SHARK!!!

Oltiin ennen reissuamme varattu Key Westiin snoklausretki Fury Water Adventuresilta, joka lähti satamasta kaupungin kärjestä. Minä olin kerran aiemmin käynyt snorklailemassa Egyptissä, mutta Japelle tämä oli ensimmäinen kerta. Kumpikin ollaan kovia uimaan, ja koska oli hauska tehdä reissulla jotain hieman erikoisempaa aktiviteettia, sopi snorklausreissu meille hyvin. Kaikki postauksen kuvat on otettu reissun ajaksi lainaan saamallani Olympus Tough TG-2 vedenkestävällä kameralla. Laivamatka riutoille kesti noin tunnin ja riutat sijaitsi kuusi mailia Key Westin kärjestä. Itse snorklailuun meillä oli myöskin tunti aikaa, joka oli ihan sopiva aika.Kalojen kuvaaminen veden alla ei kyllä ole mitään helpointa puuhaa! Harmiksemme sää oli aamulla melko pilvinen ja tuulinen, joten meressä ei ollut niin kirkasta kuin olisi voinut olla, joka teki kuvaamisesta hieman haastavampaa. Hienoja kaloja siellä silti näkyi, ja onneksi muutama osui ihan kuvaankin saakka, hih! Jos vertaan tätä snorklausreissua Egyptin kertaan, voisin sanoa Egyptin vedet olleen paremmat snorklaamiseen. Korallit oli Key Westissä melko syvällä ja pinnalta niitä oli vaikea nähdä. Egyptissä vesi oli myöskin kirkkaampaa ja korallit värikkäämpiä. 


Ja sitten näin hain... HAIN!!! No okei okei, tuo oli ilmeisesti (selvitin googlaamalla) ihan vaaraton hailaji, joka syö vain kaloja ja rapuja eikä suinkaan ihmisiä, mutta taisin silti saada pienimuotoisen slaagin. Hai ei edes kiinnittänyt minuun minkäänlaista huomiota. Ensin nousin äkkiä pintaan, kunnes tajusin että tästähän pitää ottaa todistukseksi kuva Japelle, joka oli käymässä tuona hetkenä veneellä. Kuvan otettuani uin äkkiä parin metrin päässä olevan oppaan luo "turvaan". :D Meille oli kyllä etukäteen kerrottu, että tuolla saattaa näkyä haita, jotka ovat ihan vaarattomia. Rumalta tuo silti näytti, vaikka kuinka vaaraton onkin. Oltiin juuri katsottu päivää ennen dokumentti Megadolonista, joka on sukupuuttoon kuollut jättiläishai, mikä ei varmaan ollut ihan viisain teko ennen snorklausreissua. Dokumentissa kun sanottiin, ettei Megadolon edes välttämättä olekaan kuollut sukupuuttoon... :D


Lainaan saamani kamera oli kyllä todella hauska vempain! Kuvat olivat luonnollisesti sitä parempia, mitä lähempänä pintaa oli, sillä valoa oli enemmän. Kirkkaammissa vesissä kameralla olisi saanut varmasti aivan loistavia kuvia, mutta olin aivan yllättynyt, että minäkin onnistuin taltioimaan ihan kivojakin otoksia. Kameraa voi käyttää muistaakseni 15 metrin syvyydessä.

Snorklausreissu oli todella kiva ja voin suositella kyseistä firmaa jos olette Key Westiin joskus menossa. Firma järjestää monia muitakin reissuja snorklauksen lisäksi.

-Linda

2 kommenttia

  1. Jännittävää. Itse en olisi uskaltautunut veteen, olipa hait kuinka vaarattomia tahansa;) Kuinka kaukaa kuvasit otuksen?;~)

    VastaaPoista
  2. Voi että mikä ihana vedenalainen maailma! Matkakuume sen kuin jatkaa kohoamistaan :) Ensimmäisen kerran elämässäni snorklasin Egyptissä, eikä kyllä mikään kohde ole vielä lyönyt laudalta niiden vesien maisemia. Silti, hauskaa hupia se on aina kun on lämmintä ja vähänkään nähtävää :)

    VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.