Maailman kaunein koti

Reilu viikko sitten kävin kotikotona Rovaniemellä ja siellä minulla on tapana räpsiä kuvia kodin sen hetkisestä sisutuksesta, joka yleensä on ehtinyt parin kuukauden väliajoilla muuttua johonkin suuntaan. Meillä on aina ollut tosi kaunis koti, ja siitä syystä minun oma vaatimustaso asumismukavuuksille on aina ollut korkea. Äiti joskus tuumaa minulle pilke silmäkulmassa, että "on sinulla kallis maku", mutta siitä hän ei voi syyttää ketään muuta kuin itseään ;) Kiinnostukseni sisustukseen ja suomalaiseen designiin on siis täysin häneltä lähtöisin. Moni sisustushaaveeni löytyykin kotikotoa ja onneksi sillon tällöin saankin kotiin viemisiksi äidiltä jotain hänelle tarpeettomaksi tullutta. Esimerkiksi näistä kuvista ottaisin mielelläni heti Artekin mehiläispesä valaisimen ja saman merkin seepra kuosiset keittiöntuolit. Kumma juttu, ettei äitini näistä ole vielä suostunut luopumaan lukuisista vonkauksistani huolimatta... 

Koska koti on paikka jossa vietetään elämässä suurin osa ajasta, niin haluan oman kotinikin näyttävän kauniilta ja kaiken olevan kunnossa, niin että siellä viihtyy. Tämä ei tosin tarkoita sitä, etteikö meillä koskaan olisi sotkuista, hih. Sisustusostoksia olen tehnyt pikkuhiljaa vuosien varrella ja yleensä olen saanut vanhemmiltani jotain sisustukseen liittyvää joululahjaksi, kuten Kartellin Bourgie valaisimen kolme vuotta sitten tai Hayn Tray pöydän kaksi vuotta sitten. Myös huonekaluissa haluaisin pikkuhiljaa alkaa panostamaan vuosia kestävään designiin Ikea ostosten sijaan. Toki myös Ikeasta löytää tyylikkäitä ja kestäviäkin kalusteita, mutta silti haluaisin siirtyä enemmän Artekin slogania "buy now, keep forever" kohti. Minä muistan kotikotoa esimerkiksi Artekin tarjoiluvaunut jo kaukaa lapsuudestani ja siellä ne yhä kahdenkymmenen vuoden (äidiltä tarkennus, eli 26 vuoden jälkeen!) jälkeen ovat. Kuin uusina, ainoastaan puuosien tummuneessa värityksessä voi nähdä ajan tuoman patinan.

Myös omasta kodistani on pian tulossa lisää sisustuspostauksia, mutta sitä ennen tässä muutava kuva maailman kauneimmasta ja rakkaimmasta kodista, minun kotikodistani Rovaniemeltä. Kyllä tuolla kelpaisi asustella, eikö vain? :)


16 kommenttia

 1. Onpa kaunis "kotikoto" sulla! Varmasti kiva käydä kotosalla, kun siellä on niin nättiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jassuntassu, olen kyllä niin samaa mieltä! :) Kotikotiin on aina kyllä kiva mennä ja joka kerta sieltä voi bongata ainakin jotain pientä muuttuneen sisustuksessa ;)

   Poista
 2. Siis voi mieletön kuinka kaunis koti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Johanna, pitää välittää äidille terkut, hän taatusti ilahtuu kehuista! :)

   Poista
 3. Tyylikästä! Mistä äitisi on hankkinut taidetta? Itsellä alkaa olla sisustushommat siinä pisteessä, että tauluja pitäisi saada lisää.. Yksi seinä on ihan tyhjillään, kun vaihdettiin järjestystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidetta hän hankkii taidegallerioista, taideliikkeistä ja joitain tauluja on esimerkiksi Virosta Tallinnasta :) Minäkin olen saanut omat tauluni äidiltä ja taulut tuovat kyllä sisustukseen niin paljon!

   Poista
 4. Mutta laukkuihin on varaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän minä missään kohtaa kirjoittanut etteikö design huonekaluihin olisi tähän mennessä ollut rahaa? :)

   Poista
 5. Onpas kyllä upea tyyli, tykkään valtavasti. Ajattoman modernia ja kodikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi, olen samaa mieltä! :) Mielestäni äiti on tosiaan onnistunut yhdistämään modernikkuuden ja kodikkuuden!

   Poista
 6. Vautsivau mikä koti! (sydänsilmäemoji) Noi Artekin seepratuolit on ihan rakkautta, ja se kangas ylipäätään... En ole aiemmin juuri kiinnittänyt huomiota tuohon valaisimeen mutta nyt saatoin vähän siihenkin ihastua :) Oma sisustusmakuni on melko konservatiivinen ja rakastan myös antiikkikalusteita. Silti myös modernimpi tyyli ja designklassikot iskee täysillä, Artek on ehdottomasti yksi lemppari.
  Täytyy muuten ihmetellä taas joidenkin käsitystä, että jos johonkin kalliiseen on varaa niin pitäis olla kaikkeen muuhunkin. Monesti kalliit hankinnat juuri sulkee hetkiseksi jonkun muun ostokohteen kuvioista. Priorisoinnistahan se on aika pitkälti kyse, että mihin haluaa rahansa juuri sillä hetkellä laittaa ja minkä hankkimista malttaa odottaa vähän pitempään :) Huonekalujen suhteen on vielä sekin juttu, että ne eivät välttämättä mahdu/istu jokaiseen asuntoon ja sisustukseen eli siinä mielessä suuria hankintoja ei kannata tehdä ennen kuin on esimerkiksi hankkinut sen 'unelmien kodin'. Itsellä haaveissa omakotitalo, ja sen rakentamiseen on vielä aikaa vuosi jos toinenkin eli isot sisustushankinnatkin voi vielä odotella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seeprakangas on kyllä niin omakin lemppari! Artekin tankki tuoli seeprakuosissa olisi unelma! Minä tykkään kyllä tuosta mehiläispesästä, mutta se tarvitsee ympärilleen tilaa eikä tällä hetkellä sopisi meidän keittiöön :)

   Ja olen samaa mieltä kanssasi Katri, en vaan jaksanut alkaa ylemmälle anonyymille selittämään tätä asiaa. Kiitos kun sinä vaivauduit ja kirjoititkin pitkän kommentin, ja osasitkin pukea omatkin ajatuksenikin hyvin sanoiksi! Olen kuitenkin vasta 26-vuotias, niin eihän tässä iässä millään ole voinut ehtiä hankkia kaikkea mitä haluaisi, kun olen ollut päätoimisesti työelämässä vasta kaksi vuotta. Ja kun kiinnostuksen kohteita on monia, ei kaikkeen varmasti tule koskaan raha riittämään, ellei sitten voita lotossa! ;) Valintoja ja priorisointeja on tehtävä. Ja totta sekin, että itsellä on kokonaiset 58 neliötä sisustettavana, niin ei tänne ihan kaikkea mitä haluaisi saisikaan edes mahtumaan :)

   Poista
 7. Wau, mikä kotikoti. Käytän ihan samaa nimitystä omastani. Todella upea. Kiitos ihanasta blogista. Löysin sen juuri. Jään kyllä seuraamaan. :)

  VastaaPoista
 8. Niin ja PS. Todella hyvä kommentti ja pointti Katrilta! ;)

  VastaaPoista
 9. Kiitos Rovaniemen koti postauksestasi. Kaunista.

  Annastiina

  VastaaPoista
 10. Kaunis koti ja persoonallinenkin, näkyy ettei sisustusta ole otettu liian tiukkapipoisesti vaikka suurin osa elementeistä onkin klassisia ja kaikille tuttuja. :) Huikean hienosti suomi-designia tässä teidän kotikodissa!

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.