Central Park

Toisen New York päivämme aamuna, hyppäsimme metroon ja suunnistimme parin metropysäkin päähän Central Parkiin. Suunnitelmissamme oli vuokrata pyörät, joilla pääsisi helposti tutkimaan tuota upeaa Manhattanin viheraluetta. Metrotunnelista noustuamme, olikin pyörävuokraajia heti lappujensa kanssa kyselemässä haluammeko vuokrata pyöriä. Mukavuudenhaluisina lähdettiin heti ensimmäisen tarjoajan matkaan noitamaan pyöriä. Vuokrasimme pyörät kolmeksi tunniksi, joka maksoi 20$/pyörä. Muutaman dollarin halvemmalla olisi varmasti voinut pyörät saada, mutta ei huvittanut alkaa tinkaamaan, kun hinta ei meidän mielestä muutenkaan ollut kova. Pyörävuokraamosta saimme myös Central Parkin kartan, jonka avulla lähdimme suunnistamaan puistoa ympäri.


Polkeminen Central Parkissa oli leppoisaa, vaikka muuta liikennettä niin muiden pyöräilijöiden, lenkkeilijöiden, hevosvaljakoiden kuin autojenkin muodossa oli. Kierrettiin koko puisto ympäri, jolloin matkaa tuli reilut 9 kilometriä ja siihen päälle kaikki mutkat ja kiertelyt. Olisi ollut melkoinen reissu kiertää tuo matka jalkaisin edellisestä päivästä valmiiksi kipeinä olevilla kintuilla ja se olisi vienyt turhan paljon aikaa näin lyhyestä visiitistä. Pyörällä tuohon reissuun meni noin kaksi tuntia useiden pysähdyksien ja mutkien kera.


Taustalla useista sarjoista ja leffoista tuttu The Boathouse. Olisi kiva ollut mennä soutelemaan veneillä, sillä ilma oli todella mahtava. Tuossa järvessä uiskenteli muuten kilpikonnia! Palattuamme kierrokselta puiston ympäri, pysähdyimme vielä ihailemaan samaa järveä eri suunnalta ja siellä huomasin vedestä nousevan kilpikonnan pään, hih.


Pyöräillessä ehti pieni nälkäkin hiipiä vatsaan, mutta onneksi puistossa oli siellä täällä Hot Dog kojuja, joista sai herkullisia perinteisiä nakkisämpylöitä parilla dollarilla ;)


Kierroksemme päätteeksi nautittiin vielä hetki kauniista ilmasta puistossa jätskien kera. Isolle nurmikentälle oli tullut paljon porukkaa, osa ottamaan aurinkoa ja osa pelailemaan erilaisia pallopelejä.


Suosittelen todella pyörän vuokraamista, jos haluaa nähdä Central Parkista enemmän hieman helpommin ja varsinkin jos aikaa New Yorkissa on rajoitetusti! :)

-Linda

1 kommentti

  1. Hienoja kuvia ja kiitos vinkistä. Noita pyöränvuokraajia on vissiin kaupungissa ihan helppo löytää? :~)

    VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.