Olympus M.Zuiko Digital 17mm f1.8 laajakulmaobjektiivi

Sain Olympukselta lainaksi meidän matkalle M.Zuiko Digital 17mm f1.8 laajakulmaobjektiivin (lisätietoja täältä). Vaikka paljon pidänkin tästä PEN kameralleni ostamasta 45mm objektiivista, tuottaa se välillä harmaita hiuksia, kun kohteesta pitää olla niin kaukana. 45mm onkin ihan täydellinen yksityiskohtien ja asujen kuvailuun, mutta maisemakuvissa se ei ole ihan parhaimmillaan.

Tämä 17mm objektiivi on kooltaan melko saman kokoinen kuin 45mm, mutta hieman leveämpi ja painavempi. Objektiivi tuntuu todella laadukkaalta, niinkuin pitääkin, sen verran tyyris tämä on.


Koska Olympuksen PEN kamerat on nykyään sen verran suosittuja kameroita, päätin ottaa muutamia kuvia samasta kohtaa sekä 45mm että 17mm kameralla teille näytille. Kuvista näkee kuinka paljon laajemmalta 17mm objektiivilla kuvan saa, kuvat on siis otettu tismalleen samalta kohtaa kummallakin objektiivilla.

Vasemmat: Olympus M.Zuiko 45mm f1.8 // Oikeat: Olympus M.Zuiko 17mm f1.8


Tässä vielä muutamia reissussa 17mm objektiivilla otettuja kuvia:Kuvista huomaa, että valovoimaisuutensa vuoksi objektiivilla saa upeita kuvia myös pimeässä ja hämärässä. Ihastuin tähän objektiiviin sen verran, että nyt minua mietityttääkin miten tulen enää pärjäämään ilman tätä 17mm objektiivia?! Kaihoisin mielin saan pakata lainatavarat pakettiin ja palauttaa Olympukselle. Pitänee alkaa laittaa rahaa sukanvarteen uutta objektiivia varten! ;)

Kiitos vielä Olympukselle lainasta! :)

-Linda

10 kommenttia

 1. Kiitos tosi paljon tästä, ihan loistavasti havainnollistuu noiden ero. :D Tuo 17 mm:n hinta hieman hirvittää ja Sigmalla olisi hieman edullisempi, melko vastaava versio (19 mm/f2.8). Täytyy ehkä pohdiskella noiden välillä, reissuun jompi kumpi lähtee joka tapauksessa mukaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan, toivottavasti tästä oli jotain hyötyä, vaikka melko pikaiseen postauksen toteutinkin! :) Suurin ero tuohon Sigman vastaavaan on varmasti tuo valovoimaisuus ja tällä M.Zuikon objektiivilla saa varmasti parempia kuvia pimeässä.

   Poista
 2. Oli kiva lukea tästä, sillä laajakulman osto olisi itsellenikin ajankohtainen. Hieman tuo hinta vain hirvityttää, eikä enää ehdi tilatakaan mistään, jos sen haluaa reissuun mukaan :( Hmm, mietinnän paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä tosiaan hieman tyyris kyllä :/ Itsellänikin pitää alkaa rahaa säästämään, jotta saisi ihan omaksi hommattua :D

   Poista
 3. Onpa kivoja kuvia, hyvältä näyttää! Täytynee laittaa tuo objektiivi omallekin hankintalistalle, varsinkin matkailua varten tuollainen olisi kyllä niin hyödyllinen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Zandra! Tuo on kyllä ihan must juuri reissuille! :)

   Poista
 4. Paljonko tuo maksaa?

  VastaaPoista
 5. Jos olet saanut objektiivin lainaksi, olisit voinut panostaa hieman enemmän kuvaamisen. Esimerkit eivät mitenkään kannustaneet tuotteen ostamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappasit kuvat todella nopsaa, sillä minun piti palauttaa objektiivi. Kuvien tarkoituksena onkin vain havainnollistaa ero bloggaajille suosittuun 45mm objektiiviin nähden.

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.