Lisää tunteja päivään kiitos

Heippa! Long time no see. Tai ainakin tuntuu siltä. Loppuviikko meni Levillä ja Rovaniemellä melko kiireisesti, enkä ehtiny blogin pariin ollenkaan. Viikonloppu oli kaiken kaikkiaan tosi hauska, ja monet kerrat tuli naurettua ihan vedet silmistä valuen. Eilen olinkin niin väsynyt, että nukuin melkein koko matkan autossa Ouluun, yleensä kun en nukahda autoon sitten millään. 


Minua harmittaa kun tiedän, ettei minulla jatkossa ole enää niin paljoa aikaa blogille kuin aiemmin. Kun vain opiskelin, oli päiviä jolloin ei tarvinut mennää yliopistolle ollenkaan, mutta töihin on mentävä joka päivä. En todellakaan valita, että minulla on töitä, mutta harmittaahan se kun rakkaalle harrastukselle ei ole enää niin paljoa aikaa kuin toivoisi. Työpäiväni kun vain harvoin jäävät siihen klo 8-16. Muutakin elämää kun pitää olla töiden ja blogin lisäksi. Lisäksi minun pitäisi alkaa pikkuhiljaa tekemään myös uupuvia tenttejä, joihin luku tapahtuu sitten iltaisin ja viikonloppuisin. Ynnää siihen sitten vielä parisuhteen ylläpito, urheilu ja kaikki muu. Asuja tai melkeinpä mitään muutakaan on sula mahdottomuus kuvata sillä kun menen töihin on pimeää, ja kun pääsen töistä on pimeää. Postausideoita pörrää päässä vaikka miten monta, mutta niiden toteuttaminen onnistuu oikeastaan vain viikonloppuisin, kun on kotona myös päiväsaikaan. Toivottavasti te lukijat pysytte mukana, vaikken välttämättä enää joka päivä ehdikään postailemaan! :) Blogi on kuitenkin minulle äärettömän tärkeä henkireikä, enkä missään nimessä ole bloggaamista lopettamassa.

Miten te muut päivätyössä käyvät bloggaajat yhdistätte työn ja bloggaamisen? Tuntuuko teilläkin välillä, että aika päivistä yksinkertaisesti loppuu kesken?

-Linda

23 kommenttia

 1. Kuulostaa niin tutulta! No nyt oon just alottanu mammaloman, mutta asioita on luonnollisesti muutenkin niin paljon hoidettavana ettei vaan meinaa aikaa ja energiaa riittää toisinaan. Voi miten ihana surumielisen näköinen koiruus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mammalomalla varmasti on melkein yhtä paljon hommaa kuin päivätyössäkin! :) Sulo on kyllä maailman ihanin <3

   Poista
 2. Näin syksyn tullen olen miettinyt ihan samaa! Kesällä pystyi kuvaamaan vielä myöhään illallakin, mutta nyt syksyn tullen se on puolimahdottomuus.. Hattua täytyy nostaa kyllä kaikille bloggaajille, jotka vielä päivätyönsä päälle pystyvät postaamaan päivittäin tai ainakin useamman kerran viikossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin huojentavaa kuulla, että moni bloggaaja kamppailee ihan samojen asioiden kanssa, vaikka ikäväähän tämä on. Mutta eiköhän me selvitä, kohta se päivä tosiaan alkaa taas pitenemään! :)

   Poista
 3. Sun fiilikset on ihan mun suusta! Valon puute on suurin ongelma ja sitten ajan puute.. Täälläkin tehdään töitä, loppuja kursseja kouluun, sekä nyt alkaa opinnäytetyön teko. Teen kyllä opparin samaan firmaan missä olen töissä, mutta silti. Huh, sanon minä! Blogi ei ole mulla päivittynyt viikkoon. En tiedä, milloin oikeasti mulla on ollut näin kiire että blogissa on ollut niin pitkä postaustauko. Koitetaan pärjätä ja tsemppiä meille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, valon puute on se pahin :/ Aikaa saattaisi iltaisin ehkä ollakin, mutta turha ottaa kameraa käteen kun valoa ei ole nimeksikään. Ei meidän auta muu kuin tsempata! :)

   Poista
 4. Valon puute ja ajanpuute jurppivat. Sisällä otetut kuvat menettelevät, mutta eivät ne niin kivoja ole kun ulkona otetut. Töissä pitä käydä, lenkillä samoin että jaksaa. Bloggaan ns. ryppäissä. Teen postauksia valmiiksi. Kaivan aikaa vaikka sille ei olisi aikaa. Onneksi mies ymmärtää ja ottaa oman läppärin syliin vieressä kun minä sukkuloin blogistaniassa.

  Ei se tasapainon löytyminen ole helppoa, minulle ainakaan. Sen verran tärkeästä harrastuksesta ja henkireiästä on kyse, että haluasin aikaa kuitenkin löytää. Onneksi ei ole tässä koulua enää ohessa, voisi olla mission impossible tämä päivittäminen. Toisaalta, minä elän kalenterin kanssa, sinne on hyvä päivittää kaikki menot, myös blogin kirjoittamiselle varattu aika ;)

  Paljon tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisällä otetut kuvat ei tosiaankaan ole niin kivoja kuin ulkona, vaikka parempia ne on kuin ei mitään! Meillä tuntuu sisälläkin olevan niin vähän valoa ja lamppujen valo on niin luonnoton ja ruma, blaah :/ Tsemppiä myös sinulle! :)

   Poista
 5. Mulla on lähes joka päivä joulua klo 8 - 15 ja muutamana iltana töitä eli postailu keskittyy lähinnä viikonloppuisin ja sillon tulee sitten hirveä stressi, että pitäisi keksiä koko tulevan viikon postaukset! Tuo iltojen hämärtyminen on todella hankala juttu ja meillä on nyt koulussa niin kova kiire, että samaan aikaan blogin pitäminen vie täysin kaiken vapaa-ajan. Vietin juuri perjantaina vapaapäivän, jolloin en tehnyt mitään koulun ja blogin eteen ja semmoisia päiviä minulla ei ole ollut luultavasti yli kahteen kuukauteen. Yritetään jaksaa, tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogista ei kannata stressiä vetää, se kun kuitenkin on vain harrastus, ja turha stressaaminen vie siitä ilon kauas :) Mutta ihan totta, itselläkin on viikonloppuisin eniten aikaa blogillle, mutta sillon kun sattuu olemaan reissussa ei aikaa ole edes viikonloppuisin.

   Poista
 6. Lukijana toivon harvempia, mutta laadukkaita postauksia. Ei ole pakko postata joka päivä, jos ei ole asiaa tai jos ei ehdi kunnollista väsäämään. Ärsyttää joidenkin tyyli väkisin vääntää joku tyhjänpäiväinen juttu joka päivälle, tai ripotella parin rivin "teasereita". Kyllä sitä hyvää blogia käy silti kurkkimassa ja hyvää jaksaa kyllä odottaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, välillä vaan on kiva tehdä myös sellaisia hieman kevyempiä postauksia ja kertoilla ihan vaan kuulumisia. Niistäkin kun tykätään täällä tosi paljon :)

   Poista
 7. Hihi, tavallaan lohdullista kuulla, että kun olet siirtynyt työelämään, niin aikaa blogille jää vähemmän. Sanon tuon siksi, että itse olen arkisin päiväsaikaan töissä ja niin usein itse mietin, että kuinka ihmeessä monet kerkeää postaamaan niin usein niin laadukkaita postauksia! Tavallaan välillä vähän harmittaa, kun olisi kiva ottaa enemmän kuvia päiväsaikaan, huomaan, että lomilla yms. on niin paljon kivempi pitää blogia.

  Itse koitan ottaa pimeään aikaan viikonloppuisin mahdollisimman paljon kuvia, viikolla kun on turha edes yrittää. Olen myös päättänyt, etten ota stressiä blogista, se kun on ensisijaisesti harrastus, ei velvoite. :)

  Tsemppiä, kohta ne päivät taas alkaa pidentyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, kiva huomata etten ole ainoa tämän asian kanssa painiskeleva! Minäkin pyrin ottamaan kuvia viikonloppuisin, mutta jos sattuu viikonlopun olemaan reissussa niin kuvien otto jää siltäkin ajalta :D Ja totta puhut, blogi on harrastus eikä siitä missään nimessä saa ottaa stressiä. Muuten kaikki sen tuoma ilo kaikkoaa varmasti :)

   Poista
 8. Totta tosiaan, että päivätöissä käydessä blogin pitäminen on melko haastavaa varsinkin näinä pimeinä aikoina :/ Itse olen päättänyt etten ota blogista mitään tressiä ja postaan kun pystyn/ehdin, blogi on kuitenkin vain harrastus, minkä pitäisi olla mukavaa puuhaa :) Onneksi alkuvuodesta alkaa taas päivät pidentyä! Ja joo, mulla tunuu päivitäin, että aika loppuu kesken :D Varmasti lukijat pysyvät matkassasi vaikket niin usein enää postailisikaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvä ettei blogista ota stressiä, muuten tästä kaikkoaa kaikki ilo :) Se on jännä miten päivät menee niin nopeaa, nytkin kello on jo 21:35 ja tuntuu että vastaha minä lähdin töistä :D Ihana kuulla että täällä pysytään mukana vaikka postaustahti hidastuisikin <3

   Poista
 9. Aloin käymään kokopäivätyössä 8.30-17.00 kolme vuotta sitten ja muistan vieläkin kuinka vaikea oli tottua siihen rytmiin kun kaikki muukin täytyy saada mahtumaan arkeen. Vielä tänäkään päivänä en ole onnistunut täysin saamaan sellaista tasapainoista arkea mihin mahtuisi kaikki.

  Kiva jos jaksat kuitenkin kirjoitella blogia aina silloin tällöin kiireistä huolimatta, tämä on yksi lemppareista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, toivottavasti oma arkeni asettuisi "uomiinsa" hieman nopeampaa :D Ihana kuulla että pidät blogistani, yritän kyllä mahdollisuuksien mukaan päivitellä blogia mahdollisimman usein :)

   Poista
 10. Kiva jos jaksat kiireiden keskellä välillä päivittää! :) Täällä luetaan sun blogia mielellään, vaikka itselläkin aika lailla samojen syiden takia blogien lukeminen ei onnistu ihan joka päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että siellä seurataan! :) Pyrin kyllä mahdollisimman usein päivittämään :)

   Poista
 11. Huh, onneksi en ole ainut jolla ei ole aikaa blogille :P Toisaalta, harrastushan se on niin turhaa siitä stressiä ottaa!

  VastaaPoista
 12. Mä taas odotan että pääsisin töihin ja olisi aikaa tehdä muutakin kuin opiskella! Tällä hetkellä mun päivän ohjelma menee aika lailla: 6:30 herätys -> 2 h lukemista -> aamupala ja pyörällä (10 km) kouluun -> koululla 10 -16 -> pyörällä kotiin -> juoksulenkki n. 1 h -> opiskelua 1 h -> ruoanlaitto ja ruokailu -> opiskelua jaksamisen mukaan 2-3h. Urheilu on ainut asia mikä tuo lisää energiaa ja siksi sen yritän myös pitää yllä kiireisissä päivissä. Tätä samaa on vielä noin 1,5 vuotta edessä.. Töihin menoa odotellessa!!

  Täytyy varmaan mainita, että viikonloppuisinkin noin 3/4 viikonloppua kuukaudessa tulee opiskeltua ainakin se 6h/päivä. Kukahan on mennyt valitsemaan näin opiskelupainotteisin alan :D

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.