Viisi vuotta

Viisi vuotta. Se on lähes viidesosa elämästäni. Niin pitkän ajan tämä blogi on ollut osa elämääni. Niin iso osa, etten osaisi oikein edes kuvitella elämääni ilman blogia. Välillä leikin ajatuksella, että mitä jos sitä en enää bloggaisi? Olostani tulee heti jotenkin tyhjä. Minne minä sitten kirjoittaisin tämän kaiken hömpötyksen ja purkaisin inspiraatiopuuskani, kelle minä tästä kaikesta kertoisin? 

Bloggaaminen ottaa paljon. Se vie näin harrastelijanakin ihan uskomattoman paljon aikaa. Kuvien otto sommittelusta muokkaamiseen, tekstin kirjoittaminen ja hiominen - siihen saa tuhlattua hirvittävän paljon aikaa. Yhteen postaukseen saa helposti kulumaan tunteja. Siihen päälle vielä kommentteihin vastaaminen ja muiden blogin lukeminen ja niihin kommentoiminen. Sanotamattakin selvää, että vietän koneella ihan liikaa aikaa.

Mutta ihan taatusti bloggaaminen on antanut minulle enemmän kuin mitä se on ottanut. Olen saanut blogini kautta elämääni pari tärkeää ystävää ja jo se yksistään riittää saamaan bloggaamisen plussan puolelle. Lisäksi vuorovaikutus teidän lukijoiden kanssa, se on parasta! Teidän kommentit, ne on tämän homman suola ja syy miksi olen jatkanut bloggaamista näinkin pitkään. Olen iloinen joka ikisestä kommentista jonka saan, luen ihan jokaisen ja pyrin mahdollisuuksien mukaan myös vastaamaan niihin kaikkiin. Kommentointi on nykyään paljon hiljaisempaa, mitä se joskus oli ja välillä olen miettinyt siihen syitä. Eikö blogini aihealueet enää herätä keskustelua? Vai onko blogeja nykyään niin paljon, että kommentoinnille ei jää aikaa? Itse pyrin kommentoimaan mahdollisimman usein myös muita blogeja, sillä tiedän kuinka tärkeitä kommentit on bloggaajalle. Se todella tsemppaa jatkamaan! Jos kommentteja ei hetkeen tule, kyseenalaistan koko touhun ja mietin, miksi ihmeessä tätä edes teen. 

Viime vuosi oli blogini vaikein vuosi. Henkilökohtainen elämä oli tuolloin hetkittäisessä myllerryksessä, joka heijastui blogiin todella voimakkaasti ja kuukausien ajan täällä oli hyvin hiljaista. Oli todella hilkulla, että blogini olisi sulkeutunut kokonaan, sillä tuollaisen tauon jälkeen on aina vaikea palata. Ihan samalla tavalla kun pitkän treenitauon jälkeen on haastava palata salille ja kaikki tuntuu raskaalta. Myös lukijamääräni koki taukoni aikana kadon, mikä on ihan ymmärrettävää. Kuka nyt seuraisi blogia, johon ei koskaan kirjoiteta? En silti koskaan menettänyt sitä paloa tätä hommaa kohtaan ja olen nyt todella iloinen, että otin itseäni niskasta kiinni ja jatkoin. Sillä onhan tämä ihan parasta ja teitä lukijoita on siellä ruudun takana minun mittapuullani ihan hurja joukko, myös uusia lukijoita!

Niiden suosituimpien blogien kelkasta olen jäänyt aikoja sitten - tai noh, en siinä kelkassa ole koskaan kyllä kyydissä ollutkaan vaan luistellut liukurillani omaa tahtiani perässä. En koskaan ole pyrkinyt ammattibloggaajaksi vaan urahaaveeni on olleet muualla. Blogini on minulle se paikka, jossa purkaa niitä turhamaisempia haaveita ja juttuja töiden vastapainoksi. En toki sano etteikö bloggauskokemuksesta voisi joskus olla hyötyä myös työelämässä, sehän olisi hienoa se! Kuitenkin jos vertaan itseäni ammattibloggaajiin, ei kuvani ole niin tarkkoja ja tasokkaita kuin voisi, en kulje läheskään aina niissä viimeistä huutoa olevissa muotikuteissa ja asukuvani on otettu ihan todellisista arkipäiväisistä asuista. Toki minäkin olen aina halunnut kehittyä paremmaksi ja paremmaksi bloggaajana, kuvaajana ja kirjoittajana ja uskon ja toivon, että olen sitä myös näinä viitenä vuotena ajoittain myös tehnyt.

En osaa tai halua alkaa arvioimaan, kuinka kauan tulen blogia vielä kirjoittamaan, mutta sen tiedän, että jatkan bloggaamista niin kauan kun se tuntuu kivalta ja mukavalta. Enää en koe paineita siitä, jos en ehdi joka päivä postailemaan tai jos postaustauko venyy useammaksi päiväksi, kuten ehkä joskus. Miksi ottaisin itselleni paineita sellaisesta asiasta, jonka kuuluisi olla pelkästään mukavaa?

Juuri tällä hetkellä bloggaaminen tuntuu huipulta! Omaan tahtiin, omilla ehdoilla, omana itsenäni. Yrittämättä olla mitään sen kummempaa. Ja te siellä ruudun takana. Jos teitä ei olisi, ei blogianikaan olisi ollut enää vuosiin, sillä kuten jo sanottu olette te lukijat bloggaamisen suola. Iso kiitos siis teille ♥ Tästä on hyvä jatkaa - vaikka vielä seuraavat viisi vuotta eteenpäin!


25 kommenttia

 1. Kiitettävän pitkän ajan olet jo bloggailut, synttärionnitttelut blogille! :) Oon seuraillut ainakin 3 vuoden ajan sun blogia ja sen aikana on kyllä huomannut, miten blogisi on kehittynyt vuosien aikana. Mukava, kun olet elämän myllerryksistä huolimatta jaksanut jatkaa, varmasti jokaisella bloggarilla tulee niitä aikoja, kun blogi ei vaan nappaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi, sinut muistankin myös kommenteista jo pitemmältä aikaa, kiitos siitä että olet ollut aktiivinen! :) On ihana tietää että teitä siellä on! Kiva kuulla että olet huomannut blogissani kehitystä, enkä vain itse kuvittele niin :) Ja jep, jokaisella bloggaajalla on varmasti niitä hetkiä kun bloggaus tuntuu mältältä, mutta jos hyvät hetket vievät voiton niin se on tärkeintä! :) Mukavaa loppuviikkoa! <3

   Poista
 2. Onnea kovasti pitkän blogitaipaleen johdosta. Olen pitkäaikainen lukijasi, mutta kommentoin kyllä harvakseltaan. Blogisi on niin harmonisen tasapainoinen, että en oikein tiedä mitä siihen kommentoisi. Sitä on mielenkiintoista lukea, kuvat ovat kauniita, aiheet kiinnostavia ja monipuolisia, mutta siinä ei ole mitään sen suuntaista provosointia, että se saisi minut aina kommentoimaan. Haluan todellakin lukea blogiasia, se ei ole suinkaan tarkoitukseni, vaikken kommentoikaan.
  On hienoa, kun tunnut olevat jalat maassa tyyppi - vaikka joskus pää onkin pilvissä! Niinhän se saa joskus ollakin. Hyvää jatkoa elämääsi, niin siiviilissä kuin blogissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kommentoit nyt! :) Todella mukava kuulla, että ruudun takaa löytyy myös pitempiaikaisia lukijoita! Voi miten kivasti kirjoitat blogistani, arvostan kommenttiasi todella ja se saa tsemppaamaan! Aika harvoin kyllä kirjoittelen mitään provosoivia kirjoituksia, toki siloin tällöin tulee kirjoitettua vähän syvällisempää pohdintaa ja niissä on aina se provosoitumisen "vaara" :) Mutta monenlaiset mielipiteet on rikkaus! Oikein ihanaa jatkoa sinullekin ja mukavaa loppuviikkoa! <3

   Poista
 3. Vau viisi vuotta on kyllä melko pitkä aika, suuret onnittelut! :) Itse asiassa taisin aloittaa itsekin blogin niillä main, mutta postaukset olivat niin jäätäviä että sittemmin ensimmäiset ovat saaneet lähteä. Sen muistan kyllä, että blogia olen tehnyt melkein niin kauan kuin ollaan J:n kanssa oltu yhdessä, ehkä vuoden vähemmän tai jotain, eli kutakuinkin viisi tai neljä(?) vuotta myöskin, hullua :D Itse olen niin monta kertaa meinannut kuopata koko blogin etten edes pysy enää laskuissa, mutta joku hulluus saa aina vain jatkamaan! En kyllä ikimaailmassa voisi enkä haluaisi tehdä blogia päivätyöksi, sillä turhautuisin niin kun kommetteja ei tulisi, raha kun ei motivoi minua nykyään tekemään mitään, vaan homman pitäsisi olla mielekästä. Jos bloggaamine olisi ns. pakkopullaa minulta ainakin menisi varmasti melko nopeasti innostus. Joten kiva harrastus se kyllä lähes aina on, kunhan ei ota liikaa stressiä siitä tosiaan :)
  Toivottavasti jaksat jatkaa blogia vielä vähintään sen viisi vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne <3 Minä muistan sinunkin blogin jo kyllä melko pitkältä ajalta! Kauan tässä on jo kommentteja vaihdeltu puolin ja toisin! :) Ja olen aivan samaa mieltä! Blogin täytyy ehdottomasti olla miellekästä, en muuten sitä jatkaisi. Myös blogi ammattina on liian "oman navan ympärillä pyörivä" ja kaipaan elämääni muunkin laisia haasteita :)

   Poista
 4. Jee onnea Linda! :) On se kyllä aika pitkä aika, mutta aika juoksee, kun on hauskaa! :) Onnea jatkoonkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi <3 Pitkä aika tosiaan, mutta nopsaa on aika mennyt, ihan totta! Mukavaa loppuviikkoa! <3

   Poista
 5. Onnittelut viisivuotiaalle! :) Olen blogiasi seuraillut säännöllisen epäsäännöllisesti jo useamman vuoden ajan. Kommenttia ei ole tullut kovin montaa kertaa laitettua, enkä oikein tiedä miksi.. Toisaalta en muidenkaan blogeja kovin ahkerasti kommentoi. Pitäisi aktivoitua :) Tykkään kyllä blogistasi paljon, ehkä ainakin osittain siksi, että tämä ei ole mennyt liian "ammattimaiseksi". Kuvasi kuitenkin ovat laadukkaita ja aihealueet monipuolisia, joten kiva kuulla että itselläsikin on nyt hyvä fiilis blogin kirjoittamisesta :) Ihanaa syksyn jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla että sieltä löytyy lukijoita pidemmän ajan takaa! :) Kiva kun kommentoit nyt ja olen otettu kauniista sanoistasi blogistani! :) Minulla on ihan samat ajatukset, seuraan blogeja jotka ovat pysyneet "amatöörimäisinä", mutta ihastelen toki myös ammattibloggaajien upeaa kädenjälkeä. Mukavaa loppuviikkoa! <3

   Poista
 6. Onnea Linda ja blogi! Kylläpä viisi vuotta on mennyt nopeasti, nimimerkillä jokaisen postauksen aina lukeva ;-)
  En ole kyllä montaa kertaa kommentoinut, tässä täytyy varmaan jatkossa skarpata. Kivaa syksyä Ouluun täältä Rollosta ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lotta! On tosi hauskaa että ruudun takana on myös tuttuja, vieläpä noin aktiivisia! ;) Kivaa syksyä myös Rolloon, Rolloon onkin ikävä <3

   Poista
 7. Aika hieno saavutus! Olenkin itse seuraillut blogiasi jo hyvän aikaa! Mietin muuten, että bloggailetko edelleen bloggerin alustalla vai millä? :)

  Keep up the good work!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Siiri, kiva kun kommentoit ja jos olet seurannut blogiani jo pidempään! :) Jep, bloggerin alustalla bloggailen yhä, tämä on minun tarpeisiini täysin riittävä! :) Mukavaa syksyä! <3

   Poista
 8. Ihana Linda <3 Olet yksi ensimmäisistä bloggaajista jotka löysin kun itse aloin kolme ja puoli vuotta sitten bloggailla, ja olet vieläkin yksi heistä joihin eniten samaistun. Niinkuin niin monet meistä, jotka tehdään tätä kaiken muun sivussa, omaksi iloksi, kaukana ammattilaisuudesta. Mullakin on useasti ollut mielessä mitä järkeä tässä on, mutta en silti ole oikeasti harkinnut lopettavani. Tämä on vain niin kivaa! Kommenttien vähyys itseänikin joskus surettaakin, vaikka en itse ole huomannut varsinaisesti niiden vähentymistä - aina niitä on ollut aika vähän itselläni. Kuitenkin kun ne joita jätetään, on niin ihania, niillä jaksaa jatkaa. Tietysti ne ei ole ainoa syy, mutta ilman niitä mieltä hommassa ei oikein olisi. Samalla sitä voisi pitää leikekirjaa pöytälaatikossa :D Jatketaan Linda samaan malliin, for the decades to come!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, kirjoitin jo pitkän vastauksen mutta se katosi!

   Mutta Eveliina, ihan samat sanat! <3 Blogisi on ollut yksi lemppareistani, ollut siitä saakka kun sinne ensimmäistä kertaa eksyin. Kirjoittajanlahjasi ovat aivan kadehdittavan ilmiömäiset! Ja aivan totta, kommentit, tuli niitä sitten vain yksi, tsemppaa! Ilman kommentteja tuskin jatkaisin itse kovin pitkään, sillä vaikka kuinka teenkin tätä itselleni, olisi tämä jo liian yksinäistä puuhaa ilman kommentteja ja lukijoita :) Jatketaan <3

   Poista
 9. Onnea kuluneista vuosista ja hyvin olet jaksanut jatkaa...:) Minä tykkään enimmäkseen seurailla oikeastaan niitä "ihan tavallisia" ihmisiä joille blogi ei ole se päivätyö - jos joku bloggaa jo ammatikseen niin se on vähän kuin seuraisi toisen työntekoa, ja ovathan ne blogit käsittämättömän täynnä yhteistyöpostauksia ja kampanjoita jne...on ollut hauska huomata kun samat kampanjat pyörivät eri blogeissa ja lopulta niitä juttuja ei edes erota toisistaan!

  Siksi minä tuumin, että aina löytyy tilaa uusille tekijöille ja sellaisille jotka eivät ikenet veressä hakkaa näppäimistöön väkipakolla juttuja. Kyllä siinä on helpompi päästä lähelle toista ihmisenä jos seuraajia ei ole 100k tai yli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna <3 Minäkin pidän eniten blogeista jotka ei ole viimeiseen saakka viilattuja ja harkittuja, joissa on tarttumapintaa. Toki ihastelen myös ammattibloggaajien kädenjälkeä, mutta eri tavalla.

   Poista
 10. Täytyy myöntää että minulla loppui blogien lukeminen lähes kokonaan kun blogilista lopetti. Se oli niiiiin kätevä ja olin niin tottunut siihen. Nytkin tulin tänne sinua lukemaan linkistä facebookin Nordic Style & Beauty- ryhmässä! :D

  Täytyykin nyt ottaa nämä muutamat kuukaudet kiinni ja lukea ilmestyneet postauksesi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogilistan lopetus oli kyllä yllätys :/ Oletko kokeillut Bloglovinin kautta seuraamista, se on jopa kätevämpi kun sen saa puhelimeen? :)

   Aijaa, missä yhteydessä blogini sinne linkattiin? :)

   Poista
  2. Kokeilin joo, muttei tuntunut luontevalta tai "omalta". :)

   Taisi olla kokemusten kysely jostain tuotteesta tai vastaavaa :)

   Poista
 11. Mää luen (selailen) nykyisin niin paljon blogeja, että ei ole aikaa eikä mielenkiintoa kommentoida jokaiseen. Varsinkin jos kuvat on sellaisia Voguen sivuilta otettuja kuvia, niin mitä niihin edes kommentoimaan? "Kiva kuva" ja niitäkin kommentteja on jo 100 aikaisempaa. Huomaan, että kommentoin nykyisin paljon enemmän pienempiin blogeihin, sillä koen, että niillä kommenteilla on oikeesti vaikutusta. :) Hyvää blogin synttäriä vähän myöhässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihan totta, jos lukee monia blogeja niin eihän sitä millään ehdit kommentoida kaikkiin! :) Olen kyllä huomannut että myös niihin suosituimpiin blogeihin kommentointi on vähentynyt. Ja näinhän se varmasti on, että pienemmissä blogeissa kommentit saa varmasti paljo suuremman arvon, kun bloggaajalla ehkä on paremmin aikaa keskittyä niihin, vaikka uskon kyllä myös isojen bloggaajien arvostavan kaikkia kommentteja! :)

   Poista
 12. Onnea 5-vuotiaalle! Muistan kyllä sun blogia seurailleen jo todella kauan! :) Tosi samanlaisia mietteitä täälläkin bloggaamisesta.. Ammattia en tästä koskaan haluaisi, mutta opintojen ohella toimii oikein kivasti näin. Itsestäni tuntuu, että joskus kun täysipäiväisen työn aika koittaa, blogi jää varmaan väkisinkin jalkoihin. Siksi ihailen kyllä suuresti teitä, jotka teette tätä päivätyönne ohella, ammattimaisesti tai harrastuksena!

  Toivottavasti jaksat bloggailla vielä pitkään, blogisi on yksi suosikeistani! :) Kivaa syksyä Linda<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lili! :) <3 Minäkin muistan seurailleeni sinun blogia tosi kauan! Ei bloggaamiseen toki ole töiden ohella niin paljoa aikaa mitä toivoisi, mutta onneksi tämä on mukavaa puuhaa niin aina tähän jostain aikaa taikoo :)

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.