Tuvan täydeltä elektroniikkaa

Tässä syksyllä olen päivitelly elektroniikkaani uuteen uskoon ihan kunnolla. Vanha puhelimeni oli  melkein kolme vuotta vanha, tipahdellut useampaan otteeseen ja siitä syystä home-näppäin oli lähes irti. Enkä sano, etteikö vanhan puhelimeni huono kameran laatu olisi ärsyttänyt viime aikoina melko kovasti. Ai niin mikä some-riippuvuus... Koska Apple julkistaa joka syksy uuden version iPhonesta, odottelinkin syksyä kovasti. Merkkiuskollisena halusin jälleen Applen puhelimen, sillä kun konekin on samaa merkkiä on kaikki laitteet synkassa keskenään. Uuden puhelimen sainkin käsiini heti mallin tultua markkinoille Suomessa ja olen kyllä ollut siihen tosi tyytyväinen! Kuvassa näkyy myös jo keväällä Sudiolta saamani tyylikkäät korvanapit, joita ei kehuttu ollenkaan turhaan. Tiedättekö kuinka turhauttavaa on kun korvanapit on aina solmussa ja niiden selvittely vie ikuisuuden? No näiden kanssa ei ole sitä ongelmaa vaan paksummat johdot pysyvät nätisti selvänä! Kuulokkeet on myös mukavat korvissa, sillä niiden mukana tuli monen kokoisia eri vaihtopäitä, ja itselläni onkin ollut ongelma että korvat kipeytyy vääränlaisista kuulokkeista, mutta nyt en ole joutunut kärsimään korvakivuista. Myös kuulokkeiden kiva ulkonäkö on toki iso plussa ;)


Olen valitellut täällä blogissakin jo pidempään myös siitä, että kamerakalustoni alkaa olla jälkeenjäänyt ja elokuussa vihdoin päätin tehdä asialle jotain. Verkkokauppaan tulikin hyvä tarjous Olympuksen PEN E-PL7 kamerasta ja 25mm linssistä, ja koska olin kaivannut 45mm linssin rinnalle hieman laajempaa näkymää, päätin tarttua tarjoukseen. Halusin pysytellä minijärjestelmäkamerassa ihan mukavuussyistä, sillä onhan tätä pientä kameraa paljon helpompi kantaa mukana kuin isoa möhkälettä. Uusi linssi on antanut lisämaustetta kuvaukseen, ja esimerkiksi nämä asukuvat on otettu 25mm linssillä kun taas näissä on käytetty vanhempaa 45mm linssiä. Kummista tykkäätte enemmän? En tiedä oletteko te huomanneet kuvien laadun parantuneen syksyn aikana, mutta itse ainakin huomaan eron! Uuden kameran myötä olen siirtynyt vihdoin kuvaamaan myös täysin manuaalisesti, joten muitakin edistysaskeleita kuvausrintamalla on tapahtunut. Vielä kun voisin kuvata kuvat RAW-kuvina, mutta niiden pyörittämiseen ei ikävä kyllä tietokonevanhuksestani enää ole. Sitten kun koneen päivitän vielä uuteen, eikä mikään ole enää sillekään este ;)

Kyllä nyt kelpaa bloggailla ja somettaa!

4 kommenttia

 1. Mun pitää varmaan myös päivittää puhelin uuteen, kun tiputin nykyisen kylppärin lattialle ja se siitä näytöstä (plus elintärkeästä etukamerasta..) :D Mac alkaa myös vedellä viimeisiään, joten varmaan täytyy harkita laukkujen sijaan elektroniikka-ostoksia, plääää. Musta uusien vekottimeen osto on aina jotenkin ärsyttävää, kun niistä ei ihan niin hyvä fiilis tule kuin uudesta laukusta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo älä! :D Minäkin olisin niin mielummin käyttänyt kameraan kuluneet rahat laukkuun ;) Mutta oon kyllä ollut iloinen kun kuvista on tullut parempia ja muutenkin kamerassa on paljon monipuolisemmin toimintoja :D Läppärin osto onkin paha, koska ne on niin kalliita, huh. Huimaa jo nyt päätä tuleva rahan meno :D Pitää yrittää vielä sinnitellä vanhalla!

   Poista
 2. Ihanan väriset kuulokkeet! Nuo laattamaiset johdot on kyllä ihan must, itsekin huomannut selkeän eron käytettävyydessä ja kestossa.

  Kuvissa en suoranaista eroa huomaa, mutta tee ihmeessä joskus joku vertailupostaus, siinä varmaan erot tulisivat selvemmin esille. :) Olen pohtinut uuden objektiivin hankkimista ja olisi tietysti kiva tietää, mitä eroja niissä on. Mun kameratietämys kun perustuu käytännössä puhtaasti suomalaisiin blogeihin, valokuvaus kun ei ole aiemmin ikinä kiinnostanut niin kovasti että olisin jaksanut etsiä kunnolla tietoa siitä.

  Hyvään elektroniikkaan laitettu raha maksaa itsensä kyllä nopeasti takaisin, tänä vuonna olen vaihtanut Lumian, vanhan Windows-läppäri ja antiikkisen Canonin 400D-kameran IPhoneen, Macbookiin ja Olympus Peniin, tosin 5-versio koska kukkaro olisi nikotellut lisäeuroista liikaa. ;) Ja voi pojat elämä hymyilee! RAW-kuvia en tosin minäkään pysty käsittelemään, koska niihin vaaditaan niin jäätävät tehot, ettei tästä(kään) koneesta ilmeisesti ole siihen.

  VastaaPoista
 3. Onko tämä kamera vielä sinulla käytössä? Oletko ollut siihen tyytyväinen? Mitä objektiiveja sinulla on käytössä? Käsitteletkö kuvia ja miten sen teet? Saisiko näistä aiheista postausta joskus? :)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.