Matka Sidestä Antalyaan

Sunnuntain ratoksi taas hieman matkapostausta. Matkan puolessa välissä itse kärsin jokavuotisesta aurinkoihottumasta sen verran, että koimme parhaaksi viettää päivän kokonaan poissa auringosta. Olin lueskellut etukäteen että Sidestä olisi mahdollista päästä noin 70 kilometrin päässä sijaitsevaan suurkaupunkiin Antalyaan julkistaliikennettä hyväksikäyttäen. Itseä hieman mietitytti tuo matka, että onnistuisikohan se ihan ilman kommelluksia, mutta kaikki meni paremmin kuin hyvin, joten ajattelin hieman kirjoittaa matkasta jos vaikka joku löytäisi vastauksia omiin kysymyksiinsä.

Sidestä ei pääse Antalyaan julkisilla suoraan, vaan Sidestä tulee matkata ensin noin 6 kilometrin päässä sijaitsevaan Manavgatin kaupunkiin. Matka hoituu kätevästi dolmusbusseilla, joita Manavgatiin menee Sidestä koko ajan muutamien minuuttien välein ja hinta per henkilö on noin yhden euron. Dolmuksella matkasimme päätepytäkille, joka on Manavgatin bussiasema eli otogar. Dolmuksen kuski osasi näyttää meille mistä bussit Antalyaan lähtee. Siellä olikin miehiä huutelemassa että "Antalya?" ja ostimme menopaluu-liput. Menopaluu yhdeltä hengeltä maksoi noin 8 euroa. 

70 kilometrin matka Sidestä Antalyaan vei yli kaksi tuntia. Teiden varsilla oli tällä hetkellä paljo työmaita ja kaupunkien läpi bussit ajoivat madellen ihmisiä väliltä kyytiin napsien tai vastaavasti kyydistä pois jättäen. Matka meni silti melko joutuisasti uusia paikkoja ja ympäristöjä katsellen. Antalyan päässä bussi ajoi Ilçerel teminaaliin, josta paluukyytejä lähti 20 minuutin välein aina 20:30 asti. Antalyassa olisi myös ollut mahdollista matkustaa ostoskeskuksiin busseilla, mutta siellä me käytimme välimatkoihin taksia, sen ollessa suhteellisen edullinen ja ehdottomasti nopein vaihtoehto.


Ensimmäinen ostoskeskus jossa kävimme on 5M Migros AVM Mall, jossa kauppoja oli mm. Zara, Mango ja Nike. Taksi bussiasemalta ostoskeskukseen maksoi noin 7 euroa. Tästä ostoskeskuksesta lähdimme kuitenkin tyhjin käsin pois, sillä ihme kyllä edes Zarassa ei mikään oikein napannut. 


Jos käyt Antalyassa vain pikaiseen ja ehdit käydä vain yhdessä ostoskeskuksessa suosittelen valitsemaan tämän jälkimmäisen eli MarkAntalyan. Matkasimme tämänkin välin taksilla ja hintaa tuli noin 5 euroa. Täältä löytyi mm. Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Mango, Nike ja Sephora. Täältä ei ulos päästykään enää tyhjin käsin, vaan muutamia harkittuja ostoksia tuli tehtyä. Eurooppalaisissa vaatekaupoissa hintataso oli edullisen kurssin vuoksi suunnilleen sama kuin Suomessa/Euroopassa, mutta esimerkiksi Nike taas oli kalliimpaa.


Keskustasta ajoimme takaisin bussiasemalle taksilla ja hinta taisi olla taas noin 7 euroa. Antalyan bussiasema on tosi iso, joten kannattaa varmistaa mihin terminaaliin bussi tuli, jotta osaan mennä samaan paikkaan. Itse nappasin terminaalin ulkopuolelta kuvan, jotta muistettiin mikä terminaalin nimi oli. Antalyasta on kätevin matkustaa bussilla takaisin Manavgatin bussiasemalle ja vaihtaa siellä Sideen menevään dolmukseen, mutta me hypättiin kyydistä Manavgatin laitamilla, kun ystävälliset kanssamatkustajat osasivat neuvoa että dolmus Sideen kulki siitä ohi. Mikäli et ole varma missä kohtaa on hyvä jäädä pois, on varminta matkustaa bussiasemalle saakka, josta dolmukset varmasti menevät :)

-Linda

Lähetä kommentti

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.