Mielipiteitä Turkin Sidestä

Turkki ei koskaan ole ollut must see -kohteideni joukossa. Maa on pikemminkin ollut sillä ei koskaan -listalla. Tänä keväänä pyörsin ajatukseni, sillä Oulusta lähti suoria pakettimatkoja Turkkiin ja vieläpä erittäin edullisia. Toinen maa johon Oulusta tehdään lentoja on Kreikka, mutta matkat olivat suunnilleen tuplat kalliimpia tai hotellin tasosta olisi joutunut tinkimään roimasti. Koska reissun ainoa funktio oli totaalirentoutuminen, päätimme sitten siirtää ennakkoluulomme syrjään ja varasimme matkan Turkin Sideen.

Toiveemme lomalta oli saada nauttia lämmöstä ja auringosta, sekä syödä hyvää ruokaa ja nauttia ihan vain olemisesta ilman minkäänlaista kiirettä minnekään ja deadlineja. En kiireisen kevään jälkeen olisi missään nimessä jaksanut lähteä lomalle, jossa olisi ollut paineita nähtävyyksien näkemisestä ja shoppailusta jalat rakkuloille asti puhki kulutettuina. Meidän hakemaamme tarkoitukseen voin Sideä kyllä hyvillä mielin suositella. Säät suosivat eikä pilviä juurikaan näkynyt, löysimme hyviä ravintoloita upeilta näköalapaikoilta ja viikko tuli pyhitettyä rentoilulle ja levolle. Nähtävää Sidessä ei ihan hirveästi ainakaan minun makuun ole, mutta historiasta kiinnostuneille myös joitain nähtävyyksiä löytyy. Shoppailtavaa Sidestä ei myöskään löydy, ellei sitten feikkilaukut tai -tennarit ole ostoslistalla, mutta itse en tuollaista tarjontaa arvosta. Ärsyttävintä Sidessä oli välillä rasittavat ravintoloiden sisäänheittäjät, mutta ne oli tiedossa onneksi jo etukäteen, joten niihinkin osasi suhtautua oikealla tavalla. Heidän kanssaan ei kannata jäädä juttelemaan, vaan kävellä vain ohi ja sanoa että on jo syönyt, ellei sitten tosissaan harkitse kyseiseen ravintolaan menoa.

Kuvat ovat Siden vanhastakaupungista, joka on Siden "keskusta". Täällä on suurin osa ravintoloista ja kojuista, ja täällä mekin muutamana iltana kävimme kiertelemässä ja illallistamassa. 


Matkan ajankohta oli sellainen että suurinta turistirysää ei paikalla vielä ollut, mikä varmasti oli meidän onni. Lämpötilat oli kuitenkin jo sen verran korkeat, että tuntuu pahalta ajatella heinäkuun polttavia helteitä. Itse valitsisinkin Turkin matkalle ajankohdaksi juuri joko kevään tai syksyn, jolloin säät helteet eivät ole niin paahtavat. En tiedä lähtisinkö enää Turkkiin uudestaan, mutta miksei mikäli lomalla tärkeintä olisi lämpö ja aurinko sekä matkan edullisuus, niin Turkki täyttää nämä kriteerit varmasti.

Oletko sinä käynyt Turkissa? Tykkäsitkö?

-Linda

6 kommenttia

 1. Kauniita kuvia ja ihan kauniilta paikalta näyttää :) Itse kävin -05 vuonna Marmariksessa, missä lomailen ystäväni perheen kanssa 2 viikkoa. Olihan se ihan jees paikka, mutta jotenkin Turkki ei yleisesti maana napannut.

  VastaaPoista
 2. Tutun näköisiä paikkoja :) Oon käynyt Turkissa 3 kertaa, Sidessä ja Kusadasilla, molemmat täyttivät juuri ne kriteerit, mitä pitikin :) Kauniita kuvia olet ottanut!

  http://ruusuillatanssimistasittenkin.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Turkki kuuluu mun ei koskaan -listalle :D Kait sillekin pitäisi antaa mahdollisuus joskus mutta toistaiseksi ihan happy näin. Kivoja kuvia olet kyllä saanut :)

  VastaaPoista
 4. Mä oon aina ihmetellyt mistä se " ei koskaan Turkkiin" -fiilis monella on. Ja varsinkin sellaisilla, ketä ei ole edes koskaan Turkissa käynyt. Mun mielestä Turkki ei oo sen kummempi kuin Kreikkakaan, mitä monet tuntuu fiilistelevän. Eiköhän jokaisella kohteella oo omat hyvät puolensa ja toki riippuu myös siitä mitä kohteelta lähtee hakemaan. Mutta jos haluaa vaan relata, nauttia auringosta ja rantaelämästä ja hyväsa ruoasta niin Turkki on mun mielestä siihen ihan varteenotettava kohde. Ja jos haluaa bailata niin niitäkin paikkoja Turkista löytyy ( niin kuin Kreikastakin). /Jennik

  VastaaPoista
 5. Mullakin Turkki on aina ollut "ei ikinä -listalla", mutta mukavan näköistähän tuolla kuvien perusteella on! En oo koskaan ollu mikään loikoilija matkailija, vaan kävelen aina jalat kuolioon :D Ehkä joku kerta pitää käydä tollasella lepposella lomalla vastapainoksi. :)

  VastaaPoista
 6. Mää oon käynyt Turkissa kerran, ja sekin oli meidän ensimmäinen ulkomaanmatka, enkä kyllä toista kertaa lähde. Ehkä joskus sitten kaukana tulevaisuudessa jos on lapsia, silloin lyhyt lentomatka ja takuuvarma aurinko on varmasti ihan jees. Nyt on kuitenkin niin paljon ihania kohteita nähtävänä, joten ei kiitos Turkkiin :D

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.