Kokemuksia Turkin Bodrumista?

Suurin "työ" mitä olen tässä lomalaisena tehnyt, on ollut lomamatkan etsiminen heinäkuulle. Olen suorastaan järkyttynyt kuinka kallis ajankohta heinäkuu on matkustaa! Touko- tai syyskuussa pääsisi samoihin kohteisiin useita satoja euroja halvemmalla! Miellummin matkustaisinkin juuri näissä sesongin ulkopuolisissa kuukausissa jo ihan sen vuoksi, että ei olisi niin paljoa muita matkaajia liikkeellä, mutta se ei valitettavasti ole mahdollista. Lomakuukauteni on heinäkuu, josta olen kyllä muuten vallan tyytyväinen.

Kesän lomamatkallamme on oikeastaan vain yksi ainoa funktio: rentoutuminen. Lomakohteessa ei siis tarvitse olla suuria nähtävyyksiä tai shoppailumahdollisuuksia, vaan kauniit maisemat, hyvä ruoka ja lämpö riittävät. Ollaankin saatu rajattua matkakohteita sen verran, että loppusuoralla ovat Kreikan Kreeta ja Korfu, Espanjan Mallorca ja Turkin Bodrumin niemimaa. Näistä kahdesta ensimmäisestä meillä on jo melko hyvä käsitys kohteina, mutta Bodrumista kuulisin mielelläni kokemuksia teiltä.

En ole koskaan käynyt Turkissa ja minulla onkin maata kohtaa melkoisen suuret ennakkoluulot. Suurimmat kohteet Alanya ja Antalya ovat aika lailla täysin poissuljettuja ja Bodrum on oikeastaan ainoa kohde Turkissa, jota suostun edes harkitsemaan tällä erää.


Kuulisinkin mielelläni jos jollain teistä on kokemuksia Bodrumin niemimaan lomakohteista? Tai jos jollakin olisi vaikka linkata blogitekstejä kyseisestä paikasta.

-Linda

22 kommenttia

 1. Me lähetään tonne Bodrumin niemimaalle Gümbetiin elokuussa! :) Pitää siis pitää kommenttiboksia silmällä mahollisia vinkkejä varten..

  VastaaPoista
 2. Heippa! Itse olin pari vuotta sitten Turkissa pidemmän aikaa ja tällöin vietimme aikaa juurikin Bodrumissa, Bitezissa ja Gümbetissa. Olin käynyt Turkissa ennen tätäkin matkaa, joten ennakkoluulot olivat suuret. (Se kaupustelu, huutelu ja se ettei saa olla rauhassa missään..) Yllätyin kuitenkin positiivisesti Bodrumista! Aluksi tuntui hieman siltä, että olisi tullut Kreikkaan, sillä Bodrumissahan poikkeuksellisesti näitä valkoisia taloja on, mitä muualla Turkissa ei ole. Bodrum oli kyllä ihana kaupunki, kaunis satama, paljon erilaisia ravintoloita ja jonkun verran shoppailumahdollisuuksia. Nähtävyyksiäkin on jonkun verran. Luin kyllä, että kaipaat lomaltasi juurikin rentoutumista ja se kyllä onnistuu! Hintataso on hieman korkeampi, mitä muualla Turkissa. Bodrumista pääsee myös kätevästi päivän risteilylle Kosille tai Rodokselle, hintakaan ei retkille ollut kovin suuri.
  En tiedä mitä aluetta Bodrumissa olette ajatelleet, mutta Bodrumin keskusta ei ehkä ole auringonpalvojille/rentoutujille paras mahdollinen alue. Sen sijaan kannattaa vierailla juurikin Gümbetin tai Bitezin alueilla, jossa näitä upeita hiekkarantoja onkin enemmän. Ja myös rauhallisempaa!
  Kerron toki enemmänkin, eli jos jotain kysymyksiä on mielessäsi niin vastailen mielelläni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla positiivinen mielipide Bodrumista! :) Olen tosiaan lukenut että se olisi kreikkalaistyylinen paikka! :) Me ollaan mietitty Bitezin aluetta, joka ilmeisesti olisi se kaikista rauhallisin. Baarien melu ja muukaan hulina ei innosta, pelkkä rentoutuminen :D Kosin tai Rodoksen risteily voisi olla tosi kiva! :)

   Poista
 3. Monan blogissa on ainakin tämmönen vanha postaus :) http://beyondwordsinmyshoes.blogspot.fi/2012/08/turkey-bodrum.html

  VastaaPoista
 4. Yksi paikka Turkissa, jota kannattaisi myös harkita on Side. Olin pari vuotta sitten siellä viikon verran ja se oli ensimmäinen kokemukseni Turkista. Mulla oli vähän omat ennakkokäsitykset Turkista, mutta Side osoitti kaikki ennakkoluulot turhiksi, huikea paikka!!

  Tämän Siden matkan jälkeen olen ollut Alanyassa ja siellä vasta tajusin tosissaan kuinka kiva paikka Side oli: kukaan ei Sidessä tullut väkisin myymään mitään ja muutenkin mukavan pieni paikka nimeomaan rentoutumiseen ja aurongonottoon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sidekin kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta :) Kiitos vinkistä! Kiva kuulla että Turkista löytyy kivojakin paikkoja.

   Poista
  2. Heinäkuu on todella helteinen ajankohta mennä turkkiin (+40). Side on mielestäni liian pieni paikka jos yhtään tykkää kierrellä kauppoja. Managvat, amfiteatteri yms. nähtävyyksiä. Bodrum on huomattavasti "kansainvälisempi" paikka. "Gympetissä" rauhallisempaa ja rantaelämää. NUO ENNAKKOLUULOT kannattaa jättää kotisohvalle odottamaan - matkustaapa minne vaan

   Poista
 5. Bodrumista minulla ei ole kokemusta, mutta heinäkuussa Turkissa on kuuuuma! Olin itse viime elokuun lopulla Alanyassa ja koko viikon oli +40 ja parina päivänä melkein +50. Rakastan aurinkoa ja lämpöä, mutta tuo oli kyllä vähän liikaa kun ei voinut tehdä yhtään mitään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se taitaa olla kaikkialla Euroopassa melkein, että heinäkuu on hirveän kuuma kuukausi :/

   Poista
 6. Olin itse Bodrumissa vuonna -96 2 viikkoa...lapsen silmin matka oli aivan ihana ja muistan, että pidin paikkaa kauniina :) kohde oli silloin täysin uusi ja mm. lähin lentokenttä sijaitsi 4 tunnin bussimatkan päässä.. Paikka on varmasti muuttunut tosi paljon, mutta ainakin sillon pienenä 1.luokkalaisena tykkäsin :D muualla Turkissa en ole käynyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, -96! :D On voinut paikka muuttua! Mutta oon kyllä lukenut, että olisi yhä kaunis paikka :) Minäkään en ole koskaan Turkissa käynyt, joten mietityttää aikalailla tämä :D

   Poista
 7. Bodrumista en tarkasti osaa kertoa, olen nimittäin käynyt siellä vain parin päivän mittaisella matkalla enkä näin ollen ole ehtinyt hirveästi tutustumaan. Jos valkoiset talo-maisemat miellyttävät silmää, niin Bodrum on oikein mukava paikka oleskella. Niin kuin joku vierailija tuossa ylhäälläkin sanoi, se muistuttaa Turkin kaupungeista eniten ''kreikkalaisia kyliä''. Mutta mikäli kaipaat lomaltasi juurikin rentoutumista, voin lämpimästi suositella Fethiyetä. Fethiye on tunnin ajomatkan päässä Dalamanin lentokentältä, kahden tunnin päässä Marmariksesta (käytän Marmarista esimerkkinä koska kaikki sen yleensä tietävät). Ja sinne eivät ole vielä suomalaiset löytäneet. Englantilaisia sieltä kyllä löytyy lomailemasta heinäkuussa, jonkin verran myös hollantilaisia. Mutta samanlainen turistikohde se ei ole, vaan ennemminkin Marmariksen kylä-versio. :) Siellä on pitkä Çalış -beach jossa voi käydä ottamassa aurinkoa ja rentoutumassa, Fethiyen keskustasta lähtee erikseen jokapäiväisiä venematkoja jotka kiertävät Fethiyen eri lahdissa, kulkee siellä nimellä Tekne turu tai sitten Boat trip. Sellaiselle kannattaa ehdottomasti osallistua! Lähtee aamu 9-10 maissa ja palaa 17-18 maissa. Shoppailumahdollisuuksiakin on, mutta ei mitään tunnettuja merkkejä, tietenkin vaatekauppoja löytyy mutta riippuu täysin omasta mausta pitääkö vai eikö. Tiistaisin on aina basaari, Salı pazarı, mikäli tykkää niissä kierrällä niin ehdottomasti kannattaa käydä kurkkaamassa, itse rakastan basaareilla kiertelyä vaikken mitään ostaisikaan. Lisäksi Fethiyessä on koko rantaviivan ajan toinen toistaan hienompia kahviloita ja ravintoloita, keskustasta taas löytyy todella pieni ''baarikatu'', ehkä 100m mittainen, ja kyseessä ei ole diskobaari vaan ihan kahvila-baari. Illalla kannattaa käydä siellä istumassa, tunnelma on ihan mahtava! Mikäli tykkää kalasta niin kannattaa myös tsekata Balıkpazarı eli Kala ''basaari'', siellä nimittäin on mahtavia kalaravintoloita joissa valmistetaan annokset tuoreista kaloista suoraan tiskiltä. Fethiyestä 20 minuutin ajomatkan päässä on myös Ölüdeniz, Blue lagoon, jossa kannattaa käydä viettämässä päivää! Sinne on muistaakseni sisäänpääsymaksu, mutta ehdottomasti sen arvoinen. Jos tylsistyy ja haluaa kierrellä nähtävyyksiä, niin niitäkin löytyy. Mm. Saklıkent (kanjoni) ja kayaköy (historiallisia kivitaloja vuoren juurella), muitakin toki löytyy. Ja myös Fethiyestä pääsee päivän risteilylle Rhodokselle. Uskoisin myös että kustannukset ovat Fethiyessä vielä pienemmät kuin Bodrumissa? No, tässä nyt ei tullut niitä Bodrumin vinkkejä niin kuin pyysit, mutta halusinpa kertoa vielä yhde vaihtoehdon josta ei täällä Suomessa vielä hirveästi tiedetä. :) Heinäkuu on kyllä Turkissa joka paikassa todella kuuma kuukausi, mutta kyllä siitä selviää.


  (PS. Jos päädytte menemään Fethiyeen, kysykää paikillisilta neuvoa kuinka pääsee Yörük müzesiin. Sitä eivät turistit tiedä joten eivät siksi osaa sinne mennekään, vaikka paikka on paikallisten kesken todella suosittu, viikonloppuisin aivan täpötäynnä, kannattaa mennä arkisin. Paikka on museo jossa pääsee tarkastelemaan alueen alkuperäisasukkaiden elämää, mutta itse käyn siellä mahtavan aamupalansa vuoksi. Maksaa 20 turkin liiraa per pää, eli noin 6,5€, ja sillä saa syödä kaikkea niin paljon kuin napa vetää!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä kattavasta vinkistä, kuvat näyttävät upeilta! Ihan uusi paikka kyllä minulle, en ole koskaan kuullutkaan :) Googlailin tuota Fethiyetä ja sinne ei pakettimatkoja juurikaan tehdä. Turkkiin jo lähdetään, niin otetaan varmaan pakettimatka ihan vaan sen helppouden vuoksi, kun ei itse tarvitse olla vastuussa mistään :D

   Poista
 8. Me oltiin pari vuotta sitten syksyllä Alanyassa ja tykkäsin muuten paikasta,mutta ne kauppiaat oli ihan liian ahdistavia! Sen takia päädyttiinkin kesäkuussa Kemeriin :) Side ja Gümbet olivat myös vaihtoehtoja,mutta tuonne löytyi sitten hyvä tarjous :) Itse olen myös käynyt Kreetan Plataniaksessa ja Korfulla Gouviassa, molemmat pieniä paikkoja mutta sopivia rentoutumiseen ja hyvästä ruoasta nauttimiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näin olen kuullut että kauppiaat ovat ahdistavia. Ja sen olen kokenut Egyptissä ja pidän Egyptiä ja Turkkia samanlaisina kohteina. Kiva kuulla että muuten positiiviset fiilikset Turkista! Minäkin uskon että Japen kanssa on missä kohteessa vain kivaa! :)

   Poista
 9. Minä olen aina tykännyt Turkista, vaikka se jakaakin mielipiteitä. Myös ruoka on mielestäni paljon parempaa kuin Egyptissä. Olemme olleet Sidessä, Alanyassa ja Belekissä ja oli vielä yksi paikka, mutten muista nimeä ;)
  Lämpöä siellä ainakin piisaa.

  VastaaPoista
 10. Paras matkani oli kun vuokrasin kivan asunnon bodrumin,läheltä gullukista, rauhallinen aito turkkilaiskreikkalainen kalastajakaupunki. Äkkilähdöt ja kahden viikon hinnaksi tuli 1240 e eli rapiat 600 per lärvi. Suomalaisia en nähnyt ainoatakaan,ja niitä basaarikärpäsiä ei ollut missään, ruoka oli taivaallista ja hinnat maassa. Oikotieltä löytyi tämä asunto
  jossa oli jumalalliset näköalat. Suomalainen nuori likka omistaa sen isänsä kanssa. rantapallo.fi sivujen kautta pelkkä lento bodrumiin ja menoksi...KOSSILLE PÄÄSEE SAMALLA REISSULLA EDESTAKAISIN 15 EUROLLA.
  lähdössä samaan paikkaan taas syyskuussa. nim. ÄKKILÄHTÖ

  VastaaPoista
 11. Suosittelen Turkin kohteita ! Olen käynyt Bodrumissa toistakymmentä vuotta sitten. Bodrum on pienehkö ja viihtyisä paikka. Alanyassa olen käynyt neljä kertaa,ostosmahdollisuuksia laidasta laitaan. Molemmissa paikoissa ruoka hyvää ja hintataso kohtuulinen. Lentomatka lyhyt. Paras matkustusaika on juuri nyt. Riittävän lämmintä ,mutta ei tukahduttavan kuumaa ! Jos matkustaa välimerelle lokakuun ensimmäisen viikon jälkeen on Cypros turvallisempi vaihtoehto,sillä Turkissa ja Kreikassa syksy tuo mukanaan sateita,joista Cypros vielä välttyy sillä matkaa saarelle on satoja kilometrejä mantereelta. HYVÄÄ MATKAA !
  T. Jussi

  VastaaPoista
 12. olin bodrumin gulluk nimisessä paikassa ja vuokrasin huoneiston 2mh 2kph ihana terassi jotain parikymmentä neliötä.
  siis olin aivan täpinöissäni,kun tulin asunnolle 8 maissa illalla . mielettömät merinäköalat egeanmerelle ja samettinen ilma,
  vaikka oli lokakuu. ITSE GULLUK oli pienehkö kalastaja-kaupunki ,mutta ihanat ihmiset ja taivaallinen ruoka sekä rento elämänmeno. meillä oli mukana 3v.poikamme jonka kanssa polskuteltiin altaassa jopa ilta kahdeksalta. suosittelen,
  olen ollut alanyassa, enkä oikein pitänyt ,siellä kaikki kovin kaupallista . Gulluk oli sellainen kreikkalaisvaikutteinen
  paikka, ja sieltä oli kentälle milas-bodrum vain noin 10 minuuttia. Asunto jonka vuokrasimme muistaakseni oikotien tai torin kautta oli 10 pisteen paikka. vuokra oli vain 400 euroo viikko. lennot oli mukavat, omistaja auttoi niissäkin ja löysin alle 300e per hlö edestakaisen. nyt säästetään ja tarkoitus mennä samaan paikkaan. EN MUUTEN nähnyt
  gullukissa koko loman aikana yhtään pohjoismaalaista. ja bodrumissa jossa käytiin kolmena päivänä vain muutamia.

  joten tuli oikeesti sellainen olo että on vielä löytänyt jotakin todella orginaalia. no nyt täytyy vaan jaksaa odotella,
  että pääsee uudestaan matkalle

  VastaaPoista
 13. Olemme lähdössä 7/2015 Bordumin Gumbetiin ja meitä kiinnostaisi tehdä risteily Kosin saarelle. Olin jostain lukevinani, että passintarkastus kestäisi yli 2 tuntia!!! pitääkö paikkansa? Meitä lähtee 3 kouluikäistä lasta mukaan ei tekisi mieli seisoskella heinäkuun kuumuudessa passijonossa kolmatta tuntia. Kannattaako suosiolla unohtaa Kos ja suunnata jollekin muulle risteilylle, jossa ei tarvita passintarkastusta? Gumbetista saa antaa hyviä vinkkejä jos tulee mieleen. Kiitos etukäteen

  VastaaPoista
 14. No jaa itse en menisi Kossille, kaamee turistirysä, Bodrum on hyvä mesta, sen lähellä on kivoja paikkoja, kuten cumusluk ja gulluk. Olen olut niissä molemmissa jo 5 tenä kesänä ja aina löytyy jotain kivaa ja uutta. Kannattaa ottaa turkish airline matkat, kun varaa 2-3 kuukautta aiemmin hinta on noin 200-240 e edestakaisin ja kokonaislentoaika on n. 6 tuntia. Sitten vuokraa asunnon torin tai oikotien kautta yksityiseltä,ne vuokraa paljon edullisemmin kuin esim, home away jotka nappaa välistä. 4henkisen perheemme viime reissu tuli maksaan kaksiviikkoa ja 2 pv.ää 1500 e. Kentältäkin oli lyhyt matka. suosittelen.

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.