Matkailuvuosi 2016

Tästä vuodesta näyttää tällä hetkellä tulevan matkailurintamalla aktiivisempi kuin yksikään aikaisempi vuosi - ainakin jos matkojen lukumäärä on mittarina. Matkailu on ehdottomasti yksi lempiasioistani ja olen vuodesta todella innoissani!

Huhtikuussa pakkaan laukut ensimmäistä kertaa ulkomaita varten, kohteena Latvia. Latvian matka on osa trainee-koulutustani, noin kahden viikon kestoinen ulkomaan työharjoittelu. Pelkkä hupireissu ei siis ole tiedossa, mutta varmasti monin tavoin antoisa ja eiköhän siinä jossain välissä ehdi myös vähän ympärilleenkin katsella. En ole koskaan käynyt Latviassa, mutta kuvista päätelleen ainakin Riika ja sen vanhakaupunki näyttävät oikein viihtyisiltä. Myös kesäkuussa on tiedossa trainee-koulutukseen liittyvä reissu, tällä kertaa opintomatka. Tarkempaa kohdetta minulla ei vielä ole tiedossa, mutta jokin Euroopan kaupunki kohde tulee olemaan.

Kesä-heinäkuun vaihteessa, juuri juhannuksen jälkeen, lähdemme poikaystäväni kanssa kesälomareissulle Kroatiaan. Varasimme jo lennot Dubrovnikiin ja tarkoituksena on yöpyä sekä pienemmässä kylässä Cavtatissa että Dubrovnikin kaupungissa. Kroatia on kohde, josta en koskaan ole kuullut mitään huonoa vaan ainoastaan ylistyssanoja, joten odotukset matkan suhteen ovat korkealla. Varasimme jo hotellitkin ja tällä kertaa panostimme hieman normaalia enemmän maksaen merinäköalahuoneista hienoissa hotelleissa. Tällä hetkellä matka tuntuu vielä kaukaiselta, mutta tiedän jo valmiiksi kevään menevän ohi ihan hujauksessa ja huomaan kohta jo miettiväni matkagarderobia. 

Syksylle kirjaamani reissu ei ole ollenkaan varma, mutta ollaan jo pitkään suunniteltu äitini kanssa tällä vuodelle lomamatkaa lämpimään joko keväälle tai syksylle. Koska kevääni tulee olemaan sen verran kiireinen, on syksy varmasti mahdollisempi ajankohta. Dubaissa olen käynyt kerran aikaisemmin ja paikka ei silloin minua täysin säväyttänyt, mutta äidilleni paikka olisi uusi. Olen kyllä valmis antamaan Dubaille uuden mahdollisuuden, sillä kuulun todellakin siihen minimalistiseen vähemmistöön joka Dubaihin ei ole ihastunut.

Onko sinulla mitään matkoja tälle vuodelle vielä varattuna? :)

PS. Passinkuorien arvonta on suoritettu ja voittajalle ilmoitettu sähköpostitse!

16 kommenttia

 1. Matkailu on parasta! Sun reissuvuosi näyttää kivalta, erilaisia kohteita! Me lähdetään nyt sinne Honkkariin ja Vietnamiin, elokuussa taas Italiaan, Toscanaan ainakin ja todennäköisesti Firenzeen samalla reissulla, ja vuodenvaihteessa hyvin mahdollisesti New Yorkiin äidin saamalle 60v matkalle! :) Kiva postausidea muuten, saatan kopioida ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä! Joo monenlaisia kohteista mahtuu noihin, olen kyllä innoissani! Siis teillä on taas niin upea reissu ihan pian edessä etten ala! Aasia on minulla lähes kokonaan käymättä, ehkä joskus minäkin sinne päin! :) Ja vau nuo loppuvuoden reissut on kans ihan huikeita!

   Poista
 2. Matkailu on niin elämän suola, ihan parasta :) Me lähdetään Jamaicalle nyt keväällä ja syksyllä Seycelleille, ja sormet ristissä, että saataisi tehtyä jossain vaiheessa vielä Italian reissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei VAU mitä paikkoja! Todella eksoottisia! Seycellit olisi itselläkin unelmana :)

   Poista
 3. Latvia ja Kroatia on kyllä hienot maat. Molemmat on niin erilaiset, mut silti niin kiehtovat ^_^

  Ollaan varattu ystävän kans viikon matka New Yorkiin ens kuulle ja lisäks ollaan suunniteltu poikaystävän kanssa jotain pidennettyä viikonloppua Lappiin keväälle. Mahdollisesti vielä, jos aikataulut ja taloustilanne sallii, niin syksyllä joko Miamiin tai San Fransiscoon viikoks pariks, kun poikaystäväni ei oo vielä rapakon takana ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Latviasta minulla ei juurikaan ennakkoajatuksia ole, joten kiva kuulla positiivisia mielipiteitä! Ah, NYC, upea reissu tulossa! :)

   Poista
 4. Dubrovnik oli kyllä kiva paikka, suosittelen! :)

  VastaaPoista
 5. Mulla on Dubai-Abu Dhabi reissu tiedossa hiihtolomalle. Odotan innolla! Mulle toka kerta Emiraateissa mut poikaystävälle eka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa ei kauaakaan kun pääset lämpimään! Abu Dhabissa olisi hieno käydä päiväreissu mikäli lähdetään Dubaihin :)

   Poista
 6. Ihana matkasuunnitelmia! :) Meillä ei ole vielä tälle vuodelle suunnitelmissa kuin Skotlannin matka, mutta olisi kiva käydä vuoden aikana vaikka vielä Tukholmassa tai sitten tehdä keväinen reissu Lappiin :).

  VastaaPoista
 7. Matkustaminen on ihan parasta :)
  Me ollaan lähdssä (iik) Dubaihin perjantaina ja kovasti olen sun Dubai- postauksia lueskellut, kiitos niistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit ihanaa reissua teille Jennifer! :) Kiva jos olet kokenus postauksen hyödyllisiksi! :)

   Poista
 8. Itse pidän Dubaista kovasti, mutta mielestäni tässä kohteessa on hotellin sijainnilla suuri merkitys. Olet ollut hotellissa the Walkilla ja tämä oli minusta sijaintina ihan huippu! Kävelyetäisyydellä oli ruokapaikkoja Ladureesta ja Cheesecakefactorysta aina Shake Shackiin. Näin ei aina tarvitse lähteä taksilla illalliselle tai lounaalle. Jos taas hotelli on esimerkiksi Palmusaarella, ei kävellen oikein pääse mihinkään ja taksi jää ainoaksi vaihtoehdoksi.
  - Noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet varmasti ihan oikeassa! Meillä oli hotelli reissullamme Bur Dubain alueella, mikä ei mielestäni ollut paras valinta. Myöskään reissun ajankohta syyskuun alussa ei ollut paras, kun ilma oli liian kuuma. Mutta matkamme maksoikin alle 500e per nenä, että toki tuolla hinnalla ei sopisi kyllä valittaa :D Mutta jos äidin kanssa lähdemme Dubaihin, otamme hotellin varmasti juurikin joko the walkilta tai jostain rannalta kuitenkin :)

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.