Oma koti: pinnat

Viime aikoina on ajatukset pyörineet pitkälti uuden asuntoni remontin ympärillä. Vaikka aikaa on remonttiin vielä reilusti yli kuukausi, on hyvä miettiä asiat tarkasti valmiiksi, jotta pääsee sitten heti puuhaamaan kun avaimet saan käteeni. Remontti kun tapahtuu joulukuun puolesta välistä eteenpäin, ja minun pitäisi muuttaa sisään ennen kuun loppua, ja joulukin on siinä välissä. Täysin valmista ei asunnosta ole tarkoituskaan saada tuossa parissa viikossa, mutta jos nyt pinnat olisi kohtuu valmiina. Tällä hetkellä päivät tuntuvatkin menevän ohi melkoisella vauhdilla, ja pian minua alkaa stressaamaan että aika loppuu kesken! :D

Asunnossa on tällä hetkellä tammiparkettilattia. Olen kovasti miettinyt mitä lattialle tekisin, mielessä on pyörinyt niin hionnat ja uudelleen lakkaus, maalaus kuin laminaattin vaihto. Hionta + lakkaus yhdistelmä on sen verran kallista, että sen vaihtoehdon olen hylännyt. Maalaamisessa koituu ongelmaksi se, että parkettia puuttuu muutamasta paikasta, ja puutteen paikkaaminen olisi haastavaa. Siksi olenkin päätynyt siihen, että vanha parketti saa lähteä, ja tilalle tulee laminaatti. Laminaattiin päädyin lähinnä siksi, että se on huomattavasti uutta parkettia edullisempi vaihtoehto ja laminaatteja löytyy nykyään monissa useissa sävyissä ja tyyleissä. Toki jos vastaan tulisi todella edullinen ja mieluisa parketti, voisi sitäkin harkita.


Seinäpinnat on asunnossa tapetoitu, ja ihan ensimmäinen puuha onkin vanhojen tapettien poistaminen ja seinien tuominen "tähän päivään". Seinät aion pääsääntöisesti maalata valkoiseksi ja olenkin tutkiskellut maaliosastolla valkoisen eri sävyjä, joita on ihan hirveän paljon! Valitse nyt niistä sitten se oikea! Makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen tulee yhdille seinile tehostetapetit, jotka itseasiassa olenkin jo ostanut. Makuuhuoneeseen valitsin Vallila valkoisen Kaleidoskooppi tapetin ja olohuoneeseen tulee mustavalkoinen lintutapetti, joka on luonnossa aivan ihana! En malta odottaa, että pääsen esittelemään teille toteutuksen :)

Leppoisaa sunnuntai-iltaa kaikille :)

-Linda

11 kommenttia

 1. En tiiä lähtikö edellinen kommentti, ni laitanpa nyt uudelleen. Aivan uskomattoman kaunis tuo valkotammi, tuo värimaailma on kyllä mun mieleen! Olis kyllä ihana muokata koti ihan itsensä näköiseksi pintoja myöten, tosin nyt tilanne on varsin epärealistinen sen suhteen, kun vanhassa vuokrakämpässä asuu. Mutta näillä mennään, ei auta kun yrittää sisustella :D

  VastaaPoista
 2. Valkoisen sävystä tuo paperi on kotonamme huomattu todella hyväksi. On valkoinen, muttei liian kylmä. Suosittelen siis sitä :)

  VastaaPoista
 3. Sun kodista tulee kyllä varmasti aivan upea! :) Itsekkin suunnittelin aikanaan kun ensimmäisen asunnon ostin laittavani sitä, mutta se olisi ehdottomasti pitänyt tehdä heti, sillä kun muutin se jotenkin jäi - tosin asunto oli tosi siisti ja vasta muutaman vuoden ennen muuttoani laitettu, ei kuitenkaan ihan ominta tyyliäni. Mutta tosiaan, parempi tehdä rempat heti, niin on sitten ihanaa muuttaa valmiiseen kotiin :)

  VastaaPoista
 4. Mieti nyt vielä sitä laminaattia. Kyllä huonokin parketti laminaatin voittaa. Moni on katkerasti katunut laminaattia. Kyllä muovi on aina muovi.

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä laminaatista! R

  VastaaPoista
 6. Laminaattejakin on monenlaisia :) suosittelen tarkistamaan http://www.erikoisparketti.fi lankkulaminaatin! Huippu käytössä ja on todella hyvää laatua, en missään nimessä kallistuisi edullisimpiin merkkeihin ja tarjouslaminaatteihin jotka tuntuu paperilta käsissä, laadun huomaa hyvin nopeasti tuotetta tarkistellessa. Paperia taas suosittelisin tuohon seinien yleisväriksi, toimii joka tilassa ja on nappi valinta jos tulee esim. valkoiset keittiökaapit ja valkoinen välitilalaatta, uudet perus listavalkoiset listat, ikea bestå kalusteita etc. sopii kaikkeen :) Maalarinvalkoinenhan näyttää hyvin nopeasti likaiselta ja lumi sävy taas on todella kirkas niin näyttää pian kaikki muu likaiselta. Juuri täysremontin läpikäyneenä voin vain suositella tätä paperisävyä! Kävin myös läpi kaikki vanhat ikkuna sekä ovenkarmit empiren kalustemaalilla joka oli säväytetty juuri paperilla, todella hyvä lopputulos! Onnea remppaan! On niin ihanaa tehdä oman näköistä ja on ihana ihastella lopputulosta jonka on "itse saanut aikaan" ;)

  VastaaPoista
 7. Meille on juuri asennettu uusi lattia. Tarketin Tango Tammi Rustical White -värissä. Ja se on kyllä upea. Tässä on linkki siihen: http://home.tarkett.com/products/wood/classic/tango#firstsku=931312o.tktp

  En ymmärrä, miksi laminaattia muka sanotaan kestäväksi. Meidän väliaikaiskodissa on laminaatti. Jos jotain terävää siihen tippuu, lähtee pinta kokonaan pois. Parketti antaa periksi, tulee vain klommo, mutta ei vie palaa/värejä. Harkitse sitä vielä.

  VastaaPoista
 8. Minua kiinnostaisi kovasti tuo projekti tapetin tilalle maali.. Mitä pohjatöitä tarvitsee tehdä yms? Tuskin kuitenkaan heti teptin poiston jälkeiselle pinnalle voi alkaa maalaamaan :) Kivalta kuulostaa suunnitelmasi!

  VastaaPoista
 9. Ei vitsi oon kateellinen sun omasta kodista!! Mää just haaveilen siitä että ei tarttis asua vuokralla ja sais rempata mieleisensä kämpän. :D Nimimerkillä: hirveät keittiönkaapit.

  VastaaPoista
 10. Heiheihei!! Mistä löysit tuon lintutapetin!?! Aivan mahtava! Oma tapetinvaihtourakkani seisoo valinnan vaikeuden takia...

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.