Kayla's BBG1 - DONE!

Kerroin täällä aikaisemmin aloittaneeni tammikuussa Kayla Itsinesin super suositun Bikini Body Guiden ensimmäisen osan. Kaksitoista viikkoisen ohjelman sain tällä viikolla päätökseen ja ajattelin hieman kertoa fiiliksiäni nyt koko ohjelmasta. 

En tiedä pystynkö mitenkään ylistämään ohjelmaa tarpeeksi, mutta omasta mielestäni se on aivan huippu. On niin helppoa mennä salille kun tietää täsmälleen mitä pitää tehdä ja yksi treeni kestää lämmittelyineen vain reilu 40 minuuttia. En ole ikinä aikaisemmin tehnyt mitään treeniä, joka olisi näin nopea mutta samalla erittäin tehokas. Jokaisen treenin jälkeen olen ollut puhki, toki päivien mukaan vaihdellen. Muutamana jalkapäivänä ei ole ollut kaukana että olisin joutunut konttaamaan kotiin, mutta joka kerta fiilis treenin jälkeen on loistava - viimeistään hetken päästä ;)

Idea treeneissähän on se että tehdään putkeen 4 x 7 minuutin settiä, joiden välissä on 30-90 sekunnin tauko. Jokaisessa setissä on neljä eri liikettä, joita toistetaan niin kauan että tuo seitsämän minuuttia on täynnä. Jos siis ehdit tehdä kaikki neljä liikettä ennen kuin aika on täynnä, aloitat liikkeet alusta. Jokaisen seitsämän minuuttia tehdään täysillä tekniikkaa kuitenkaan unohtamatta, joten kuntotasosta riippumatta ohjelma on varmasti kaikille rankka. Toinen ehtii tehdä liikkeet kerran, kun taas joku toinen voi ehtiä tehdä ne jopa kahdesti. Tärkeintä on kuitenkin, että tekee treenin omaan tason nähden täysiä.


Sehän tietenkin kiinnostaa, että minkälaisia tuloksia ohjelmalla olen saanut aikaiseksi. Tärkeinpänä pidän ehdottomasti kunnon ja voimien kasvua. Alussa 10 burpeeta tuntui tuskaiselta, mutta lopussa niitä meni jo 15 erilaisilla variaatioilla. Miesten punnerruksia sain tammikuussa tuskin yhtäkään, mutta nyt niitäkin menee useampi kappale. Myös muutoksia vartalossa on tapahtunut ja lihaksia tuntuu ja näkyy paljon entistä selvemmin muun muassa reisissä ja selässä. Selluliitti jaloista on vähentynyt huimasti ja vaatteet tuntuvat löysemmiltä kuin ennen. Paino on tippunut joitain kiloja, mutta sitä en pidä niin tärkeänä. Ruokavalio on suurimman osan aikaa ollut hieman rempallaan, joten suurempia saavutuksia ulkomuodossa olisi varmasti ollut saavutettavissa, mutta olen erittäin tyytyväinen jo näihin saavutuksiin. Nyt parina viime viikkona olen herkuttellut vain yhtenä päivänä, ja yritän jatkaa samaa rataa kesään asti, lomaviikkoa lukuunottamatta ;)

Tykkäsin treenistä ja sillä saaduista tuloksista niin kovasti, että aion samalla höyryllä tehdä ohjelman läpi uudestaan! Seuraavat kaksitoista viikkoa aion painia siis samojen liikkeiden kanssa, mutta tällä kertaa yritän tehdä jokaisesta liikkeestä sen vaikeamman version. Tällä ensimmäisellä kerralla kun jouduin osan punnerruksista tekemään vieä naisten versioina ja commandoissakin oli välillä polvet maassa. Ohjelman lisäksi aion ottaa rinnalle hieman myös salitreeniä pari kertaa viikossa.

Onko muita Bikini Body Guideen hurahtaneita? Kuinka teillä on treenit sujuneet? :)

-Linda

30 kommenttia

 1. Oo kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta :) ja pakko kehua kenkuleita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on aivan sika kiva!! :) Suosittelen tutustumaan! Ja kiitos, kenkulit on ihanat ;)

   Poista
 2. Tää kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta, sillä oon aina jotenkin ollut ryhmäliikuntatyyppiä ja salilla on tuntunut, että en saa tarpeeksi itsestäni irti. Tosin nyt en enää vuosiin oo salilla käynytkään.. :/ Ainakin tuo treenin kesto kuulostaa kyllä hyvältä, joten täytyypä tutustua tähän vielä tarkemmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämä on varmasti hyvä sellaiselle joka ei viihdy perinteisen salitreenin parissa, mutta haluaisi vaihtelua ryhmäliikunnoillekin! :) Tämän ohjelman kanssa ei ole pelkoa etteikö saisi itsestään tarpeeksi irti! :D

   Poista
 3. Hienoa Linda! Katsotko ohjelmaa salilla kännystä vai miten muistat, mitä pitää tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tulostanut ohjelman paperille, niin se on ehdottomasti kätevin! Kännykkä kulkee mukana kuitenkin ajanottoa varten. Laitan ajanoton käyntiin ja kun aikaa on kulunut 7min lopetan ja pidän 1min tauon jonka jälkeen jatkan :)

   Poista
 4. Pitääpäs tutustua tähän. Itse olen treenannut jo vuosia samallalailla, ja ehkä kaipaisin vähän vaihtelevuutta treeneihin. Meninki mun treeneissä on kuin voimannostotreeneissä (se ehkä ei ole se paras) :D Mutta olen sali -ja virtuaalispinningtreenaaja, en käy ohjatuissa jumpissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kovasti! Näitä treenejä on oikeasti jopa ihan hauska tehdä :D Liikkeet ovat monipuolisia ja haastavia, ja saavutetut tulokset motivoi jatkamaan! :)

   Poista
 5. Tää on hyvä ja tehokas. Ostin myös ohjelman, mutta minä jumppailen aivan kotosalla. Hauskintahan tässä onkin, että tuloksia alkoi tulla heti kun lopetin salilla käymisen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samaa mieltä! Ja ihan totta, olen myös saanut tällä paljon nopeampia tuloksia kuin salilla... Minä teen treenin salilla, koska olen liian laiska eikä kotona tulisi mitään... Eikä ihan kaikkia välineitä kotoa löydykään :)

   Poista
 6. Loistavaa Linda! Mä tein vasta ne "Pre-Training Weekit", mutta tehokasta on! Varsinkin punnerrukset, huhhuh :D tykkään kyllä näistä tosi paljon, mutta tarvitsisin vielä jonkun viereen kannustamaan viimeiset toistot :D jos sais jonkun kaverin innostumaan, niin vois saada vielä paremman tsempin päälle :) tosin sekin auttaa, kun menee salille tekemään, niin ei tee mieli luovuttaa kesken. Oon ollut aina vähän huono treenaamaan kotona... Vaikka onkin kiva, että siihenkin on mahdollisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen jotenki luonteelta niin sisukas, ettei luonto anna periksi jättää yhtään toistoa väliin! :D Mutta kaverin kanssa treenaaminen on kyllä vielä kivempaa, olenkin tehnyt aina välillä treeniä yhdessä kaverin kanssa :) Minustakaan ei ole kotona treenaajaksi, vaan menen aina salille tekemään ongelman :)

   Poista
 7. Itse suosittelisin ohjelman ja treeniliikkeiden vaihtamista n. 8 viikon välein, max. 12 viikon välein (lihas tarvitsee erilaista ärsykettä). Jos jankkaa samoja liikkeitä kuukaudesta toiseen, ei kehityskään ole optimaalista. Enkä sano tätä missään nimessä pahalla.:) Hienoa, että olet innostunut harjoittamaan lihaskuntoasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän siis on joka viikolle uusi treeni. 1 ja 3 viikolla on samat treenit, 2 ja 4 viikolla on samat jne. Liikkeet vaikeutuvat ja toistot kasvavat mitä edemmät ohjelmassa mennään. Liikkeisiin tulee erilaisia variaatioita, kuten burpeeseen perään hyppy penkille ja punnerruksia tehdään jalat korokkeella tai jalkaa "kylkeen vetäen". :)

   Poista
 8. Itselläni on ekat viikot takana ja tänään hommasin 2 osan. Voin vaan sanoa että olen lisä viikoista vielä enemmän innoissani kuin ekasta setistä. Avokkia ahdistaa kun jaksan tehdä enemmän miesten punnerruksia kuin hän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on myös tuo kakkos osakin, mutta aion aloittaa sen vasta syksyllä :) Tein tänään ensimmäisen viikon jalkatreenin uudestaan, ja pahalta se tuntui sekin! :D Kyykyt tekee paljon syvempää, hypyt on korkeampia ja burpeet menee putkeen. Tosi rankkaa silti! :D

   Poista
 9. Kuulostaa kyllä hyvältä tuo treeni! :) Nyt tätytyy kyllä myöntää oma tietämättömyys tästä asiasta, mutta mistä tuon ohjelman saa? :D Tai missä se on nähtävillä ja maksaako se? Kiitos jo etukäteen jos ehdit vastata tälle tietämättömälle :D

  -Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Treeniohjelma maksaa ja sen saa ladattua osoitteesta http://www.kaylaitsines.com.au :) Sieltä saa ladattua myös ilmaisen treeniviikon, jonka avulla voi testata tuntuuko omalta jutulta! :)

   Poista
 10. Heippa! Latasin ilmaisen vkon mutta en jotenkin tajunnut tuota aika juttua. Siinä tuli siis arm-sarja (sisältäen 2 eri sarjaa, 4 liikettä/sarja), leg-sarja(sisältäen samat ku ekassa) ja kolmas abs-sarja (sisältäen samat ku ekassa). Pitääkö siinä 7minuutissa tehdä siis 4 vai 8 liikettä? Aivan ku tuosta ois puuttunut se neljäs sarja et olisi tullut 4*7:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Setti (7min) sisältää aina neljä liikettä. Eli jalkapäivänä teet ensimmäisiä neljää liikettä 7min ajan jonka jälkeen teet toisia neljää liikettä 7min. Sitten sama alusta toisen kerran :) Kumpikin neljän liikkeen setti tehdään siis päivässä kaksi kertaa.

   Poista
 11. Hei! Sain BBG1:sen päätökseen pari viikkoa sitten, maltoin vajaan viikon pitää taukoa ja aloitin BBG2:sen. Aivan ihanaa, uusia liikkeitä ja variaatioita vanhoja tuttuja unohtamatta. Itselläni teki ykkösessä tiukkaa loppuajan käsitreenit, sillä juoksijana alavartalossa on voimaa eri tavalla kuin yläkropassa, vaikka sitäkin olen yrittänyt aiemmin treenailla. Nyt näkyy jo tuloksia :) Myös juoksuun on tullut tehoa. Suosittelen lämpimästi!
  -R-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä jatkan BBG2:seen syksyllä, nyt aloitin ykkösen uudestaan! :) Minäkin huomaan voimien kasvaneen yläkropassa, joka on aina ollut minulle se heikompi osa. Tulehan kertomaan mielipitetä ohjelmasta kun pääset siinä pidemmälle! :)

   Poista
 12. Hei! Mahtavaa että oot tykännyt treenistä, alkoi kyllä minuakin kiinnostaa! Minulla vain ei ole tällä hetkellä salikorttia, joten mietinkin, onnistuuko tuo treeni kotiolosuhteissa? Millaisia välineitä tarvitsen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuu, mutta välttämättä ihan kaikkea ei pysty tekemään juuri niin kuin ohjeissa, mutta liikkeitä on helppo varioida :) Tarvitset käsipainot, yhden raskaamman painon (väh. 5kg), penkin jolle helppo askeltaa ja hyppynarun :)

   Poista
 13. Hei! Millaisena tuo Kaylan treeniopas tulee kun sen tilaa? Jonkinlaisena pdf:nä vai paperiversiona yms? Mietin vain että voisiko sen ostaa kimpassa kavereiden kanssa kun monilla on intoa sen aloittamiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PDF:nä, eli periaatteessa sen voi jakaa kavereille, mutta sehän ei varmastikaan ole "sallittua" vaan jokaisen tulisi ostaa oma :) Toki tätä on vaikea myöskään estää.

   Poista
  2. Juu, ideana onkin sitten ostaa omat versiot kun ollaan saatu vähän tuntumaa tuohon :)

   Poista
 14. Onpa hienoa lukea näin hyvällä fiiliksellä kirjoitettu treenipostaus. Tsemppiä jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku, ihanaa jos hyvä fiilis välittyy tekstistä! Olen tosi innoissani! :)

   Poista
 15. Ostitko vain sen treenioppaan vai sen jossa on myös ruokavalio mukana? :)
  Mietin kun oot saanut noin hyviä tuloksia aikaan että onnistuuko se vain sillä treeniohjelmalla vai pitääkö ruokavaliotakin muuttaa..? :-D

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.