Hulluja ihmisiä Hulluilla Päivillä

Viime viikonloppu oli ensimmäinen viikonloppu Japen muuton jälkeen, jonka vietin yksin täällä Oulussa. Aikaisemmat viikonloput ovat menneet Turussa, Rovaniemellä tai yhdessä Oulussa. Nyt sitä huomasi, että etenkin viikonloppuisin sitä on liikaa aikaa kaivata toista, pitääkin yrittää jatkossa pitää itsensä hyvin kiireisenä! :D 

Lauantaina kävin pitkällä kävelylenkillä, ystäväni kanssa syömässä ja kiertelemässä vähän kaupungilla. Sunnuntaina kävin salilla, minua haastateltiin blogistani opinnäytetyöhön ja kiertelin siinä sivussa pari lauantailta jäänyttä kauppaa. Ihan mukavia juttuja viikonloppuna tuli siis tehtyä.


Hulluilla Päivillä tuli toki viikolla käytyä muutamaan otteeseen. Perjantai oli se päivä, jolloin lähdin ihan aamulla oven taakse jonottamaan. Onnistuin haluamani nappaamaan, mutta pakko jakaa tähän väliin yksi tarina, johon otsikko liittyy:

Viime syksynä jonotin parinakin aamuna oven takana ennen kahdeksaa. Toisella kerralla olin ekan kymmenen joukossa paikalla ja heti ovien edessä oli iäkkäämpiä rouvia, jotka oli varmaan jonotellut jo tovin. Kellon lähestyessä kahdeksaa, tuli porukkaa jonottamaan lisää ja meitä olikin siinä viittä vaille kahdeksan jo melko iso porukka kasassa. No paria minuuttia ennen ovien aukaisua, tunkee koko väkijoukon läpi alle 30-vuotias nainen porukan etummaiseksi, röyhkeästi ohi näiden vanhojen rouvienkin. Katsoin tilannetta suu auki, mutta suomalaisia kun ollaan niin kukaan ei sanonut hänelle mitään, vaikka selvästi moni oli sitä mieltä että nainen teki väärin. No asia toki unohtui mielestäni nopeaa, mutta muistui mieleeni perjantaina, kun tuo sama nainen tunkeutui jälleen pari minuuttia ennen ovien aukaisua etummaiseksi. Ja kaikki pysyivät yhä hiljaa. Minäkin, ja voi kuinka minua nyt kaduttaa! Siis ihan oikeasti, missä on tämän henkilön käytöstavat?! Tekevätkö nämä Hullut Päivät ihmiset oikeasti näin hulluksi, että selkeät normit unohtuvat täysin? Minua ei se haittaa, että tämä henkilö pääsi minua ennen tavarataloon, ei todellakaan, mutta se että tämä ihminen tekee väärin, haittaa. Olen henkeen ja vereen oikeudenmukaisuuden kannattaja ja näen punaista kun ohitetaan jonossa tai muuta vastaavaa. Itse en tekisi tällaista missään nimessä. Jos haluat olla ensimmäisenä tavaratalossa, tule ensimmäisenä paikalle, niin yksinkertaista se on!

Mitä mieltä te olette tällaisesta käytöksestä?

-Linda

5 kommenttia

 1. Varsinainen aasi, olisit vain sanonut suoraan että on täällä muutkin jonotelleet. Itse jonottelin keskiviikko aamuna ballerinoja ja takkia ja kiltisti olin vähän taempana vaikka ajoissa olinkin paikalla. Ehdin saada molemmat ryntäämättäkin :)
  Huippu kivan kuvan olet saanut itsestäsi tuollakin tavalla. Olen sitä joskus itsekin yrittänyt mutta en todellakaan yhtä hyvällä menestyksellä.
  Nyt avaamaan postista haettua Hullujen Päivien pussia. mitähän sitä tulikaan tilattua :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä törkeää käytöstä! Itse olen luonteeltani juuri samanlainen, periaatteen ja oikeudenmukaisuuden vaalija! Just kaikki jonossa ohittamiset ym. pistää niin vihaksi, ihan periaatteesta, vaikkei itselle siitä mitään suurta harmia koituisikaan. :/

  Vähän iloisempia asioita sitten! Jos joskus haluaisit, niin olisi kiva lukea kaikenlaisia reenipostauksia! Samalla salilla kun käydään, niin tietäisi ainakin, että on ne laitteet käytössä. :D Muutenkin kun sulla on niin hyvä asenne ja positiivinen olemus, niin luulisin, että sun urheilupostaukset olis just hyvää luettavaa! :)

  VastaaPoista
 3. Voi elämä miten tökeröä käytöstä! En yksinkertaisesti kestä tuollaista etuilua ja ennen kaikkea totaalista käytöstapojen puutetta. Huh. Olisin tosin myös ärähtänyt, en oikein pysy hiljaa tuommoisten edessä.

  Kaunis kuva sinusta :)

  VastaaPoista
 4. On kyllä törkeää käytöstä! Mikähän siinä on kun ei sitä suuta uskalla sitten siinä tilanteessa aukaista (itse olen siis tismalleen samanlainen) vaikka kuinka raivostuttaisi. Mutta mitäs sieltä hulluilta tarttui sitten mukaan? ;) Itsekin ostin ballerinat, vaikken sitä edes suunnitellutkaan!

  VastaaPoista
 5. Siis mulla nousee karvat pystyyn ihan vaan lukiessakin tällaisista persoonista kuin tää kertomasi hullu-nainen! Oon juurikin samanlainen kuin sä, että jälkikäteen jää kaivelemaan miksen sanonut mitään, jos joudun vastaavaan tilanteeseen. Mutta sitä vaan on niin häkeltynyt tällaisesta käytöksestä, jollaiseen ei _normaalisti_ joudu törmäämään, joten ansaitusti ilkeiden mielipiteiden jakelu ei vaan tule refleksinomaisesti... Toivottavasti se nainen ei löytänyt hullareilta itselleen mitään kivaa!! Aaargh!! Mutta onneks sä löysit ihanat ballerinat, tosi nappi täydennys sun ihastuttavaan baltsu-kokoelmaan x)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.