Rotuaari Piknik 2013

Päästiin eilen Japen kanssa Rotuaari Piknikiin kuuntelemaan hyvää livemusiikkia. Liput sain yhteistyössä Oulun Matkailu Oy:n kautta. Rotuaari Piknik on Oulussa vuosittain kesällä järjestettävät neljäpäiväiset kaupunkifestarit, joissa esiintyy suomalaisia artisteja. Me päästiin tänä vuonna kuuntelemaan Laura Närheä, Kaija Koota ja J. Karjalaista.

Laura Närhi esiintyi ensimmäisenä ja oltiin eka vähän epäluuloisia, että onkohan sen keikka edes hyvä. Lähdettiin kuitenkin katsomaan myös Lauraa, ja onneksi lähdettiin! Niiden keikka oli superhyvä! Lähes kaikki biisit oli tuttuja, joten sai laulaa mukana, ja koko bändi oli tosi energinen. Katsomostakin huomasi, että selvästikään monillekaan Laura ei ollut se artisti jota oli tullut vartavasten katsomaan, mutta yleisö syttyi aivan täysin keikan edetessä! Itsekin olin fiiliksissä kun tuli Siskoni, Viimeinen aamu ja Mä annan sut pois. Japen mielestä Lauran keikka oli koko illan paras, vaikka hän ei todellakaan ole mikään fani, joten keikka oli tosiaan onnistunut.


Oma suosikkini näistä kolmesta esiintyjästä oli aivan ehdottomasti Kaija Koo, jota en koskaan aiemmin olekaan nähnyt livenä, vaikka biisejä olen fanittanut aina. Halusin ehdottomasti päästä lähelle eturiviä (enkä ollut ainoa!) kuuntelemaan ja hakeuduttiinkin jo Lauran keikan aikana hyviin asemiin. Täytyy kyllä myöntää, että onhan tuo Kaija aikamoinen mimmi yli viisikymppiseksi ja samaa mieltä taisi olla suurin osa muustakin yleisöstä. Kaijan biisien mukana lauloi ylivoimaisesti eniten porukkaa. Encorena tullut Tinakenkätyttö sai porukan aivan villiksi. Oma lempparini Kaijan biiseistä on aina ollut ehdottomasti Kylmä ilman sua, ja sen kuuleminen livenä olikin kylmät väreet aikaan saavaa!


J. Karjalaisesta en ole koskaan oikeastaan tykännyt, pikemminkin päin vastoin. Uudelta levyltä Meripihkahuone -biisi on kuitenkin miellyttänyt minuakin ja mielestäni mies kuulosti paremmalta livenä kuin radiosta. J. Karjalaisen keikalla ei enää oltukaan eturivissä, vaan annettiin tilaa kovemmille faneille, ja sukupuolet alkoi tasapanoittua kun lavan edessä alkoi olla naisten lisäksi myös miehiä ;) Meripihkahuone soitettiinkin jo aika keikan alussa ja se oli kyllä todella hyvä.


Ilta oli kyllä todella onnistunut ja pitäisi ehdottomasti useammin tehdä jotain tälläistä erikoisempaa. Rotuaari Piknikiin oli lähtenyt hurjasti muitakin ihmisiä nauttimaan hyvästä musiikista ja tungos oli kova. Lippuluukulla oli jo paria tuntia ennen sen avaamista ensimmäiset jonottamassa lippuja. Sillä lauantain osalta ennakkoliput myytiin loppuun.

Kaikki kuvat olen ottanut Olympuksen PEN kamerallani ja 45mm kiinteällä objektiivilla, jolla tuli mielestäni ihan onnistuneita kuvia ainain silloin kun olin kohtuu lähellä artistia! Aluksi pelkäsin että saakohan tuolla minkäänlaisia kuvia kun ei voi zoomata, mutta ihan hyvinhän tuolla pärjäsi.

-Linda

Ps. Terveiset Tiina Annikalle, oli tosi kiva kun tulit juttelemaan! :)

6 kommenttia

 1. Lauantain piknik ilta oli kyllä huippu :) Laura Närhi kyllä yllätti todella positiivisesti, voin lähteä vastakin hänen keikalleen :) Kaijan Koon oon nähnyt jo neljästi, joten vaihtelu virkistää! Ja J.Karjalainen - no siitä nyt on turha sanoa edes mitään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä Laura Närhestä, oli todella positiivinen yllätys! Mutta Kaija oli ihan huikea ;)

   Poista
 2. Dämn olisin niin tahtonu nähä Kaijjjan! :)

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos! Laura yllätti minutkin positiivisesti. Kaija taas räjäytti potin omalla keikallaan, aivan huippumeno! :)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.