Pääkaupungissa

Viime viikonlopun vietin Helsingissä siskoni luona. Visiitti oli kovin pikainen, sillä saavuin vasta perjantai-iltana ja takaisin Tampereelle matkustin jo sunnuntaina päivällä. Helsinki on kyllä ihana kaupunki. Ainakin vierailla sillon tällöin. Jota tulee tehtyä kuitenkin ihan liian harvoin, vaikka lentokoneella välimatka taittuisi tunnissa ja liputkin on usein hyvin edullisia jos varaa vähänkään ajoissa. Rakastan vanhaa arkkitehtuuria ja Helsingissä kauniita vanhoja rakennuksia on paljon. Ainakin jos vertaa kotikaupunkeihini Ouluun ja Rovaniemeen, jossa jälkimmäisessä sattuneesta syystä ei vanhaa arkkitehtuuria ole juurikaan. 

Ja onhan Helsingissä vaikka mitä ajanvietettä. Kahviloita ja kivoja erilaisia ravintoloita, pieniä omaperäisiä putiikkeja ja kyllähän Helsingissä shoppailumahdollisuudet Ouluun verrattuna aivan loistavat. Silti nyt kun kävelin Helsingissä pienessä tungoksessa totesin, että onneksi tällaista ei ole kotona. Kai siihen ihmispaljouteen ajan myötä turtuisi, mutta tuollainenkin määrä mitä sitä Helsingissä on saa ahdistumaan. Toki omat seikkailuni Helsingissä yleensä rajoittuvat lähinnä pienelle Punavuori-Kamppi-Espa akselille, jossa se suurin ihmis- ja turistipaljous viikonloppuisin pyörii. Oulussa kun kävelee sunnuntaina kaupungin keskuskadulla Rotuaarilla saa parhaimmillaan etsiä toista ihmisolentoa. Sellaisiakin sunnuntaipäiviä on nähty, oikeasti. Helsinki tarjoaisi hurjasti erilaisia työmahdollisuuksia, mutta asuinkaupunkina se ei houkuttele korkeiden asumiskustannusten vuoksi. Tiedostan kuitenkin, että joskus se etelään muutto työn perässä voi olla edessä, mutta tällä hetkellä nautin olostani täällä rauhallisessa pohjoisessa.  

Pitänee taas kiittää blogeja joiden ansiosta päädyttiin syömään minulle uuteen paikkaan Street Gastroon. En muista mistä kaikista blogeista tästä olin lukenut jo joskus kauemman aikaa sitten, mutta monista. Yhtäkkiä se tuli mieleeni ja googlattiin mistä lähin löytyisi. Suunnattiin sitten Iso-Roballe ja ensin käveltiin koko paikasta ohi. Seisottiin oikean talon edessä ja ihmeteltiin, että tässä sen pitäisi olla. Vasta hetken päästä bongasin pilariin piirretyn kyltin. Oma härkä sandwich oli hurjan herkullinen ja iso. Kastikkeita oli reilusti, josta iso plussa. Eihän tuota kokonaan jaksanut syödä, varsinkaan kun nappasin kylkeen vielä paahdettua varhaisperunaa. Jos olet minunlainen turisti Helsingissä etkä Street Gastroa ole kokeillut, tee se ihmeessä ensi kerralla :)
Follow Lindsay's Diaries on Bloglovin // Facebook // Instagram

6 kommenttia

 1. Kivoja kuvia! Saako tuon Chanelin crossbodyksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juu kyllä saa, hihna on nyt kierretty lyhyemmäksi, mutta pisimmillään menee helposti crossbodyksi.

   Poista
 2. Kylläpä näyttää hyvältä tuo sandwich, sais tuommosia tulla Ouluunkin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin pitäisi, Ouluun pitäisi kyllä saada paljon kivoja ruokapaikkoja lisää :D

   Poista
 3. Hei kiitti vinkistä. En ole edes käynyt tuolla, vaikka Helsingissä asustelenkin. ;) Siinä lähistöllä on muuten super herkku falafel mesta nimeltä fafas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi onpa hauskaa jos onnistuin vinkkaamaan uudesta ravintolasta ihan Helsinkiläisellekin! ;) Tuosta Fafasista olenkin myös kuullut! En ole mikään suuri falafelien ystävä, mutta uskon että paikka on kokeilemisen arvoinen myös, sen verran monesta paikkaa olen siitäkin lukenut! :)

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.