Pariisin kattojen yllä

Pariisissa oli heinäkuun alussa kaikkiin turistinähtävyyksiin hirveät jonot, jotka me halusimme välttää ja jätimme siitä syystä käymättä niin Eiffel-tornissa, Riemukaarella ja Louvressakin. Kun aikaa matkalla on vähän, haluaa jonottamiseen tuhlata mahdollisimman vähän aikaa, näissä kohteissa kun olisi hukkunut jonottamiseen useita tunteja. 

Pariisissa on kuitenkin suurimpien turistirysien lisäksi muitakin näköalapaikkoja. Opiskelukaverini työskentelee Printemps ostoskeskuksessa ja häneltä olinkin kuullut ostoskeskuksen ylimmässä kerroksessa sijaitsevasta näköalatasanteesta, josta olisi hienot näkymät Pariisin kattojen ylitse. Yritimme päästä näköalatasanteelle jo heti ensimmäisenä päivänä, jolloin se kuitenkin oli suljettu yksityistilaisuuden vuoksi. Palasimme paikalle myöhemmin uudelleen ja silloin meitä onnisti paremmin, mutta sää oli tuolloin harmiksemme pilvinen. Näköalatasanteelle on ihan vapaapääsy, vaikka samassa paikassa sijaitseekin yksi ostoskeskuksen ravintoloista. Tämä ravintola ei kuitenkaan kuulemani mukaan ole kokeilemisen arvoinen, ja meidänkin vieraillessa kattoterassilla oli ravintolassa vain muutama asiakas. Näköalatasanne ei selkeästikään ole monien turistien tiedossa, sillä siellä on meidän lisäksi vain kourallinen ihmisiä ihastelemassa upeita maisemia. Pariisilaisia rakennuksien ihastelu oli lempipuuhaa lomallani, sillä onhan kaupungin arkkitehtuuri vain suunnatoman kaunista. Niin yksityiskohtaista ja yllätyksellistä, jokainen rakennus näyttää erilaiselta. Jos siis olet matkalla Pariisin ja haluat ihastella kaupunkia myös yläilmoista käsin, suosittelen kapuamaan Printempsin ylimpään kerrokseen!

Follow Lindsay's Diaries on Bloglovin // Facebook // Instagram

2 kommenttia

  1. Todella upealta näyttää :). Pitää kyllä itsekin joskus päästä käymään Pariisissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pariisi oli I-H-A-N-A! :) Suosittelen kyllä, me tykättiin hurjasti.

      Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.