Top of the Rock

Ensimmäisen New York päivän iltana suuntasimme ihailemaan Manhattania yläilmoihin Rockefeller Centerin Top of the Rock näköalatasanteelle. Monet New Yorkiin matkustajat käyvät katselemassa maisemia joko Empire State Buildingissa tai Top of the Rockissa. Me olimme kaksi vuotta aikaisemmin käyty ESB:ssä, joten nyt halusimme kokea jotain muuta. Liput ylös maksoi muistaakseni 27$/hlö. Me jouduimme jonottamaan ihan maksimissaan puolituntia, vaikka oltiin menossa ylös hieman ennen auringonlaskua, joka on selkeästi suosituimpia aikoja. Olen kuullut puheita, että jonottamaan voi joutua useita tuntejakin, joten on varmasti ihan tuurista kiinni, miten omalla kohdalla käy.

Ja olihan ne maisemat jälleen melkoisen upeat...


Sekä ESB:ssä että Top of the Rockissa käyneenä suosittelisin itse omien kokemuksieni perusteella jälkimmäistä, jos haluaa käydä vain jommassa kummassa. Top of the Rockin näköalatasanteella on paljon enemmän tilaa ja sieltä näkee upean ESB:n ylhäältä käsin. ESB:ssä maisemia pitää katsella rautaisen ritilän läpi, mutta Top of the Rockissa maisemat näki läpinäkyvän pleksin läpi ja ihan ylimmältä tasolta ilman mitään esteitä.


Me odoteltiin ylhäällä niin kauan, että aurinko oli täysin laskenut ja taivas lähes kokonaan tummunut. Ja niin teki moni muukin! Eturiviin sai jonotella melko pitkään, kun aikaisemmin tulleet varasivat paikkojansa.


Top of the Rockin jälkeen ihasteltiin alapuolella sijaitsevaa Rockerfeller Plazaa. Tuolla samaisella aukiolla, jossa nyt oli kahvila/ravintola, on talvisin se kuuluisa ja monista leffoistakin tuttu luistelurata.


Aukiota ympäröi eri maiden liput ja Suomenkin lippu bongattiin kaikkien joukosta! :)


Itse rakennus, the GE Building, jossa Top of the Rock sijaitsee, ei ole hassumpi sekään.


Tämäkin todellinen must see kohde New Yorkissa! ;)

-Linda

8 kommenttia

 1. Voi että, ihastelen aina noita kuvia joissa ESB näkyy noin komeasti. ESB:ssä ainoastaan käyneenä pitää seuraavalla kerralla ehdottomasti käydä Top of te Rockissa.

  Oltiin btw vuosi sitten Nykissä lokakuun loppupuolella ja Rockefellerissä oli jo luistelujää. Eiköhän ne sitä ala sinne pian väsäämään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä ensi kerralla käymään sitten Top of the Rockissa! :) Aijaa nehän aikaisin laittaa sen jään!! :D

   Poista
 2. Voi vitsi!! Sydämeni vuotaa verta näitä kuvia katsellessa... ;(
  Olin Nykissä kesä- heinäkuun vaihteessa ja voisin lähteä uudelle reissulle vaikka heti! Varsinkin kun katselen näitä sinun erinomaisesti onnistuneita kuvia.
  Kävin itse myös Rockefellerissä ja olin kyllä tyytyväinen valintaani, mutta hieman harmitti kun jätin sen vikoille päivilleni ja juuri silloin oli tietenki sateista ja sumuista, jonka takia näkyvyys oli hieman heikompi. Mutta jos seuraavalla kerralla olisi hieman parempi tuuri! ;)
  Nyt jään kauhulla odottamaan loppuja postauksiasi reissusta ja niitä ostoksia! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi että sinulla kävi huono tuuri säiden kanssa! :( Postauksia tulossa vielä paljon ;)

   Poista
 3. New York on kyllä yksi maailman kauneimmista kaupungeista. Asumaan en siellä ehkä pystyisi, mutta lomailulle NYC on ihan ykkönen :)

  VastaaPoista
 4. Onpa ihanaa että pääsit käymään tuolla! Ja niin kivoja kuvia huh huh :)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.