Sunsets in Side

Kolean ja sateisen viikon päätteeksi on hyvä palata viikon takaisiin muistoihin Turkkiin. Lomalla säät suosi täysin yli odotusten, eikä toukokuussa normaalista säiden epävakaisuudesta ollut tietoakaan. Parina iltana kävimme syömässä hieman paremmissa ravintoloissa Siden vanhassakaupungissa, jossa oli monia upeita näköalaravintoloita meren rannalla. Onneksi emme säästäneet näitä ravintolakäyntejä viikon viimeisiin iltoihin, sillä loppuviikosta meni taivas iltaisin pilveen ja upeat auringonlaskut olisi jääneet näkemättä. Mikäli olet matkustamassa Sideen, suosittelen ehdottomasti käymään illallisella vanhassakaupungissa auringolaskun aikaan.


Itselläni ravintoloiden etsintä kohteissa on yleensä hakuammuntaa, ja useinkaan ei tule etsittyä hyviä ravintoloita etukäteen. Molemmat ravintolat ovat suosittelemisen arvoisia niin paikan kuin ruoan suhteen ja ajattelinkin vinkata niistä. Ensimmäisenä käytiin ravintolassa nimeltä Agora (Tripadvisor sija 14.), jossa söin tapojeni vastaisesti katkarapuja. Tykkään kyllä katkaravuista ja kalaruuista, mutta yleensä valitsen ravintolassa lihaisampaa ruokaa. Onneksi otin riskin, sillä shrimps in butter annos oli herkullinen kaikkine lisukkeineen.


Toinen suosittelujen arvoinen ravintola oli nimeltä Orfoz (Tripadvisor sija 13.). Sisäänheittäjä kehui paikasta saatavan Siden parhaat pihvit, ja ei hän kovin väärässä voinut olla, sillä annoksemme oli kyllä erittäin hyviä. Oma annokseni oli nimeltä Orfoz steak, johon kuului sisäfilepihvien lisäksi perunaa ja riisiä sekä paistettua tomaattia ja sipulia. En tiedä onko minulla ollut huono tuuri vai mitä, mutta ennen tätä en ole ulkomailla kovin kehuttavia pihvejä saanutkaan. Tässä ravintolassa liha oli kuitenkin laadukasta ja juuri oikein paistettua ja maustettua.


Yleisesti ravintolaruoan hintataso Sidessä oli yli puolet halvempaa mitä Suomessa. Pihviannokset maksoivat noin 13 euroa ja kala-annokset 10-13 euroa. Hotellin lounasravintolassa pizzat oli noin 6 euroa, salaatit 4-6 euroa ja sandwich ateriat n. 5 euroa. Juomat oli vain hieman halvempia mitä Suomessa. Tippiä annoimme jokaisessa ravintolassa noin 10-15%.

Mitäs sanotte, eikö ruoka maistuisikin pikkuisen paremmilta tuollaisilla maisemilla? ;)

-Linda

2 kommenttia

  1. Näitä Side postauksia on kyllä kiva lukea. Ajateltiin poikaystävän kanssa lähteä elokuussa pyörähtämään ulkomailla äkkilähdöllä, mutta Oulusta ei harmi kyllä lähde muualle, kuin Kreetalle ja Turkkiin lentoja ja tuo Kreeta on jo nähty. Vähän mietityttää, että onko siellä Turkissa niin kauheaa se meininki, mitä matkaoppaista nähty. :D Sideä ollaankin vähän mieteitty, jos se ei olisi niin paha, kuin Alanya. :) Ainakin biitsipostauksen ja tämän postauksen kautta Side ei vaikuta hullummalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen vielä oman postauksen jossa kerron vähän tarkemmin fiiliksiä Sidestä. Me viihdyttiin kyllä reissussa hyvin, ja saatiin sitä mitä lähdettiin hakemaan: aurinkoa, lämpöä, hyvää ruokaa ja rentoutumista. Jos sellaista lomaa kaipaa, niin voin suositella Sideä :) Shoppailtavaa Sidessä ei ole ja nähtävyyksiäkin aika niukasti, mutta upeat auringonlaskut kyllä kruunasivat reissun. Paikalliset matkanjärjestäjät myyvät kyllä kaikenlaisia reissuja, joten mikäli esim. laivaretket kiinnostaa niin puuhaa varmasti löytyy :)

      Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.