USA-reissu - yhteenveto

Sain useammalta lukijalta toiveen kirjoittaa matkastamme vielä sen verran, että pohtisin sitä miksi valitsimme juuri nämä kohteet joissa kävimme, kuinka päätimme hotellit, mistä lennot ja hotellit varasimme jne. Ajattelin siis näin viimeisenä USA-reissua koskevana postauksena kertoa vielä hieman näistä asioista ja yleistä reissustamme. Matkabudjetista onkin olemassa jo oma postaus ja sen löydät täältä

New Yorkia tuskin tarvitsee sen kummemin selitellä. Sen lisäksi, että NYC on aivan upea kaupunki, kulkevat suurin osa Amerikkaan suuntautuvista lennoista sen kautta, ainakin halvimmat sellaiset. Olisi tuntunut jotenkin hassulta vain sivuutta koko kaupunki ja jatkaa suoraan matkaa johonkin muuhun kohteeseen. Olimme käyneet NYCissä jo aikaisemmin, mutta tuossa kaupungissa riittää nähtävää vaikka kuinka monelle reissulle. Vietimme NYCissä vain kolme yötä, koska hotellit siellä ovat aivan älyttömän kalliita. Koska reissumme oli sen verran pitkä, emme halunneet tuhlata isoa osaa budjetista NYCin hotelliöihin.Las Vegas valikoitui kohteeksi siitä syystä, että halusimme nähdä reissullamme myös jonkun uuden kohteen. Viimeksi kävimme Vegasin sijasta Los Angelesissa. Las Vegasissa houkutti kuuluisat casinot ja muut överit nähtävyydet ja varma aurinko, jota ei meidän reissullamme ei kylläkään sitten ollut :D Vegasin lennot eivät ole mitään halvimpia, sillä Vegas ei ole mikään businesskeskus, vaan puhdas turistikohde, joten lennot olivat sinne kalliimpia kuin esimerkiksi Los Angelesiin, vaikka matka on hieman lyhyempi. Hotellit Vegasissa kuitenkin ovat huomattavasti halvempia verrattuna niin NYCiin, Los Angelesiin kuin Miamiinkin, että siinä periaatteessa voittaa lennoissa menetetyt rahat takaisin helposti.Miami oli oikeastaan kaikista kohteistamme heti se varmin, sillä tykättiin Miamista pari vuotta aiemmalla reissulla tosi kovasti ja haluttiin sinne uudestaan. Miami on näistä kohteista ehkä se rennoin. Me asuttiin South Beachin alueella ja aikalailla koko aika pyörittiinkin vain siellä alueella. Kaikki välimatkat hoitui helposti kävellen. Kuitenkin nyt kaksi kertaa Miamissa, nimenomaan South Beachillä, käyneenä voin kuitenkin sanoa että kolmatta kertaa tuskin ihan heti tulee, sillä paikka alkaa olla jo melko nähty. Floridastahan me ei olla nähty vielä juuri mitään, joten itse osavaltiossa kyllä riittäisi lisääkin nähtävää.Olen jo pidempään (mm. molemmat USA-reissut ja Dubain matka) vertaillut lentoja sellaisilla sivustoilla kuin www.halvatlennot.fi tai www.skyscanner.fi, joiden kautta on helppo vertailla lentojen hintoja eri matkasivustojen välillä. Hotellejen vertailuun olen käyttänyt ainoastaan oikeastaan www.hodla.fi sivustoa, joka on tosi kätevä muun muassa siitä, että siellä näkee hotellihuoneiden hinnat koko vierailtavalta ajalta. Olen kokeillut vaikka mitä muita samantyyppisiä sivustoja, mutta Hodla on ollut mielestäni ehdottomasti paras. Ja tämä ei tosiaan ole mikään mainospostaus, vaan kehun sivustoa ihan puhtaasti omien kokemuksieni perusteella.

Seuraavalla Amerikkaan suuntautuvalla reissulla (joka tietenkin on jo haaveissa!) suuntaisimme varmaankin kiertelemään Kaliforniaa. Kaliforniassa olemme käyneet vain Los Angelesissa, josta näimme viikon reissulla vain hyyyvin pienen pintaraapaisun! Olisikin ihana nähdä muun muassa San Fransisco, San Diego ja LA:n alue paremmin. Uutta reissua Amerikkaan tulemme tuskin ihan muutamaan vuoteen tekemään, mutta se on aivan varma että sinne palaamme vielä! :)

Kommenttiboksiin voi heitellä kysymyksiä joihin voin yrittää vastata omien kykyjeni mukaan! :)

-Linda

8 kommenttia

 1. Voi vitsi teidän reissupostaukset olivat kyllä niin kivaa luettavaa, kiva kun teit vielä yhteenvedon! :) Kuinka helpolla/hyvällä hinnalla saitte yhdensuuntaisia lentoja? Itse muistan maksaneen aikoinaan maltaita parista yhdensuuntaisesta lennosta Québecin vaihtovuoteni aikana kun päätin lentää jenkkeihin. Ainkin silloin koin, ettei koko pohjois-Amerikasta löytynyt samalla tavalla halpalentoyhtiöitä kuten Euroopasta. Itselläni on kaikki etelävaltiot vielä kokematta, vaihtovuoden aikana tuli kouluttua noita Kanadaa lähellä oleva osavaltioita enimmäkseen :) Ihania kuvia joka tapauksessa! Ja seuraavaa matkakohdetta odotellessa.. ;)


  Maria / Petite Living

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissupostauksia on kyllä ihana kirjoitella! :) Toivottavasti pääsisi taas reissuun pian ;) Hmm, minun mielestä meidän lennot oli kaikki melko kohtuuhintaisia ja lennettiin ihan American Airlinesillä suurin osa, yksi taisi olla Deltalla. Tosiaan Vegasin lennot on vaan verrattain hieman kalliimmat. Esim. Miami-NYC väli taisi maksaa n. 80e/hlö ja Vegas-Miami oli maksimissaan n. 160e/hlö, ellen nyt ihan väärin muista.

   Poista
 2. Tiedätkö onko Uggit ja Tory Burchit halvempia jenkeissä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uggit ovat noin puolet halvempia. Toryt on myös halvempia, mutta hintaero on n. 50 euroa.

   Poista
 3. Kiva, informatiivinen postaus! Mielenkiintoinen myös tuo matkabudjettipostaus, ihanaa että joku puhuu matkustamisesta myös konkreettisin numeroin. Me teimme poikaystävän kanssa puolitoista vuotta sitten 3 viikon matkan Kaliforniaan. Reissu maksoi lentoineen (HKI-SF-HKI + SF-LA-SF) ja majoituksineen n. 1150e per naama. Mielestäni aika edullista, ainakin NYCin matkoihin verrattuna. Muun muassa San Diego jäi kuitenkin vielä näkemättä, joten hinku takaisin on kova. Kalifornia on ihan lempparini, etenkin San Francisco, niin viehättävä pienisuuri kaupunki ja helppo ottaa haltuun kävellen. Helmikuussa matkaamme ensimmäistä kertaa Miamiin. Mielenkiintoista nähdä sekin paikka, varsinkin kun Suomessa on silloin (luultavasti) lunta ja pakkasta. Matkapostauksistasi on ollut paljon apua, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit :) Niin monella tuntuu olevan harhaluuloja, että Jenkkeihin matkustaminen on aivan hirrrrveän kallista, niin päätin puhua selkeästi numeroilla. Mielestäni Jenkit ei ole todellakaan siitä kalleimmasta päästä, toki riippuu pitkälti kohteista :) Voi tulette varmasti tykkäämään Miamista, kelpaisi kyllä itsellekin sellainen reissu ;)

   Poista
 4. miten lähitte rakentamaan tätä matkaa? ostitteko ensin liput helsingistä nyciin ja takaisin? mistä nuita sisämaan lentoja voi varata? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ensin ostettiin mannertenväliset liput! Amerikan sisäisiälentoja voi katsoa myös www.halvatlennot.com tai sitten suoraan lentoyhtiöiden sivuilta, esim. American Airlines ja Delta :)

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.