Vastaukset

Pari viikkoa sitten annoin teille mahdollisuuden kysyä minulta mitä vain. Vastauksien perään on muutamaan otteeseen jo kyseltykin, ja vihdoin sain otettu aikaa näihin vastaamiseen. Kertokaahan tuliko vastauksissa teille jotain uutta tietoa minusta? :)Mikä on oudoin ruokarakkautesi? 
-Hmm... No monille saattaa olla outoa kuivaliha, joka on siis keväisillä pikkupakkasilla ulkona kuivattua poron- tai naudanlihaa, josta vuollaan ohuita viipaleita. Suurinta herkkuani, nam!

Mikä on suosikki TV-sarjasi?
-Tällä hetkellä seuraan oikeastaan vain Ensi treffit alttarilla ja Vain elämää. Lemppareitani on ollut esim. Gossip Girl, OC, Täydelliset naiset ja Sinkkuelämää. Ne perinteiset :)

Mitä ohjelmia katsot telkkarista? 
-Tällä hetkellä vain Ensi treffit alttarilla ja Vain elämää ovat aktiivisessa seurannassa. Salkkareita ja Emmerdalea (jep!! :D) katson silloin jos satun olemaan telkkarin ääressä oikeaan aikaan.


Lemppari/inhokkibiisi?
-Inhokkina nousee ensimmäisenä mieleen joku J. Karjalaisen biisi, esimerkiksi Telepatiaa. J. Karjalainen ei oikein uppoa muhun, tai pikemminkin hänen äänenkäyttö, vaikka on hänellä muutama hyväkin biisi! Lempparibiisiä on vaikea sanoa, mutta Jay Z ft. Alicia Keys - Empire state of mind saa aina aikaan yhtä hyvän fiiliksen.

Unelma-autosi?
-Jos kohtuu realistisia autohaaveita ajattelee, niin tällä hetkellä uuden mallinen pieni A-sarjan Mersu miellyttää silmääni tosi paljon. Mutta siis todellisuudessahan tämäkään ei ole millään muotoa realistinen! :) 


Lempi vaatekauppasi?
-No nyt on kyllä vaikea sanoa vain yksi! Ehkä Mango tai Zara. Mangosta taidan nykyään ostaa jopa enemmän.

Kerro joku lapsuusmuisto?
Mulle tulee nyt jostain syystä mieleen ainoastaan se kun oltiin jossain lähipaikkakunnalla yleisurheilukisoissa minun ollessa ala-asteikäinen, näin aivan järkyttävän ison hämähäkin jota en ole unohtanut koskaan! :D Se hämähäkki oli iso ja karvainen, sellainen mitä en tiennyt Suomessa edes olevan, enkä sen koommin niin isoa hämähäkkiä ole nähnyt. Selkeästi traumaattinen kokemus :D


Kerro joku hassu/nolo muisto?
Nämä on tosi vaikeita... Tämä menee kanssa lapsuuteen, mutta minulla oli lapsena mustat etuhampaat, sillä niissä oli mustelmat! Minulla oli tapana vahingossa lyödä isot etuhampaani vähän minne sattuu, esimerkiksi autonoveen, heitettyäni unissani kuperkeikan sängystä lattialle, kun olin polven korkuinen meidän silloinen koira Olli juoksi iso ja painava keppi suussa minuun pahki joka tietenkin osui juuri hampaisiini ja kaaduttuani portaissa raviradalla. Onneksi hampaiden vaihduttua pysyviin en ole sen koommin hampaitani lyönyt ja hampaat ovat pysyneet valkoisina :D

Haaveiletko omasta koirasta? Millaisesta?
-Haaveilen! :) Kultaisennoutajan pennut ovat maailman söpöimpiä, mutta itselleni ottaisin jonkin pienemmän koiran. Tällä hetkellä suosikkirotuni olisi corgi :)

Oletko koskaan harkinnut lemmikin ottamista? Laitat silloin tällöin kuvia siskosi koirista, onko haaveena oma koira joskus?
Olisi, ehdottomasti! Tällä hetkellä elämäntilanne ei ole hyvä koiran ottoon, mutta uskon että joskus tulevaisuudessa tullaan koira ottamaan. Tällä hetkellä olen todella ihastunut corgeihin ja se on vahvin ehdokki roduksi tällä hetkellä :)

Oletko mielestäsi fiksu? Millä tavalla? 
-Kai minä olen ihan fiksu. Mielestäni minulla on hyvä tilannetaju ja osaan käyttäytyä tilanteeseen sopivalla tavalla muut huomioonottaen.

Kerro joku yllättävä asia itsestäsi?
-Opin laulujen sanoja ulkoa melko nopeaa ja katselen mielelläni Biisikärpänen tv-ohjelmaa ja laulan sen mukana! Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisin mitenkään hyvä laulamaan :D

Millainen olit teinivuosinasi (yläaste/lukio)?
-Heh, perus pissis! Eloisa ja äänekäs, mutta tunnollinen koululainen. Loppupeleissä melko kiltti tyttö, vaikka toki vanhempien selän takana tuli tehtyä jotain kiellettyä, kuten pidettyä kotibileitä vanhempien poissaollessa :D

Muistutatko luonteelta/ulkonäöltä vanhempiasi?
-Ulkonäöltäni varmaankin äitiä, etenkin näissä kuvissa kun hiukseni on luonnollisena. Ja esimerkiksi vaappuva (kuinka kaunis kuvaus) kävelytyylini on täysin äidiltä peritty. Luonteeni olen perinyt varmasti osittain kummaltakin, esimerkiksi puheliaisuuden äidiltäni ja kovapäisyyden isältäni. Yksyhteen en ole heistä kummankaan kanssa.

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla?
-Kunnianhimoinen, voimakastahtoinen ja hymyilevä.

Jos olisit eläin, olisit...?
-Lintu tai jokin lämpimässä elävä kissaeläin.

Mitkä ovat heikkoutesi (luonteenpiirteissä)?
-Kovapäisyys, välillä pääsisi huomattavasti helpommalla kun antaisi asioiden vaan olla :) Joissain asioissa olen myös tosi laiska...

Jos saisit valita vain yhden laukun loppuelämäksesi, mikä se olisi?
-Se olisi varmaan Chanelin medium kokoinen klassinen Flap Bag, joka menisi sekä arjessa että juhlassa.

Missä tapasit nykyisen poikaystäväsi?
-Opiskelujen parissa.

Onko nykyinen poikaystäväsi se, kenen kanssa erosit aiemmin?
-Kyllä hän on.

Kuinka paljon arkisin liikut ja miten? 
-Viime aikoina olen liikkunut ihan liian vähän. Kerran viikossa käyn voimistelemassa aikuisten telinevoimisteluryhmässä ja noin kerran viikolla pelaamassa kaverin kanssa sulkapalloa. Nyt pitää ottaa myös salitreenit taas säännöllisemmin osaksi viikkoa.

Onko sinulla paljon lapsuudenystäviä? 
-Ei oikeastaan! Minulla ei oikeastaan koskaan lapsena ollut yhtä bestistä vaan minulla on aina ollut isompi kaveripiiri. Lapsuuden ystävät ovat kaikki hajonneet eri puolille Suomea, mutta lukiokavereiden kanssa pidetään yhä edelleen ahkerasti yhteyttä ja nähdään aina kun voidaan.

Luetko kirjoja? Jos niin minkä tyyppisiä? 
-Liian vähän ja haluaisinkin lukea enemmän, mutta jotenkin siihen ei vain ole aikaa. Ikilemppareitani ovat Harry Potterit, jotka ajattelin aloittaa taas alusta! :D Lomamatkoilla luen kevyttä chic lit hömppää.

Millainen on unelmiesi vapaapäivä? 
-Pitkät yöunet ja herääminen pirteänä ilman herätyskelloa, hyvä aamupala, ulkoilua, urheilua tai shoppailua ja hyvää ruokaa. Tosi perusjuttuja :)

Jos saisit laittaa rahaa hyväntekeväisyyteen, mikä olisi kohteesi? 
-Lapset tai uhanalaiset eläimet.

Teetkö minkäänlaista hyväntekeväisyyttä?
-Tosi vähän. Useampana jouluna olen osallistunut joulupuukeräykseen, eli ostanut joululahjoja suomalaisten vähävaraisten perheiden lapsille. Joskus laitan kolikkoja esimerkiksi Punaisen ristin keräyksiin.

Osallistuitko opiskeluaikana paljon opiskelijabileisiin?
-Olin kyllä vähän turhan epäaktiivinen, eniten osallistuin ensimmäisenä vuonna. Kun muut bailasi niin minä olin kaupan kassalla töissä, eikä ainoina vapaapäivinä jaksanut lähteä aina bilettämään :)

Mihin maahan haluaisit seuraavaksi matkustaa?
-Jos mietitään taas realistisia kohteita, niin ensi kesälle ollaan mietitty esimerkiksi Kroatiaa ja Italiaa. Tällä hetkellä kyllä kiinnostaisi vaikka pakettimatka Kanarialle kunhan pääsisi lämpimään! Jenkkeihin voisin matkustaa aina uudestaan.

Jos saisit saisit ostaa 10 000 eurolla joko a) vain laukkuja, b) vaatteita ja kenkiä, niin kumpiin käyttäisit nuo rahat?
-Jos rahoja ei tarvitsisi käyttää kerralla, niin ostaisin ehkä vaatteita ja kenkiä, niin rahat riittäisi usean vuoden vaateostoksiin. Jos taas rahat pitäisi käyttää kerralla, niin ostaisin laukkuja sillä ne säilyttävät arvonsa paremmin ja pidempään, eikä klassikkolaukut mene koskaan muodista pois :)

Mietityttikö sinua ensiasunnon ostaminen ja lainan ottaminen yksin? Oliko päätös helppo? 
-Ei mietityttänyt oikeastaan ollenkaan! Mielummin maksan asuntoa itselleni omaan pussiin kuin vuokraa toiselle. Oulussa asuntojen hinnat ovat niin kohtuulliset, ettei oman asunnon osto vaadi hirveän suurta pääomaa. Kaksio keskusta-alueella on myös melko riskitön sijoitus, sillä pääsen tästä asunnosta varmasti eroon sitten kun sen aika koittaa :)

Jos sinun pitäisi nyt vaihtaa täysin alaa ja opiskella ihan uusi ammatti, mikä se olisi?
-Opiskelisin ehkä jotain luovaa alaa, kuten graafista suunnittelua, arkkitehtuuria tai vastaavaa. Tai sitten lääkäriksi, joka oli haaveeni vielä lukion ensimmäisellä luokalla.

Tykkäätkö lukea tai piirtää?
-Tykkään lukea, mutta järjestän sille aikaa liian vähän. Koulussa kuvaamataito oli yksi lempiaineistani ja olin siinä ihan hyväkin, mutta en kuitenkaan piirtele omaksi ilokseni.

Viimeksi lukemasi kirja?
Turkin lomalla toukokuussa luin Marian Keyesin Rachelin loma kirjan, joka oli tosi hyvä! En muista olenko lukenut sen jälkeen kirjaa, ikävä kyllä...

Meikkaatko joka päivä?
-Jos en lähde kotoa mihinkään kauppaa tai salia kauemmas niin en meikkaa.

Onko sinulla sisaruksia?
-On, kaksi isosiskoa

Oletko sisaruksiesi kanssa hyvissä väleissä, jos sinulla on niitä?
-Ollaan hyvissä väleissä. Siskoni ovat minua 5- ja 8-vuotta vanhempia, joten nuorempana ei juurikaan kaveerattu, mutta nykyään vanhempina kyllä kun iällä ei enää ole merkitystä :)

Kuinka haluaisit kehittää pukeutumistyyliäsi?
-Haluaisin suosia pukeutumisessa entistä enemmän laadukkaita materiaaleja ja klassisia ja pitkäkestoisia malleja. Nykyään kiinnitän kyllä paljon huomiota materiaaleihin, mutta en kuitenkaan raaski satsata esimerkiksi kolminumeroisia summia neuleisiin ja muihin perusvaatteisiin. Onneksi myös ketjuvaatekaupoista voi nykyään löytää edullisesti vaatteita hyvillä materiaaleilla.

Millainen on päivittäinen ruokarytmisi ja mitä syöt arkena? 
Aamulla syön joko kotona smoothien tai töissä puuroa tai leipää. Lounaaksi syön töissä vähän mitä sattuu, esimerkiksi salaattia tai eineskeittoja. Töissä syön myös välipalan, joka yleisimmin on jokin rahkavalmiste. Päivälliseksi syödään kotona jotain perusruokaa. Tämän lisäksi on niitä satunnaisia herkkuja ja suklaapatukoita, ja joskus lounaalla käydään työkavereiden kanssa hampurilaisella tai sushilla.

Otatko eväät töihin vai onko teillä työpaikkaruokailu? 
Yleensä haen kaupasta salaattitiskistä salaatin tai jonkin eineskeiton, mutta jos edelliseltä päivältä jää ruokaa evääksi asti niin syön eväitä.

Mikä on keittiössä bravuurisi? 
-Ruuanlaitossa en ole mikään mestari, mutta leipomisessa alan olla aika haka! Bravuureitani on esimerkiksi lohikakku ja erilaiset juustokakut ja cupcakesit.

Entä millaista ruokaa syöt arkisin? 
-Vaihtelee todella paljon! Esimerkiksi pari viikkoa sitten söin pelkkiä herkkuja, kun samalle viikolle sattui monta spesiaalimpaa juttua. Normaalisti pyrin viikolla syömään perusruokaa ja viikonloppuisin on lupa herkutella. Nyt olisi tarkoitus taas palata pikkuhiljaa ruotuun, kun viimeiset kuukaudet ovat menneet ihan höpöksi. Tokikaan tuo lähestyvä joulu ja kauppoihin tulleet kausiherkut ei helpota ruotuun palaamista ollenkaan ;)


Voisitko kuvitella asuvasi Oulussa loppuelämäsi? 
-Voisin toki! Oulu on sopivan kokoinen paikka, lähellä Rovaniemeä ja täältä pääsee myös tunnissa Helsinkiin lentäen. En kuitenkaan sano ettenkö voisi täältä muuttaa muuallekin :)

Mikä on Oulun paras kahvila?
Viihtyisyydeltään ja tarjonnaltaan Puistokahvila Makia ja Cafe Rooster ovat mielestäni kivoimpia.


Mikä on paras yökerho/baari Oulussa?
-No Kaarlessa sitä tulee oikeastaan vain käytyä.

Kuinka opinnot avoimessa ovat edenneet?
Kehnosti! Syksy on ollut töissä tosi kiireinen ja työpäivät ovat venyneet, joten avoimen opinnot ovat jääneet hyvin vähäisiksi. Onneksi niiden suorittamiseen on hyvin aikaa ja kevät puolella työrintamalla rauhoittuu ja voin panostaa niihin enemmän :)

Et lopulta päätynyt lähtemään opiskelijavaihtoon, mutta haluaisitko asua joskus pidemmän aikaa ulkomailla? Jos haluaisit, missä ja miksi?
Tällainen ei ole koskaan ollut haaveissani. Olen ihan tyytyväinen Suomessa, enkä kaipaa välttämättä ulkomaille asumaan, mutta matkustelusta nautin kyllä. Jos lähtisin, niin haluaisin ehkä Jenkkeihin, Englantiin tai Ruotsiin. Näissä olisi helpoin tehdä töitä kun kielikin on jo hallussa. 

Jos nyt olisit opintojen aloittamisen kynnyksellä, minkä alan valitsisit? 
-Valitsisin todennäköisesti ihan saman alan. Pää- ja sivuainevalintaa miettisin ehkä toisin.

Minkälaiset työmahdollisuukset sinua kiinnostavat tulevaisuudessa? 
-Tosi monenlaiset! Tällä hetkellä teen laskentatoimen tehtäviä, mutta olen kiinnostunut myös henkilöstöhallinnosta ja markkinoinnista. Haluaisin myös päästä enemmän hyödyntämään luovuuttani ja ideointikykyäni. Numerot ja laskenta on kuitenkin suurimpia vahvuuksiani.

Muistelen, että olet joskus käynyt hampaiden valkaisussa. Miten olet saanut ylläpidettyä hampaiden valkoisuuden? Käytätkö jotain apteekin tuotetta tms?
Joo kyllä kävin! Minulla tosin oli entuudestaan jo tosi vaaleat hampaat, joten suurta muutosta ei vaalennus tuonut aikaan. En juurikaan juo kahvia, mikä osaltaan auttaa siinä ettei hampaisiin tule tummentumia. Käytän myös valkaisevaa hammastahnaa silloin tällöin

Miten hoidat laukkujasi?
En juuri mitenkään tällä hetkellä. Vuittonin laukkujen nahkaosia hoidin nahkarasvalla ja puhdistin Wolyn geelimäisellä puhdistusaineella, mutta nykyisiä laukkujani ei juurikaan tarvitse hoitaa.

Suojeletko laukkujasi vesi- ja lumisateelta? (Esim. työmatkalla)
Riippuu laukusta. Sateella en ota vaaleaa nahkalaukkua mukaani. Sateen tullessa yllättäen en välttämättä suojaa laukkua mitenkään, eikä nahkalaukkuihinkaan ole jäänyt jälkiä.

Miten hoidat kenkiäsi?
Suojaan nahkakenkiä kyllästysaineella ja mustia nahkakenkiä lakkaan noin kerran vuodessa. Lenkkareita pesen ihan pesukoneessa. Olen melko laiska tässä hommassa :)

Mitä eroa on Veblenin hyödykkeellä ja Giffenin hyödykkeellä?
No nyt täytyy myöntää että Veblenin hyödyke piti googata. Mutta joo kummankin kysyntä nousee tuotteen hinnan kasvaessa. Veblenin hyödykkeen kohdalla tähän liittyy tuotteen ns. statusarvo (esim. kalliit laukut).

Mitä tarkoittaa suomeksi "Shoot me" ilman lisämäärittelyjä, vrt. esim. "Shoot me with questions"?
Olen lukenut "shoot me" käytettävän myös ilman lisämäärittelyjä tässä yhteydessä missä minäkin ja kaikki varmasti ymmärtävät mitä sillä tarkoitetaan :) Blogissani en käytä kirjakieltä enkä pyri kielellisesti täydellisyyteen, joten sanavalintoihini on turha takertua :)

12 kommenttia

 1. Miten ihana uutinen että olette palanneet yhteen! Vaikutitte niin hyvältä parilta aina silloin kun hän oli enemmän esillä blogissasi aiemmin.. Kaikkea hyvää teille!

  Anksu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku, olen ihan häkeltynyt miten ihanan onnellisia osaatte olla toisten puolesta :) Mekin ollaan <3

   Poista
 2. No tuli uutta; luulin että sulla on joku uus miekkonen mutta olettekin näemmä palanneet yhteen exän kanssa, kiva juttu :) Kultaisennoutajat pennut ovat kyllä maailman suloisin koirarotu ja no, onhan ne toki pentuiän jälkeenkin aika suloisia esim. Onni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ollaan :) <3 Kultaisennoutajan pennut ovat kyllä maailman suloisimpia, mutta itselleni en niin isoa koiraa ainakaan tässä elämäntilanteessa ottaisi :D

   Poista
 3. Mitä opiskelet avoimessa? Vaikka blogiasi melko säännöllisesti luenkin, on tämä mennyt minulta kokonaan ohi. :) Ja hienoa, että olette palanneet yhteen exäsi kanssa. Asutteko nyt yhdessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työ- ja organisaatiopsykologiaa :) Ja joo asutaan yhdessä.

   Poista
 4. Jotenkin rupesi hymyilyttämään että olette palanneet poikaystäväsi kanssa yhteen<3
  Ja Corgi on ollut pitkään meidän koirahaave! :)
  Oletko nähnyt instagramissa ralphthecorgi:n käyttäjän? Niiin ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos Jennifer :) <3 Voiii corgit on suloisimpia, en ole varma instatilistä mutta tarkistan heti! :D

   Poista
 5. Mukavaa, että olette palanneet yhteen entisen poikakaverisi kanssa, tuli tosi lämmin olo itsellenikin. :) Onnea teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Ihana kuinka olette mukana onnessamme, kiitos <3

   Poista
 6. Mullakin loksahti suu auki poikaystävän paljastuessa :-). Vaikutitte niin hyvältä parilta aikoinaan, että olin yllättänyt erouutisista. Kiva, että olette palanneet takaisin yhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos M-K :) Onpa ihanaa miten kivasti otitte uutisen vastaan <3

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.