Let it snow

Ihan pakko postata nämä kauniit lumiset maisemat viikonlopulta Rovaniemeltä. Sunnuntaina päästiin tänä talvena ensimmäistä kertaa kunnon pakkasiin, kun mittari näytti kirpakat -18 astetta. Aurinko paistoi, hyvin matalalta tosin, värjäten taivaan pastellisin sävyin. Kyllä nämä kovatkin pakkaset voittaa ne kelit, kun tuntuu että päivä valkene ollenkaan. Sellaisia päiviä oli täällä Oulussa vielä viime viikolla, kun työpaikalla olin ajankulusta ihan sekaisin kun päivä ei valostunut koko päivänä.

En ole koskaan viettänyt joulua missään muualla kuin Suomessa. Viime viikolla puhuttiin poikaystävän kanssa että miltä tuntuisi olla joulu poissa kotoa. Kumpikin ollaan todella jouluihmisiä ja meille kummallekin joulu merkitsee perheen kanssa yhdessäoloa. Jouluna on yleensä koko perhe koollaa, ja se on melko harvinaista herkkua se, että koko perhe kokoontuu saman pöydän ääreen. Niitä hetkiä on todella harvassa, joten niistä ei halua luopua. En myöskään muista kokeneeni yhtään joulua ilman lunta. Se on ehdottomasti yksi parhaita asioita pohjoisessa asumisessa, valkoinen joulu ja luminen talvi. Lumesta ollaan toki montaa mieltä, mutta kyllä minusta talvella kuuluu olla lunta. Luonto näyttää niin paljon kauniimmalta ja valoisammalta edes pienellä lumikerroksella.

Miten sinä vietät perinteisestä joulua? Voisitko viettää joulun ulkomailla?


10 kommenttia

 1. Mä oon niin kateellinen!!! :D Meilläpäin ei ole lunta nähty kuin muutama säälittävä hiutale ja odotan niin valkoista joulua! :) Ihanan näköistä <3 Ennen en tykännyt talvesta ja lumesta laisinkaan, mutta niin se mieli muuttuu, ja olen samaa mieltä, että kyllä talvella kuukuu olla lunta! Me ollaan puhuttu, että voitaisiin hyvin matkustaa ulkomaille joulua viettämään ja veikkaan, että vielä joskus niin tehdään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin Helsingissä keskiviikkona pikaisen mutkan ja oli siellä kyllä kurjan näköistä kun oli ihan musta maa :( Olisi kyllä ihanaa jos sinne etelään saataisiin myös valkea maa. Täälläkin on ollut nyt plus asteita pari päivää ja lumi jonkin verran sulanut, mutta onneksi ei kokonaan. Lumikin on varmaan yksi niitä asioita, joita osaa arvostaa vasta sitten kun sitä ei ole! :D

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja siellä näyttää olevan juuri sopivasti lunta :). Meillä ei ole lunta kuin ihan hippunen, mutta pakkasta kyllä on. Toivottavasti tännekin tulisi ennen joulu maa valkoiseksi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura, lumimaisema on kyllä todella kaunis :) Toivottavasti lumi pysyy maassa, nyt Oulussa on ollut muutama päivä plus-asteita!

   Poista
 3. Vietän tämän joulun Ausseissa, koska olen täällä vaihdossa. Viimeksi tänään kummastelin miten täällä voi päästä joulutunnelmaan kun aurinko paistaa täydeltä taivaalta ja lämpöasteita on semmoset kolmisenkymmentä ;) Hupaisinta on ostoskeskuksissa kaikuva "I'm dreaming of a white christmas" ...
  Viime joulua vietin Pariisissa, joka oli semmonen harjottelukerta ennen tätä vuotta täysin ilman perhettä. Se ei ollut niin paha, koska näytti kumminkin aika talviselta, mutta täällä kontrasti on valtava. Saa nähdä saavutanko joulutunnelmaa ollenkaan. Toivotaan parasta!
  Tämä on muuten eka kerta kun kommentoin, mutta olen seurannut blogiasi jo jonkun aikaa, ja tykkään tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, joulu Australiassa on varmasti ikimuistoinen! Mutta joo samaa miettisin, että kuinka hiekkarantojen keskellä voisi päästä joulutunnelmaan, enkä usko että sellaiseen Suomi-joulu fiilikseen pääseekään. Tosi vaikea ajatella, kun ei ole tosiaan itse ollut joulua missään lämpimässä massa :D Hei ja ihan mahtava juttu Airi, että olet löytänyt blogiini ja tykkäät siitä ja vieläpä innostuit kommentoimaan - olen todella iloinen siitä! :)

   Poista
 4. Toivottavasti tuo lumi ei katoa nyt viikonloppuna kun on luvattu lauhaa. Itse en voisi ajatellakaan lähteväni jouluksi pois Suomesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Toivottavasti tosiaan maa pysyy valkeana, jouluaattona pitäisi olla taas pakkasta.

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.