Oma koti: valmis keittiö

Vihdoin jotain kuvia täältä kotoa, uudesta asunnostani. Remontti on loppunut jo yli kuukausi sitten, mutta pieniä juttuja on vielä tekemättä. Keittiö on kuitenkin nyt kutakuinkin valmis, tavarat hieman etsivät vielä paikkojansa ja ruokaryhmän ja pienet kodinkoneet aion päivittää jossain välissä. Esittelen kuitenkin nyt tämän hetkisen tilanteen.

Vaikka keittiö on otettu ihan keittiöfirman kautta, tein aluksi monenmonta suunnittelua siitä Ikea keittiösuunniteluohjelmalla, jota suosittelen kaikille! Sillä on helppo testailla minkä tyylinen keittiö sopii tilaan, ja mikä näyttää omaan silmään hyvältä. Sen pohjalta on sitten helppo esittää niitä toiveita  keittiösuunnittelijalle, kun on jo valmiiksi miettinyt mitä haluaa.

Minulla oli suuret linjat jo valmiiksi hyvin pitkälti selvät: korkeakiiltävää valkoista, ei liian täyteen ahdettua, alhaalle laatikostot, yläkaapit vaakasuuntaiset ja huomaamattomat vetimet Pöytätasoksi mietin myös valkoista tasoa, mutta inspiraatiota googlaillessani näytti kokovalkoinen keittiö hieman liian kliiniseltä vaikka valkoisesta paljon tykkäänkin. Puutaso toi keittiöön sopivasti lämpöä. Valitsemani puutaso on tammea, jonka minä ihan itse öljyvahasin valkomattaisella vahalla hieman kylmemmän sävyiseksi.


Säilytystilaa keittiössä ei ole missään nimessä liikaa, mutta aivan tarpeeksi. Olen aiemminkin maininnut, etten hirveästi pidä keittiöistä, joissa kaappeja on tungettu niin paljon kuin vain seinätilaa riittää. Tässä keittiössä yläkaappeihin mahtuu juomalasit, mukit ja viinilasitkin. Altaan yllä on pieni kuivauskaappi ja mikron yläpuolella sitten vähän sitä sun tätä. Isoihin laatikkoihin mahtuu helposti muunmuassa lautaset, kulhot, kattilat ja paistinpannut sekä kuivaruuatkin. Kahdessa ylälaatikossa on sisällä piilotettuna tilavat lusikkalaatikot.


Välitilan kanssa mietin monia eri vaihtoehtoja. Pyörittelin mielessä muunmuassa valkoista laminaattia tai isoja laattoja, mutta tämän pienen lasimosaiikin nähtyäni en enää saanut sitä pois mielestäni. Ja onneksi en, sillä mielestäni välitilasta tuli niin kaunis! Nuo tummat mosaiikit ovat peililasia, eikä välitila valitettavasti pääse kuvissa täysin oikeuksiinsa, vaan se on luonnossa vielä paljon paljon kauniimpi!


Alkuperäisessä keittiössä oli kaappeja vielä tuolla ruokapöydän seinällä, mutta itse halusin saada ruokapöydän mahtumaan keittiön puolelle. Keittiöstä on ikkuna parvekkeelle, joten keittiöönkin tulee ulkoa luonnonvaloa. Ruokapöytä ja tuolit alkavat olla jo aikansa eläneet, mutta valkoisina ne sopivat kuitenkin sisustukseen eivätkä sinäänsä häiritse. Uudet menevät kuitenkin hankintaan, toivottavasti vielä tänä vuonna :)


Mitäs tykkäätte? :) Olisitko sinä tehnyt jotain toisin?

-Linda

35 kommenttia

 1. Ihanan näköinen keittiö! :) Materiaalit miellyttävät itseäni todella paljon. Ainoa, mikä pisti silmään, on jääkaapin ovet; tuntuvat aukeavan "väärään suuntaan" keittiön tasoihin nähden.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olet aivan oikeassa tuosta jääkaapista! Sen sain vähän käytettynä vanhemmilta ja yritimme vaihtaa oven kätisyyttä toisinpäin, mutta ei onnistuttu siinä silloin. Pitäisi jaksaa kokeilla uudestaan :D

   Poista
 2. Näyttää kyllä todella tyylikkäältä mutta samalla lämpimältä. Tamminen taso oli hyvä valinta :)

  VastaaPoista
 3. Ihana! Olisin itsekin ehdottomasti ottanut tammen keittiötasoksi, muuten olisi omaankin makuun keittiö ollut turhan valkoinen :D Lisäksi en tiedä miten kätevä valkoinen keittiötaso on :D
  http://jennicarita.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! :) Valkoinen laminaattitaso ois siinä mielessä ollut helpompi, ettei sen kanssa tarvitse olla niin tarkka, kun se on pinnoitettu niin ettei se ime nesteitä. Puutason kanssa pitää olla hieman tarkempi :)

   Poista
 4. Tosi kaunis keittiö! :) Mulla ei ikinä kyllä mahtuis kaikki tavarat tonne, mutta mulla onkin lapsi joten meillä varmasti on enemmän keittiössä tavaraa yms :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Julia! :) Nuo laatikot vetää aivan yllättävän paljon tavaraa sisuksiinsa eli niihin mahtuu melko paljon tavaraa! :D Paljon paremmat kuin kaapit :)

   Poista
 5. Tuo lasimosaiikki on aika upea <3 Upea keittiö! Ja ihan hyvin sopii tuo ruokailuryhmäkin!

  VastaaPoista
 6. Lasimosaiikki on upea <3 Todella nätti keittiö! Ehkä omaan silmään hieman enemmän kaappitilaa mutta kukin tottakai tyylillään :) Ja ruokailuryhmäkin sopii ihan hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Erica! :) Tässä keittiössä on toki mahdollista lisätä yläkaappeja, esimerkiksi seuraavan asukkaan jos joskus päädyn tämän myymään :)

   Poista
 7. Tosi kivan näköinen keittiö ja tuo, ettei joka seinällä ole yläkaappeja, saa tilan ihanan avaraksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miss J! :) Olen täysin samaa mieltä, tila tuntuu niin paljon avarammalta kun kaappeja ei ole kaikkialla :)

   Poista
 8. Upea! Ainoa asia joka minunkin silmään pistää, on tuo jääkaappi-pakastimen väärä kätisyys. Mutta se lienee helposti vaihdettavissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, se olikin yllättävän vaikeaa! :D Yritettiin jo kerran siinä onnistumatta... pitää kokeilla joku päivä uudemman kerran :D

   Poista
 9. Tosi kivalta näyttää - värimaailma on ihana :). Meidän talossa keittiö oli koko taloon nähden suhteellisen pieni, joten jouduimme kaappeja tunkemaan niin paljon seinille kuin mahdollista ja teimme vielä niemekkeen. Luulimme, että nyt olisi ainakin kaappitilaa paljon, mutta ei sitä kyllä yhtään ylimääräistä ollut! :D

  Välitilalaatta on kyllä tosi vaikea päättää! Me palloilimme monen eri vaihtoehdon kanssa ja lopulta olimme lykänneet päätöstä jo niin pitkälle, että päätös oli tehtävä, että laatat saataisiin joskus seinään. Päädyimme lopulta Rautiasta hankkimaan epätasaista kivilaattaa, mikä on vaalean beigen värinen. Nyt, kun laattaa on katsellut kolmen viikon ajan, niin kyllä tuli tehtyä oikea ratkaisu :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! :) Hienoa että teidänkin välitilalaattavalinta onnistui! Se näyttää kyllä kotona yleensä vielä paremmalta kuin kaupassa! :)

   Poista
 10. Tosi kaunis ja ajaton lopputulos! Ehdottomasti hyvä valinta tuo tammitaso.

  VastaaPoista
 11. Hyvin olet kyllä keittiön suunnitellut! On levollinen ja lämmin tunnelma olematta tunkkainen. Valaisin pöydän päällä on nappivalinta. Ruokapöytä saisi olla isompi ja ehkä jopa hieman jykevämpi? Onneksi nykyinen ajaa asiansa niin ei ole kiire uuden hankinnalla :) Kyllä tuonne kehtais kaffille tulla ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia! :) Joo ruokapöytä voisi olla isompiki, ja hieman isomman ajattelin ostaakin! Enkä varmaan ihan noin kevyttä tekoa :)

   Poista
 12. Kiva keittiö, välitila erityisesti. Itse laittaisin vielä pari tason väristä avohyllyä, kun en ole niin valkoisen ystävä. Oliskos vielä joku väripilkku paikallaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Avohyllyjä olen minäkin miettinyt, valkoisia tosin :D Mutta en vielä tiedä laitanko niitä, sillä ne ovat melkoisia pölyn kerääjiä :D Minä kun en ole kovin aktiivinen siivooja...

   Poista
 13. Ihana keittiö! Teetin omaan kotiin juuri myös keittiörempan ja hirmuisen tyytyväinen olen ollut, kiva kun kaikki on uutta ja vihdoin toimivaa.. Asunnossa parketti on kylmemmän sävyinen ja tammitaso keittiössä lämpimämpi, joten vahaus oisi myös täällä paikallaan! Muistatko yhtään mitä vahaa käytit tason käsittelyyn ja/tai onko vinkkejä muuten tason kanssa toimimiseen? Kiitos jo etukäteen avusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi :) Öljyvaha on Osmo Colorin ja sävy oli valkomatta, löydät varmasti Googlaamalla! :) mikäli tasoa ei ole käsitelty, kannattaa se käsitellä heti, sillä muuten vesirinkulat ja muut saattavat imeytyä puuhun. Itse vahasin puun pari kertaa vaahtomuovisiveltimellä, kuivumisaika välissä oli 24h.

   Poista
  2. Kiitos paljon avusta! Nyt siis vain öljyvahan metsästykseen.. :)

   Poista
 14. Upeat nuo pikkulaatat! Ihanasti auringonsäteetkin kimpoilevat niistä :)

  VastaaPoista
 15. Oi! Nätti keittiö :) Itse kahden hengen huushollissa kaipaisin lisää säiltystilaa, silllä meidän astiamme sun muut keittiötarvikkeet ja -tilpehöörit eivät millään mahtuisi tuohon kaappitilaan! Vaikkakin kuten jo jossain kommentissa mainitsit, vetävät laatikot ihmeen paljon tavaraa sisään verrattuna tavallisiin alakaappeihin :) Minua jäi kuitenkin ihmetyttämään, onko keittiössä ollenkaan (integroituna..?) tiskikonetta? Et siitä nimittäin tekstissä ainakaan maininnut mitään. Me hankimme jopa vuokrakämppäämme itse tiskikoneen, koska minun käteni varsinkaan eivät kestä tiskausta etenkään näin talvella. Jos tiskikonetta ei ole, voisitko avata päätöstä, miksi et sellaista asentanut helpottamaan elämää? :) - Mirka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun astiat mahtuvat kyllä tosi hyvin, vaikka yläkaapeissakin on 20kpl viinilaseja, 12 isoa mukia ja juomalaseja melkoisesti. Jos kaappitilaa on paljon niin sitä helpommin kerryttää niihin kaikkea "turhaakin" , näin ainakin minulla! :D Tiskikone löytyy jääkaapin vierestä, se on kyllä ehdoton :)

   Poista
 16. Asutko nykyisin yksin?

  VastaaPoista
 17. Hieno keittiö kokonaisuudessaan, ja etenkin tuo upean näköinen välitilan mosaiikkilaatta! :) Saako kysyä, mistä se on peräisin?


  -M-

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.