Oulun kesätapahtumia 2013

Tästä postauksesta löydät minun poimintani Oulun kesätapahtumista, joista toivon olevan vinkkiä niin Oulussa asuville kuin ulkopaikkakuntalaisille kotimaanmatkaajillekin.

Minulle tutuin kesätapahtuma Oulussa on Rotuaari Piknik (www.piknik.fi), joka on keskellä Oulun kaupunkia järjestettävät neljäpäiväiset kaupunkifestarit. Itse olen käynyt kerran aikaisemmin Rotuaari Piknikissä pari vuotta sitten, kun esiintyjinä oli Irina, PMMP ja Jenni Vartiainen. Tänä vuonna olen menossa festareille lauantaina kuuntelemaan J. Karjalaista, Kaija Koota ja Laura Närheä, joista ehdottomasti keskimmäinen kolahtaa parhaiten. En malta odottaa, että pääsen laulamaan Kaijan biisien mukana!

kuvat täältä ©Jarkko Heikkinen

Oulun varmasti tunnetuin ja suurin kesätapahtuma on rokkifestarit Qstock (www.qstock.fi), jossa on omasta mielestäni tänä vuonna ihan mielettömiä esiintyjiä. Ykköslempparini on ehdottomasti HIM, mutta mielelläni kuuntelisin myös Haloo Helsinkiä, Within Temptationia, Disco Ensembleä, Cheekkiä sekä uutta lemppariani Stigiä. Kuten huomaatte, on musiikkimakuni tooodella laidasta laitaan, ainoastaan kunnon hevimöykkäys ei oikein iske. Lippuja en vielä ole Qstockiin hommannut, mutta tässä kovasti pähkäilen pitäisikö liput hankkia edes tuolle lauantaille. Ei nimittäin ihan kamalan usein tule tilaisuutta nähdä HIMiä livenä. Vaikka Oulussa olen jo useamman vuoden asunut ja Rovaniemikään ei Oulusta kaukana ole, en ole koskaan käynyt Qstockissa. Ehkä olisi aika korjata tilanne, sillä eihän sitä edes tiedä missä sitä vaikka jo vuoden päästä asuu.

kuvat täältä © Janne Körkkö ja Jaakko Nurro

Koko elokuun ajan juhlitaan Oulun juhlaviikkoja (www.oulunjuhlaviikot.fi/), jonka aikana on useita erilaisia kulttuuritapahtumia ympäri Oulua. Ohjelmaa on Elojazz (www.elojazz.com/) festareista Jalometalliin (jalometalli.net/) ja kaikkea siltä väliltä. Oma nosto ohjelmistosta on  Ilmakitaransoiton MM-kisat (www.ilmakitara.fi), jotka järjestetään tänä vuonna jo 18. kerran Oulussa. Finaali käydään 23. elokuuta Rotuaarilla klo 19 alkaen. En ole koskaan aiemmin käynyt näitä kisoja katsomassa, mutta nyt olen kuullut niistä niin paljon hyvää, että pakkohan se on tänä vuonna lähteä meininkiä katsomaan. Tapahtuma on vieläpä ilmainen ja finaalissa esiintyy jo yllämainittu uusi lempparini Stig! Skaboihin osallistuu ja niitä tulee seuraamaan satoja ihmisiä ympäri maailmaa.


Viimeisenä poimintana vielä Meri Oulun kesäteatterin (www.merioulu.fi/) tämän vuoden näytelmä Hetki Lyö -musiikkikomedia, jonka näytökset alkavat 12.7. ja jatkuva elokuun puolelle asti. Olen nyt vuoden sisällä käynyt katsomassa pari teatterinäytöstä ja tykästynyt kovasti teatteriin! Teatteri on jotenkin paljon mielenkiintoisempaa ja jännempää kuin elokuva, kun näyttelijät esittävät näytelmän siinä sinun silmiesi edessä, ja jos näyttelijä mokaa niin uuden otoksen mahdollisuutta ei ole. Teatterinäyttely onkin mielestäni vaativampaa kuin elokuvissa tai tv-sarjoissa näyttely.


Listan kaikista Oulun tapahtumista löydät täältä!

Onko teistä oululaisista lukijoista joku osallistumassa näihin tapahtumiin? Nähdäänkö kenties Rotuaari Piknikissä? Entä onko joku ulkopaikkakuntalainen tulossa kesällä visiitille Ouluun?

-Linda

Postaus on toteutettu yhteistyössä Oulun Matkailu Oy:n kanssa.
www.ouluon.fi

7 kommenttia

 1. Me hankittiinki jo viikonloppuliput Qstockiin, kun sain sumplittua työt mätsäämään festariaikatauluihin. Pakko päästä fiilistelemään Stigiä, Linda nyt messiin!!!1 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsiiiiit oispa kyllä huippua :D No jos ei Qstockissa niin viimestään sitten Ilmakitaran MM-kisoissa fiilistellään Stigiä :D

   Poista
 2. Moikka!

  Oulu on kyllä kiva kaupunki, odottelen, että pääsen viettämään sinne ensi viikonloppua:) Luksusta rollolaiselle, kun pääsee joskus isompaan cityyn :D Osaisitko suositella muutamia kivoja ravintoloita sieltä? Pitäisi päästä juhlistamaan vuosipäivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi onpa mukava kuulla, että olette tulossa Ouluun vierailulle ja oikein juhlallisuuksien merkeissä! :) Ruokapaikat ovat vahvinta alaani, joten tokihan minulta muutama vinkki löytyy ;) Jos oikein hyvin ja hienosti haluaa vuosipäivää juhlistaa, suuntaisin joko Ravintola Hugoon www.ravintolahugo.fi/ tai Sokeri-Jussin Kievariin www.sokerijussi.net/. Hugossa olen käynyt kerran ja ruoka oli aivan loistavaa! Sokeri-Jussissa olen käynyt kolmesti, ja jokaisella kerralla ruoka on ollut todella hyvää! Kreikkalaisesta ruuasta pitävälle taas Olimpos on hyvä vaihtoehto, jossa ruoka-annokset on jäätävän isoja www.olimpos.fi. Jos rennompaa meininkiä ja ruokaa haluaa, suosittelen kokeilemaan Kauppuri5 burgereita kauppuri5.fi! Viikonloppuisin Kauppurissa on vain yleensä kova ryysis ja aina ei istumapaikkoja löydy. Jälkkärille/välipalalle Pannukakkutalo on aivan ihana paikka www.pannukakkutalo.fi/.

   Poista
  2. Hih, kiitos paljon! :) Varmasti mennään kokeilemaan jokin näistä, sounds so good!

   Poista
 3. Heippa! Täällä kirjottelee yks Etelä-Suomalainen joka on kesällä jopa muuttamassa Ouluun, hui! :D Oulua kun en oikeastaan yhtään tunne niin kyselisinkin että oisko sulla mitään vinkkejä mihin päin kannattaisi muuttaa tai mitä asuinalueita välttää? Meneekö keskustasta yliopistolle hyvin busseja jos johonkin keskustan tienoille muuttaisi? :) Olen siis tulossa opiskelemaan Oulun yliopistoon kauppatieteitä (ainakin todennäköisesti, perjantain tuomiota tässä odotellessa...) joten jos sinulla on siitäkin jotain ylimääräistä infoa tai vinkkejä niin mielelläni kuuntelen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tervetuloa Ouluun! :) Hmm asuinalueen valinta riippuu ihan siitä, haluaako asua keskustassa vai yliopiston lähellä (etäisyys on n. 6km). Itse halusin ehdottomasti asua keskustan tienoilla :) Keskustasta kulkee tosi hyvin busseja yliopistolle (5-20min välein), että kulkeminen ei ole ongelma! Keskustan alueelta hyviä alueita omasta mielestäni on ihan keskustan lisäksi ainakin Heinäpää ja Etu-Lyötty. Opiskeluun liittyen en osaa oikein sanoa mitään erikoisempaa, mutta kysy ihmeessä jos sinulla on jotain kysymyksiä mielessä?! :)

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.