Aika juoksee

Ohhoh, onpas aika kulunut taas nopsaa! Viime viikot ovat menneet töiden lisäksi hyvin pitkälti asuntojuttuja miettiessä, mutta nyt alkaa pikkuhiljaa kiireet rauhottua. Kävin tänään tekemässä alkukaupat, joten nimet ovat nyt papereissa, ja joulukuun puolessa välissä vapautuu tuleva kotini minulle. Aivan huippua! 

Nyt mietinnässä on sitten asunnon remontointi niin sisustuksellisesti kuin tekijänkin suhteen. Jotain teen varmasti itse, mutta joihinkin hommiin on remointoija palkattava. On ihanaa suunnitella itse pintoja ja keittiötä, tuoda asuntoon sitä omaa kosketusta. Viikonloppuna lähdenkin äitini kanssa katselemaan Ikean keittiöitä. Onko kenelläkään kokemusta niistä? :)


Yritin eilen kuvata tänne blogiin materiaalikin, mutta kameran kaukolaukaisimesta oli tietenkin patterit loppu. Pitää ottaa uusi yritys lähipäivinä. Sisustuspostauksia on tulossa varmasti paljon, kun mietin pohdin tulevia sisustusvaihtoehtoja, ja kuulen mielelläni teidän kokemuksia remonteista :) 

-Linda

10 kommenttia

 1. Meillä on Ikean keittiö tässä asunnossa,jonka ostimme alkukeväästä ja on kyllä hinta-laatusuhde kohdallaan! Edelliset asukkaat olivat hyvin tyytyväisiä eikä meilläkään ole moitittavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henni kokemuksien jaosta! :) Ikean keittiön olisi ollut kyllä valintani, mutta valitettavasti se ei sovikaan tulevaan keittiööni, sillä ruotsalaiset standardimitoitukset ovat erit :(

   Poista
 2. Meillä on Ikean keittiöosista koottu saareke ja ollaan oltu siihen tosi tyytyväisiä. Se on aika uusi, joten kestävyydestä ei vielä osaa sanoa, mutta osat vaikutti kyllä selkeästi laadukkaammilta kuin Ikean peruslipastot ja -kaapit. Ikean keittiöiden alakaapit on kyllä vähän korkeampia kuin yleensä Suomessa myytävät, mikä ei ollut tällaisen lyhyen mieleen :) mutta toisaalta tilaa on vähän normaalia enemmän. Ikeassa on sekin hyvä että tietää mitä kuuluu hintaan ja mitä eri osat maksaa. Kun pyydettiin tarjouksia muualta, niin aina niistä puuttui jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näin minäkin olen käsittänyt, että keittiöt ovat Ikeassa ihan eri laatua muihin kalusteisiin verrattuna :) Toki Ikeassa on paljon erilaatuisia kalusteita muutenkin! Tuo mitoitusero koituikin minun keittiön kohtaloksi, eikä Ikean kaapit passaakaan tulevaan asuntooni, ne ovat liian syvät :/

   Poista
 3. Jei Linda! Onnea hirmuisesti :)

  VastaaPoista
 4. Tsekkaa myös Kvikin keittiöt! Ikean jälkeen edullisimmasta päästä ja todella tyylikkäitä :) Piti tulla tsekkaan, ootko laittanu jo inspiskuvia tänne! Kauhea keittiökuume mulla, jos sellainen nyt voi olla! Mutta tuntuu, että kaikki sisustuslehdet (Deko, Glorian koti..) on nyt täynnä keittiöitä. Suunnittelun iloa! T. Viereisen parkkipaikan Hanna Rollosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos Hanna vinkistä! Nuo Kvikin keittiöt näytti tosi hyviltä, mutta valitettavasti niitä ei saa Oulusta, enkä pääse minnekään katsomaan niitä, kun myymälät on niin kaukana. hoh :(

   Poista
 5. Vuosi sitten keväällä rempattiin koko asunto lattiasta kattoon, kirjaimellisesti. Ainoa mihin ei koskettu, oli vessa/suihkutilat koska ne oli rempattu tovia aiemmin putkirempan yhteydessä :) Ja keittiö tuli lyötyä lekalla maantasalle :D Super mahtavaa mutta myös rankkaa hommaa, kun piti kierrellä lukuisat kaupat etsiessä sitä täydellistä lattiaaa,tapettia ja maaleja. Mutta onhan se ihana ihastella omien kätten jälkiä ja tietää, että kaikki materiaalit on itse hankittu ja valittu - jos ei miellytä niin oma vika ;D Keittiö teetettiin eräässä keittiöfirmassa, mutta sen suunnitellussa oltiin myös mukana (mikä/millainen kaappi mihin, mitkä materiaalit, laatikkostopparit ymym). Pinnat taidettiin laittaa aikalailla itse tai perheiden avustuksella, mutta sähköt yms. teetttiin asianmukaisilla firmoilla.

  Kun asunto lopulta valmistui niin aika pitkään meni, että mitään sisustukseen liittyvää jaksoi ajatella :D Kun tavarat oli kannettu sisälle ja ne löytäneet paikkansa, niin ihan hetkeen ei tehnyt mieli sisustuslehtiä avata tai kauppoja kiertää. Nyt taas sormet syyhyää päästä näpertämään ja idealista sen kuin kasvaa ja kasvaa!

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Elina kokemuksiesi jaosta! :) Minulla on onneksi ollut selvät sävelet omaa kotia varten jo pitkään, mutta yllättävän paljon tässä on puuhaa silti! :D Samalla tavalla kuin te, aion varmaan pinnat laittaa perheen ja ystävien avustuksella, mutta sähkö- ja putkityöt sekä keittiön asennukseen tarvin kyllä apua :)

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.