyttävää! Siis pitäisi todellakin tuon hintaisissa laukuissa olla kaikki kunnossa vuosia! :(

   Poista
 4. Mnulla on LV:n Neverfull, joka on jo ollut kahteen kertaan huollettavana. Ensimmäisellä kerralla huomasin laukun yläreunassa olevan nahan haljenneen, toisella kertaa laukun kiristysremmit olivat katkeamaisillaan. Pidän yleensä laukkua isoimmillaan ja minulla on myös muita laukkuja käytössä, joten mielestäni nahan rikkoutuminen ei johdu liiallisesta käytöstä. Nyt huomasin alkuvuodesta, että vaihdetut kiristysremmit ovat "auenneet", tai niiden liimaus ei ole kestänyt. Joten kun pääsen liikkeeseen, tulee laukku lähettää jälleen kerran korjattavaksi.
  Aiemmat korjaukset on mennyt takuuseen, vaikka tokalla kerralla sain hetken aikaa asiasta neuvotella. Kuitit huolloista on kuitenkin tallella, joten en koe itseäni tälläkään kertaa velvolliseksi maksamaan huollosta, kerta siitä on alle vuosi aikaa.

  Harmittavaa, mutta on saanut minut myös sille kannalle, että valitsen jatkossa laukkuni muilta merkeiltä. Aion kuitenkin pitää Neverfullini yms., koska laukut palvelevat kuitenkin kukin omassa tarkoituksessaan ja niihin liittyy myös ns muistoja/merkkitapahtumia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis näitä tarinoita on ikävä kyllä tosi paljon :( Tosi kummaa, onkohan merkin laatu siis vuosien saatossa kärsinyt, mutta hinnat sen kun nousevat. Ja ihan totta, jää kanvaasilaukut kyllä minullakin ostamatta jatkossa.

   Poista
 5. Ja samaa sarjaan menee toi Chanelin GST. Arvo just ennen mallin lopetusta 2800 e ja nyt vm. 2011 laukusta kultaukset ovat alkaneet kulua vetoketjusta ja hihnoista. "Tyyppivikana" myös taitosjäljet edessä ja takana, kun laukku alkaa pehmetä. Graah. 80-luvun vintagelaukussa taas kultaukset aivan priimaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep!! Ja Chanelin jos jonku uskoisi kestävän?!

   Poista
 6. Oi, aivan ihana tuo Twice! Harvoja Louis Vuittoneja, jonka voisin huolia itselleni..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä tosi näppärän oloinen! Pitää testata laukkua toukokuussa paikan päällä :)

   Poista
 7. Voi kettu että harmittaa kun mitään ei nykyään valmisteta kestämään, oli hinta mikä hyvänsä :( Itselleni ei ole onneksi isoja harmituksia sattunut kohdalle, mutta yhdessä suht uudessa nahkalaukussa on kahvoista alkanut nahka hieman repeilemään ja laukku ei oikein pysy muodossaan, vaan yksi nurkka taittuu kummasti sisään. Ei ole mikään kallis merkkilaukku, mutta ärsyttää kuitenkin, koska siihen laitetulla rahalla olis saanu parempaakin...

  Tuo Alma BB on tosi upea, vaikken minäkään Louis Vuittonin suurin fani ole. Jos jonkun laukun kyseiseltä merkiltä ostaisin, niin varmaan sen tai Alma PM:n. Ja mieluiten just Epi -nahalla joko punaisena tai Rose Ballerine sävyssä ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä! Kyllä luulisi hinnassa edes sen verran laadusta maksavan, ettei nyt sentään vuodessa hajoiaisi. Jotenkin ihan uskomatonta. Harmi juttu sinullakin :( Alma BB on kyllä tosi söpö. Jos päädyn laukun vaihtamaan niin valinnan vaikeus tulee kyllä!

   Poista
 8. Mulla meni se Lauren Ralph Laurenin laukku, joka sullakin oli, rikki puolen vuoden käytöllä. Sauma repesi vetoketjun läheltä, vaikka näitä sivuilla olevia vetoketjuja ei tullut juuri edes käytettyä. Ärsytti vietävästi kun se oli laukku, jota olin katsellut jo kauan ja vihdoin saanut ostettua Stockalta alennuksella. Sain onneksi rahat takaisin kun Stocka lähetti laukun Ralph Laurenille ja sieltä todettiin, että laukkua ei pysty korjaamaan. Tuokin laukku oli kuitenkin noin 350€ laukku, joten odottaisin parempaa laatua. Sen jälkeen olen hankkinut kaksi DKNY:n isompaa laukkua, joista kumpikaan ei ole mennyt miksikään paljon isommalla käytöllä.

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.