Sunnuntai

Viikonloppu lähenee loppuaan. Niin se meni taas ihan huomaamatta. Hävettää melkein myöntää, että en ole tehnyt juuri mitään. Ollut vain. Mikä on toisaalta ihan hyvä, sillä ensi viikon lopulla lähden käymään työporukalla Levillä ja sieltä reissusta jään suoraan yhdeksi yöksi Rovaniemelle. Tulee siis olemaan hieman rankempi viikonloppu!

Katselen tässä samalla The Voice Kidsiä. Siis ihan oikeasti, miten nuo on noin hyviä?! Mua ihan naurattaa kun vertaa näitä Idolsiin, sillä Idols on minun mielestä tänä vuonna ollut melkoisen heikko. Tai mikä minä olen mitään sanomaan, kun en ole sitä montaa jaksoa edes katsonut. Mutta nämä The Voice Kidsin lapset ovat kaikki kyllä olleet ihan huikeita, voi kun itse osaisi edes puoliksi hyvin laulaa. (Jape raukka kun joutuu silti kuuntelemaan pakon sanelemana mun rakkauslaulu lurituksia, haha)


Olen tässä viikonlopun ajan säätänyt blogin ulkoasua. Sellaista pientä viilausta vain, mutta kun nyt aletaan pilkkua viilaamaan niin viilataan sitten kunnolla ;D Välillä mietin että olenko liiankin natsi tämän ulkoasun kanssa. Kukaan muu kuin minä tuskin edes huomaa muutoksia! Vai huomaako..? Mutta tiedättekö on se mahtava fiilis tässä ulkoasun muokkaamisessa kun saa jonkun ihan vain pienenkin jutun onnistumaan. Jonkin viivan oikeaan kohtaan tai muuta sellaista pientä. Olen miettinyt uutta banneriakin. Toisinaan mielessä käy pelkkä simppeli teksti, mutta toisaalta haluan bannerissa olevan kuviakin. Millaisista bannereista te tykkäätte?

edit// Sain kommenttia että uusi fontti on vaikeasti luettavaa, että t-kirjain muistuttaa l-kirjainta. Onko muilla samoja ongelmia?

edit2// KIVAKIVA, poistin sitten vahingossa kaikki kommentit, hienoa Linda! :D Mutta vaihdoin fonttia ja uusi fontti sai usealta peukkua ylöspäin! Kommentoikaa vielä jos fontin kanssa on ongelmia! :)

-Linda

15 kommenttia

 1. T-kirjaimet näyttää ihan L-kirjaimilta uudella fontilla?? Hankala lukea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta!! :) Minäpä kokeilen muitakin :)

   Poista
  2. ja H näyttää kahdelta iiltä.

   Poista
 2. Itsekin olen nyt katsonut The Voice Kidsiä ja olen myös ihmetellyt, että miten ne lapset onkaan niin hyviä laulamaan :) Joiden ääni kuulostaa aivan aikuisten ääneltä :D

  VastaaPoista
 3. Fontti on ihan liian sekava, jotenkin liian "reikäinen". Vaikea lukea :/

  VastaaPoista
 4. Moi, miun mielestä fontti on hyvä, ei ole vaikeuksia lukea :))

  VastaaPoista
 5. Oon samaa mieltä, että ne lapset on ihan tajuttoman hyviä laulamaan!! Ihan käsittämätöntä :)

  Mullakin vähän kiireitä tiedossa, melkein koko viikko menee Helsingissä työreissulla, viikonloppuna on paljon koulujuttuja ja pitäisi varmaan tuon miehen kanssa ehtiä olla jossain vaiheessa. Mut välillä elämä on tätä, kyllä se sitten aina rauhoittuukin jossain vaiheessa :)

  Kivaa uutta viikkoa sinne ♥

  VastaaPoista
 6. Sinulla ollut ihanan rentouttava viikonloppu:) Mukavaa, kun välillä voi vaan relata. Löytyy sitten paremmin puhtia arkipäivän rutistuksiin.

  VastaaPoista
 7. Tämänhetkinen ulkoasu on mun mielestä todella jees, ihanan raikas! Peukkua tälle ja ihanaa uutta viikon alkua sinne :)

  VastaaPoista
 8. Luen sun blogia melkein päivittäin, mutta nyt vasta kommentoin ekaa kertaa. Tykkään paljon siitä, miten sun tyyli (ja sisustusmaku :D) on niin selkeä ja klassinen, mutta siinä on silti aina sitä jotain. Ihanaa syksyä sinne! :)

  PS. Tämä nykyinen fontti on mielestäni nyt hyvä.

  VastaaPoista
 9. Itsekin lasten kanssa seurataan innolla voice of kidsia ja meidän 6vee aikoo osallisua kyseiseen kisaan säensi vuonna. Eilen jopa kävimme ostoksilla, lapsi päättäväisti halusi henkkiksen farkkuliivin pörrökauluksella, että on sit ihanat "ison tytön" vaatteet kisaa varten :D. Asia mikä on kummastuttanut meitä kaikkia, lapsia ja minua siis on se että tuomarit kutsuu jokaista lasta "hyväksi tyypiksi". Tyyppi. Siis mitä. Mut joo olen samaa mieltä, lapset on huikeita, parempia kuin idolsin aikuiset.

  Ihastelin eilen sinun uudistunutta ulkoasua. Olen nyt viikon koittanut epätoivon partaalla perustaa blogia ja on se haastavaa. Apua olen ihanasti saanut "kaikki mitä halusin" Karlalta sekä "eveliinat"blogin Kaisulta. Iso kiitos tytöille mut pihalla olen edelleen. Tiiviisti olenkin sen vuoksi seurannut mm. sinun blogia sekä Karlan blogia että saisi jonkin laista järkevää kuvaa mitä kantsii tehdä jne... nyt vaan pitäisi saada joku opastamaan kirjaimellisesti kädestä. Teen näin ja sit tee noin. Huh hei. Olentällä hetkellä luovuttamis pisteessä.
  Mut sinun blogi on ulkoasultaan ihana ja juttuja on tosi kiva lukea. Ja sinun laukut... aaaaah ne vaan on niin ihania.
  Ihanaa viikkoa. Meillä sairastellaan.
  Nanni

  VastaaPoista
 10. Pakko vähän takertuu tähän Voice Kids-asiaan ku ihe oon sitä kanssa vähän seurannu, mut oon täysin eri mieltä koko kilpailusta ku mitä suurin osa muista. Tähän tosin on lisättävä että tuoreen lauluharrastuksen myötä on täytyny perehtyy tuohon fysiologiseenki puoleen, mikä huolettaa tuon ikästen kohalla.

  Tuon ikäsillä lapsillahan äänihuulet vasta kehittyy ja suurin osa opettajista on asettanu tunneille alaikärajan mikä monilla on 15. Syy tähän on just tuo et lapsella äänihuulet vasta kehittyy eikä ne just tästäkään syystä pysty tuottamaan ääntä vielä oikeaoppisesti laulamiseen. Tokihan on olemassa lapsikuoroja jne. mutta ne on sit asia erikseen. Ne lapset siellä kuorossa on miun kokemusten mukaan aina saanu kuitenki kuulostaa lapsilta, mut esim. tää Voice Kids asettaa lapset just sellaseen asemaan missä ihannoidaan sitä että kuka kuulostaa kaikkein huikeimmalta ja aikuismaisimmalta, niitä sanotaan "ihmelapsiksi" ja ties mitä puppua syötetään. Laulamista ei oikeesti sais alottaa ennen ku murrosikä on riittävästi ohi koska pojilla (ja tytöilläkin) on äänenmurros tuossa vaiheessa vielä kesken eikä ne äänihuulet oo vielä saavuttanu sitä lopullista muotoaan.

  Tuosta päästäänkin siihen että miusta on iha älytöntä se, että tollaset pienet lapset laitetaan kilpailemaan paremmuudesta toisia vastaan ja aina on kuulostettava yhä vaa paremmalta ja paremmalta. Sitten ku ne vielä joutuu kauheeseen julkisuus- ja mediaryöpytykseen eikä lapset oikeesti ymmärrä vielä kaikkee musiikkibisneksen raadollisuudesta. Sit ku ne vuosien päästä kamppailee äänen väärinkäytöstä johtuvien vaivojen kanssa (äänihuulissa polyypit ja muukin vahingoittuminen) ni johan tiputaan reippaasti niistä pilvilinnoista mitä "asiantuntevat" tuomarit on rakentanu syöttämällä sitä puppua. Totta kai lapsia saa kannustaa, mut asetelma mihin ne tuossa kisassa laitetaan ei miun mielestä kuulu tuon ikäsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, aika jännää jos tämä on totta, koska lapsethan opetetaan laulamaan ihan tarhasta asti? Jos on ihan tutkittu juttu, että laulaminen alle 15v iässä vahingoittaa äänihuulia, niin luulis että laulaminen kiellettäisiin esim. tarhoissa ja koulussa?

   Poista
  2. No nää asiat ei ihan niin mustavalkosia oo kun mitä ehkä annoin edellisessä kommentissa ymmärtää. Noissa kilpailuissa vaan on yksin kyse siitä että kuka kuulostaa "aikuisimmalta" ja aikuisen äänen imitoiminen lapselta on täysin eri asia ku antaa lapsen laulaa sillä äänellä mikä sillon sattuu tulemaan. Miun mielestä tuossa kisassa pakotetaan lapset vaan siihen tiettyyn muottiin ja on vaan yks ainoo tapa millä voi kuulostaa hyvältä. Lapsikuoroissahan ei sanota kellekään keneltä pitää kuulostaa, vaa antaa lapsen kuulostaa just sellaselta miten se luonnollisesti tulee. Ihekin ala-asteella kuorossa laulaneena muistan, että siellä laulettiin tosi lyhyitä aikoja just sen vuoks että ääni ei rasitu liikaa. Tää Voice Kids pakottaa lapset käyttämään ääntä tavalla, mihin niiden elimistö ei oo tottunu, koska kaikki ihannoi just sitä "miten 12-vuotias voi kuulostaa noin aikuiselta" tai on muuten vaan hämmästyttävä. Ei tuossa kisassa etsitä oikeesti sellasia lapsia jotka laulelee kun söpöt pikku enkelit. Tässä halutaan vaan saada lapsista irti koko ajan aikuismaisempia piirteitä ja yritetään pakottaa niiden äänet siihen yhteen ainoaan muottiin mikä on kaikkien mielestä oikee.

   Noista fysiologisista asioista voisin jauhaa loputtomiin, mutta ei tarhassa lapsia opeteta kuulostamaan aikuiselta. Tuossa kisassa hommat muuttuu ihan automaattisesti jossain vaiheessa nii vakavaks, ettei sellaselle lallattelulle (mitä siis ainaki meillä ala-asteella harrastettiin paljon) oo mitään sijaa. Noissa lapsikuoroissa on ihan eri meininki. Sillon ku lapsi laitetaan imitoimaan aikuista, ni se menee hyvin herkästi siihen että lapsi pakottaa äänihuulet ylijännittyneiks, mikä on muuten ihan yhtä haitallista oli sitten lapsi tai aikuinen. Kyllä aikuinenki ihminen samalla tavalla voi tuhota äänen tuottamalla ja käyttämällä sitä väärin. Ja todella sitten ku nää lapsiraukat kuvittelee että tuo on se oikee tapa laulaa, ni siinä ne pilvilinnat romahtaa ku ihmetellään ettei enää ees puhumaan pysty. Ja nää asiat on todella haastavia aikuisellekin ymmärtää, ihan voin kokemuksesta sanoo.

   Ja annettas nyt hyvänen aika lasten olla lapsia ja kuulostaa myös siltä. Ajatusten mistään äänen muokkaamisesta ei pidä kuulua tuon ikäsille, saati sit just ulkonäköön liittyvät seikat mihin auttamatta kiinnitetään huomiota. Esim. Jenkeissäki on jo nähty "hyviä" esimerkkejä siitä mitä käy jos tuon ikäsenä laitetaan tollaseen ryöpytykseen.

   Poista
  3. Lisäyksenä vielä edelliseen voisin vaan kysyä, että miltä olis lapsena tuntunu jos oltas tultu sanomaan 12-vuotiaana, että nyt täytyy kuulostaa aikuiselta? Mitä ihe olisin tehny, ni yrittäny sitte väkisin tuottaa sitä ääntä ja pahimmassa tapauksessa ois juurikin käyny niin, että ääntä lähtis myöhemmin enää pihisemällä. Tai no voihan sitä aikuinenkin kokeilla miltä tuntuu väkisin yrittää päästä niin korkeelle että alkaa jo koskemaan. Nuo lapset tekee sitä jatkuvasti saadakseen tuossa kisassa niitä ihmelapsi-kehuja sun muuta. Ja kokeile laulaa väkisin epämukavan korkeelta vielä vähän pidempään, ni ei varmasti ääni kulje seuraavana päivänä. Kamalaa on myös se, että kaikki tommoset ponnistelut kuulostaa ihan naurettavalta, oli sitten lapsi tai aikuinen.

   Kyllä ajattelisin ennen ku kuuntelisin.

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.