Ostoslistaa uuteen kotiin

Uuden asunnon ostopuuhat ovat tietenkin saaneet tämän sisustushullun pään aivan sekaisin ja päässä pyörii jos jonkinmoisia ideoita uuden kodin varalle. Uusi asuntomme tulee olemana nykyistä paljon isompi, joten se jo luonnollisesti tarkoittaa sitä että uusia huonekaluja täytyy ostaa ainakin vierashuoneeseen. Lisäksi aiotaan vihdoin hankkia joitain juttuja, jotka ovat ärsyttäneet minua jo vuosia. Näitä on muun muassa ruokapöytä ja sänky. Ruokailuryhmämme on ollut kaatopaikkauhan alla jo pitkään kun yksi tuoli hajosi kirjaimellisesti liitoksistaan, mutta en ole osannut päättää mitä ostaisimme tilalle. Haluan tällä kertaa panostaa ruokapöytään ja tuoleihin niin, että ne olisivat meillä vuosia. No vanhat ruokapöydäntuolimmekin on kyllä palvelleet minun käytössä jo seitsämän vuotta ja sitä ennen ne oli kotikodissa, eli ihan kunnioittettavassa iässä nekin kyllä jo ovat... Ruokapöydän tuoleiksi päädyttiin hankkimaan Hayn Hee -tuolit, joita olen kuolannut jo pitkään. Tuolit onnistuin nappaamaan mukavalla alennuksella Stockmannin Hulluilta Päiviltä. Valkoiset tuolit haluaisimme todennäköisesti parittaa sitten tammisen pöydän kanssa, joka toisi hieman kontrastia ilmaville tuoleille. Näkisin uuden keittiön katossa erittäin hyvin roikkumassa Artekin mehiläispesävalaisimen, joka on minulla ollut niitä ikuisuushaaveita ja jota jaksan aina ihastella kotikodissani Rovaniemellä.

Tärkein ostoksemme tulee ehdottomasti olemaan uusi sänky. Vanha sänkymme on ihan kamala, mielestäni aivan liian pehmeä. Uuden sängyn etsintään täytyy käyttää kuitenkin aikaa, sillä tällä kertaa aiomme panostaa sänkyyn kunnolla. Haluaisin sängyn olevan tarpeeksi korkealla maasta, jolloin sen alta on helppo imuroida. Myöskin kuvasta poiketen vaaleanharmaa kangas olisi mieluisa.

Vierashuone onkin sisustettava kokonaan alusta, sillä sinne meillä ei ole oikeastaan yhtään huonekalua. Vierashuoneeseen olemme suunnitelleet ostavamme vuodensohvan, ja esimerkiksi kuvassa oleva miellyttää silmäämme, varsinkin kun näimme sen Kodin1:ssä luonnossa! Kyseinen sohva on kuitenkin ehkä turhan tyyris ja olemme löytäneet myös muutamia kivannäköisiä budjettivaihtoehtoja, joita käymme varmasti ensi viikolla katsomassa liikkeissä paikan päällä. Vierashuoneeseen olisi tarkoitus sijoittaa myös jonkilainen keveä työpöytä, sillä joudumme poikaystäväni kanssa varmasti kumpikin välillät työskentelemään myös kotona. Kuvan Ikean Vittsjö olisi ihan kiva vaihtoehto, mutta todennäköisesti päädymme diy-vaihtoehtoon, josta kirjoittelen varmasti myöhemmin.

Eteiseen ei juuri mitään tarvitse hankkia, mutta nykyisessä asunnossa oleva kenkäkaappi on hyväksi koettu ja haluan samanlaisen myös uuteen asuntoomme. Nykyistä emme ala seinästä turhaan irrottamaan, vaan se jää kaupassa uudelle omistajalle. Be Designin Deer-hylly on mielestäni todella kaunis ja jollain tapaa se tuo mieleen itselleni juureni Lapissa. Tällä olisi minulle henkilökohtaisesti pelkkää sisustustakin isompi merkitys.

Meillä on nykyisessä asunnossa Ikeasta hankittuja Kungsholmen-parvekekalustosarjaa, jota ajattelimme täydentää parilla osalla uuteen asuntoomme, jossa parveke on valtava. Haluan vihdoin ostaa myös kunnon aurinkotuolin, jossa auringonpalvonta onnistuu helposti omalta parvekkeelta käsin. Isompi parveke vaatii myös uuden sohvapöydän ja Ellokselta löytyvä pyöreä marmorkansinen sohvapöytä* houkuttelisi kovasti, mutta ehkä päädymme johonkin hieman edullisempaan vaihtoehtoon. 

Suuret on siis suunnitelmat! Se millä aikajänteellä tämä kaikki tulee tapahtumaan, on toki kysymysmerkki, mutta haluaisin asunnon kyllä mahdollisimman pian "täydelliseksi". Sisustushan ei  toki ole koskaan täydellinen, vaan aina olisi jotain laitettavaa :) Jokatapauksessa asunnosta tulee upea!

9 kommenttia

 1. Hei, voisitko laittaa asetuksistasi mobiiliystävällisyyden käyttöön? Nyt joutuu monen monta kikkaa tekemään, että pystyy "kunnolla" lukemaan puhelimella kirjoituksiasi, jos esim. Facebookista tulee linkillä tänne. Kiitos :) t:innokas lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos palautteesta! Tästä ollaan itse asiassa kahtaa mieltä, kun osa sanoo että se mobiiliversio on tosi huono ja itse olen oikeastaan samaa mieltä, että tykkään selainversiosta enemmän :/ Mutta voisin kokeilla sitä mobiiliversiota ja kuunnella millaista palautetta se saa aikaan! :)

   Poista
 2. Onko tuo kenkäkaappi Ikean? Osaatko sanoa monetko esim lenkkarit kaappiin sopii. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Ikean Ställ :) Lenkkareita mahtuu ainakin 8 parit, riippuen koosta ja jos tiiviimmin asettelee niin 12 voi mennä.

   Poista
 3. Heippa! Vasta myynnissä ollut asuntosi näytti tosi kivalle. Olen juuri remppaamassa omaa asuntoani ja tykästyin asuntosi lattiaan! Olisiko mahdollista saada tiedot mitä laminaattia asuntosi lattia on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laminaatti on Lamellan High Comfort laminaatti sävyssä pellavatammi :) http://www.lamella.fi/fi/tuotteet/laminaatit/high-comfort/pellavatammi-34712/view

   Poista
 4. Onpa kivoja suunnitelmia! Meillekin juuri kotiutui mehiläispesä hullareilta, ja se on <3

  VastaaPoista
 5. Meillä oli myös sänkypohdintaa viime vuonna, kun selkä kipeytyi joka yö liian pehmeässä sängyssä, kierreltiin paljon eri liikkeitä ja viimein päädyimme Tempurin sänkyyn. Kallishan se oli kuin kamala, mutta vuoden kokemuksella voin sanoa, että pennikään ei mennyt hukkaan. Itsellä oli myös kriteerinä tarpeeksi korkeat jalat, että siivous sujuisi joutuisasti ja vaalenaharmaa väri oli myös plussaa. Mutta todellakin kannattaa kokeilla ja vertailla, mekin tosiaan makoilimme kymmenissä sängyissä ennen kuin se lemppari löytyi :)
  //Sanna

  VastaaPoista
 6. Hei! Ehdottomasti säilytä tää mobiiliversio. :) Itse selaan blogeja paljon kännnykällä ja jos blogissa ei ole mobiiliversiota niin se lukeminen on kyllä sellasta säätöä että ei jaksa. Niinpä sunkin postauksista moni on jäänyt lukematta kun ei vaan kykene tihrustamaan. :p Ja jos jotakuta häiritsee tää mobiili niin ainahan sen nettiversion saa valittua yhdellö klikkauksella... Huomattavasti helpompaa niin päin.

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.