Maakuntamatkailua

Onpa kivaa olla kotona. Omat tavarat, oma sänky. Ei kiirettä mihinkään, ei paineita nähdä tai tehdä mitään. Ainakin nyt tuntuu siltä, etten panisi pahitteeksi vaikka koko loppulomani jatkuisi näin. 

Viime viikon torstaina ajelimme Tampereelle pysähtyen ajomatkalla Tuurin kyläkaupassa. Tuurin kyläkauppa on kyllä melkoinen näky ja siellä kuhisi karavaanareita. Ostoksia emme juurikaan tehneet, mutta yhden hyvän löydön kuitenkin tein ja siitä myöhemmin tulevassa asussa. Minä jatkoin Tampereelta viikonlopuksi Helsinkiin siskoni luokse, jossa tuli pyörittyä kaupungilla ja lähinnä vain hengailtua. Sunnuntaina palasin takaisin Tampereelle, jossa vietimme yön Sokos Hotelli Ilveksessä ja kävimme illallisella syömässä wingsejä Siipiravintola Hookissa. Kuinkas nyt muutenkaan, Tampereella kun kerran olimme ;) Tampereelta ajelimme seuraavana päivänä Seinäjoelle ja matkalla pysähdyimme Saarijärvellä, josta tämä postauksen kuvakin on. Paikka tuli sattumalta vastaan ajomatkalla ja käännyimme paikalle takaisin ensin siitä ohi ajettuamme. Onneksi käännyimme, sillä järvi oli valtavan kaunis. Kauneimpia näkemiäni paikkoja, aivan varmasti. En muista koskaan nähneeni edes lumpeenkukkaa, ja nyt niitä oli kokonainen järvi täynnä. Viikko sitten sanoin ihan ääneen, että olisi ihanaa nähdä lumpeenkukkia ja toiveeni toteutuikin yllättävän pian. Kun jatkoimme järveltä matkaa kohti Seinäjokea, tuli tienvarressa vastaan Juustoportin tehtaanmyymälä joka oli tällaiselle herkkusuulle oikea taivas. Juustomaistiaisia oli niin paljon kuin napa veti! Harmi että meillä ei ollut mahdollisuutta ostaa juustoja sillä hetkellä mukaan, sillä ne olisivat kuumassa autossa menneet pilalle viimeistään seuraavana päivänä. Painoimme kuitenkin herkullisimpien juustojen nimet mieleemme ja niitä täytyy jostain juustotiskiltä käydä herkutteluun ostamassa. 

Seinäjoelta ajelimme seuraavana päivänä Alahärmän Powerparkiin, jossa kävimme pyörimässä päämme sekaisin mitä hurjimmissa vuoristoradoissa ja muissa laitteissa. Täytynee myöntää, että taidan olla tullut vanhaksi, sillä monet huvipuiston laitteet tuntuivat jo liian hurjilta ja hienoinen huono olokin taisi muutaman kerran yllättää. Urhollisesti kuitenkin menimme niihin hurjinkiinpin laitteisiin kieputettavaksi. Vesipuistot sen sijaan on yhä lemppareitani ja oikein harmittaa kun säät eivät tänä kesänä ole ainakaan vielä mahdollistaneet Kalajoen Jukujukumaassa vierailua. Eilen kotimatkalla pysähdyimme vielä viimeisenä Kalajoen hiekkasärkillä upeaa ilta-aurinkoa ihailemassa.

Tällainen matka, jossa ei ollut turhaan kiirettä minnekään vaan pysähdyttiin silloin kun siltä tuntui tai jos kiva paikka tuli yllättäen eteen, oli aivan hurjan kiva. Kotimaanmatkailua on tullut aiemmin harjoitettua hyvin vähän, mutta ehdottomasti tästä pitäisi ottaa tapa. Kulkea joka kerta hieman eri reittejä, löytää aina uusi paikkoja. Itä-Suomi on minulta lähes kokonaan näkemättä, joten ensi kesänä sitten niille suunnille.


6 kommenttia

 1. Moikka! Ei nyt liity tähän postaukseen, mutta tiedustelisin onko bannerissasi oleva mulberryn lily laukku koossa medium vai small? :)

  VastaaPoista
 2. Hihi, ketkä me? :D Onko rakkautta ilmassa? <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No yleensä en kyllä koskaan matkustele yksin, vaan mukana on aina esim. äiti, ystävä tai poikaystävä, jolloin käytän me-muotoa :)

   Poista
 3. Se on muuten Jukupark nykyisin ;P Eipä sillä, itekin paikallisena kutsun edelleen sitkeästi vanhalla nimellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe no niimpäs onkin! :D Jukujukumaa kyllä kuulostaa hauskemmalta!

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.