matkabudjetti Amerikkaan

Kovin moni on ollut kiinnostunut tulevan reissumme (3.-26.9. USA:ssa) budjetista, joten avaanpa nyt teille kiinnostuneille hieman meidän reissun kustannuksia. Matkat varasimme hyvissä ajoin tammikuun alussa, joten mannertenväliset lennot saatiin omasta mielestämme melko edullisesti. HKI - NYC - HKI suorat lennot Finnairilla maksoi 550 euroa/hlö. Viime reissullamme kaksi vuotta sitten mannertenväliset maksoi yhteensä noin 650 euroa/hlö, ja molempiin suuntiin oli koneen vaihdot. Tuolloin varasimme lennot vasta toukokuun alussa, joten varaamisen kanssa kannattaa tosiaan olla ajoissa, niin lentojen kuin hotellienkin kanssa.
kuva täältä

Hotellien hintataso vaihtelee USA:ssa todella paljon. New Yorkissa hotellit ovat todella kalliita, ja meidän kolme yötä Equity Point hostellissa (entinen hotelli), huoneessa jossa on oma vessa, maksaa noin 380 euroa/2hlö. Tuo on NYCin majoitukseksi melko edullinen, ja minun mielestä suoranainen löytö. Hostelli kun sijaitsee Time Squarella, huoneen hintaan kuuluu aamupala ja hostelli on saanut todella hyvät arvostelut Tripadvisorissa. Las Vegasissa taas yövymme ihan kivassa Stratosphere hotellissa 250 eurolla/2hlö viikon. Las Vegasissa on hotellit melko halpoja, mutta kaikki muu siellä sitten maksaakin normaalia enemmän. Miamista löysimme melko hyvän hotellitarjouksen, ja siellä meidän 12 yötä maksaa 790 euroa/2hlö Tradewinds huoneistohotellissa South Beachillä. Me etsitään hotelleja aina periaatteella "mahdollisimman hyvä, mahdollisimman halvalla", ja yleensä meidän hotellit on kolmen tähden luokkaisia. Sijainnista joudutaan monesti pikkuisen tinkimään, eikä olla aina ihan keskeisimmillä paikoilla, mutta siedettävän kävelymatkan päässä kuitenkin. Halvemmallakin toki hotelleja vielä saisi, mutta sitten joutuisi tasosta tai sijainnista tinkimään jo melko paljon. Hotelleja vertailen sivustolla www.hodla.fi, joka voittaa Rantapallot ja Trivagot mennen tullen, sillä sieltä näkee heti hotellien hinnan koko ajalle, eikä vain yhden yön hintaa. Lisäksi suosittelen katsomaan Tripadvisorista hotellien saamat palautteet! Hotelleja kannattaa seurata ihan päivittäin, sillä hinnat voi muuttua todella nopsaa! Meidän Miamin hotelli esimerkiksi oli paria päivää aikaisemmin 400 euroa kalliimpi, kuin mitä silloin kun me se napattiin.

USA:ssa sisäiset lennot on kohtuullisen halpoja välimatkoihin nähden suosituimmilla reiteillä. Las Vegas kun on enemmän hurvittelukaupunki kuin businesskaupunki niin lennot sinne ja sieltä pois ovat kalliimpia. Meidän kaikki kolme sisäistä lentoa (NYC - Las Vegas - Miami - NYC) maksoi yhteensä noin 380 euroa/hlö. Lennämme siis kaikki välit, sillä välimatkat on niin suuria, että autolla ajamiseen kuluisi useita päiviä. Eli meidän matkojen kokonaisbudjetti on yhteensä noin 1640 euroa/hlö, sisältäen kaikki lennot ja majoitukset. Matkat olemme maksaneet kokonaisuudessaan jo varaushetkellä, joten tammikuusta lähtien olemme voineet kerätä pelkästään käyttörahaa matkaa varten. Matkaa varten olemme alkaneet säästämään jo keväällä 2012, eli jo ennen reissuamme Dubaihin.

idpossu
kuva täältä

Rahaa tarvitsee toki myös paikan päällä, eikä pelkästään matkojen maksaminen riitä. On kuitenkin vaikea arvioida tarkkaa budjettia kenellekään, sillä se riippuu niin monesta asiasta. Ruoka USA:ssa on omien kokemuksieni pohjalta hieman Suomen tasoa edullisempaa. Jos on valmis tinkimään ruuan tasosta ja voi elää pikaruualla, selviää varmasti helposti 15 eurolla/päivä. Jos kuitenkin haluaa syödä hyvin hienommissa ravintoloissa, saa rahaa luonnollisesti tuhlattua päivässä vaikka satoja euroja. Me todennäköisesti syödään sekä halvempaa pikaruokaa (joka ei tarkoita vain niitä hamppareita) ja sitten hienommin esimerkiksi Las Vegasin kuuluisissa buffeteissa, matkalla kun olemme yhteensä kolme viikkoa. Ruoan lisäksi rahaa tarvii esimerkiksi taksi- ja metromatkoihin. Me käytetään yleensä metroja ja busseja, joilla pääsee matkustamaan pitkiäkin välimatkoja parilla dollarilla. Todella paljon kuljetaan kaupungeissa kuitenkin jalkaisin. Lentokentiltä otetaan joskus taksi hotellille, riippuen saapumisen ajankohdasta, lentokentän etäisyydestä itse kohteeseen ja julkisenliikenteen aikatauluista. Lisäksi jos haluaa tutkia alueita vähän isommalta etäisyydeltä autolla, menee autonvuokraukseen rahaa. Autonvuokraaminen USA:ssa on kalliimpaa, jos ei ole täyttänyt vielä 25 vuotta, sillä vakuutukset on kalliimmat. Mitä nyt ollaan autovuokria katsottu, niin ihan perus auto ilman sen kummepia "herkkuja" navigaattorilla maksaa noin 40 euroa/päivä jos kuski on jo 25-vuotias. Me aiotaan vuokrata auto sekä Las Vegasissa että Miamissa muutamaksi päiväksi. Näiden "pakollisten" menojen lisäksi rahaa haluaa varmasti varata myös hurvitteluun, eli shoppailuun ja aktiviteetteihin. Moniin aktiviteetteihin voi kuitenkin varata liput jo Suomesta käsin edullisemmin netistä. Mekin ollaan varattu liput jo jenkkifutista katsomaan, sekä aiotaan sen lisäksi käydä Key Westissä snorklaamassa ja Las Vegasissa vesipuistossa. Shoppailu on USA:ssa Suomea huomattavasti halvempaa USA:laisten merkkien osalta etenkin outlet-myymälöissä. Outleteissä esimerkiksi Leviksen farkkuja ja Tommy Hilfigerin neuleita sai samaan hintaan, kuin vastaavia Suomessa H&M:ltä. Itse aionkin keskittää suurimman osan shoppailuistani näihin outleteihin.

Mielestäni rahaa kannattaa varata matkaan reilusti, ettei tarvitse joka hetki olla laskemassa pennosia ja miettiä riittääkö rahat. Kaikkia mukaan otettuja rahojahan ei ole pakko käyttää, mutta budjetissa on hyvä olla vähän ylimääräistä. Itse en lähtisi reissuun alle 2000 euron matkabudjetilla, mutta moni varmasti pärjäisi pienemmälläkin! 

kuva täältä

Sain itse taas pari postausta takaperin olleeseen ostoslistapostaukseen suoraan sanottuna aivan typerän kommentin: "Kyllä opiskelijabudjetti näyttää taas riittävän ;)". Siis missä vaiheessa olen sanonut lähteväni reissuun opiskelijabudjetilla?! Minulla on syyskuussa 24 päivän täysi palkallinen kesäloma, jonka olen ansainnut tekemällä töitä viime kesänä 4kk täysipäiväisenä ja joka viikko myös opiskelujen ohessa. Olen ollut toukokuun alusta päivätöissä tienaamassa rahaa reissua varten ja elän ihan minimalistisella budjetilla koko ajan. Toki ostelen aina silloin tällöin jotain, mutta hyvin vähän verrattuna siihen, mitä ostelisin jos en säästäisi mihinkään. Eli vaikka pääsääntöinen statukseni on opiskelija olen aivan yhtälailla myös työssäkävijä! Tulevalla reissulla aion siis todellakin shoppailla ja reilusti! ;)

Toivottavasti tästä postauksesta on teille Amerikan matkasta haaveileville jonkinlaista apua. Kommenttiboksiin saa laittaa kysymyksiä jos jokin jäi vielä askarruttamaan! :)

-Linda

34 kommenttia

 1. Kiitos esimerkeistä esim. hotellien hinnoista eri kohteissa,lentohinnoissa aikainen lintu madon nappaa :) Toivottavasti teillä on kiva matka ja löydät kivoja ostoksia. Tämän postauksen myötä noi typerät kommentit varmasti jäävät tuohon yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva kuulla! :) Varmasti tulee huippureissu, sitä en epäile yhtään! ;)

   Poista
 2. Pöh, aika asiatonta arvostella bloggaajan rahankäyttöä täällä. Olet kuitenkin varsin selvästi täällä tuonut esille että käyt töissä ja rahasihan käytät sitten miten haluat!! Mä olen saanut monen monta kommenttia rahankäytöstäni opiskeluaikoina, juurikin siihen sävyyn että miten mulla on muka varaa... Eipähän siihen tarvita kuin järkevää tulojen ja menojen suunnittelua ja tottakai tuskaisen pitkiä päiviä kun kampukselta suunnataan töihin luentojen jälkeen ja viikonloput ja lomat käytettiin tehokkaasti työn tekoon :) Valinta on jokaisen oma ;) Hurjan kivalta kuullostaa tuo tuleva matkanne, eikä tuo nyt kovin pahalta hinnalta kuullosta kolmen viikon reissusta! Ai niin, ja tuo edellisen postauksen asu on IHANA! :) -Juulia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, mutta osalle ihmisistä tuo töissäkäymisen ja säästämisen konsepti on ilmeisestikin täysin tuntematon käsite! :) Kiitos Juulia! :)

   Poista
 3. Tämä oli todella hyödyllinen postaus :). Laitathan vielä reissun jälkeen tarkempia kokemuksia ko. hotelleista :) ? Itse suunnittelemme ensi vuodelle USA:n matkaa, alustavasti olemme puhuneet NYC - Las Vegas - San Francisco - NYC. Oletko itse käynyt San Franciscossa? Jos olet, niin mitä mieltä olet siitä :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä laittaa! :) San Fransiscossa en ole koskaan käynyt, mutta kiinnostaisi nähdä sekin joskus! :)

   Poista
 4. Mua sitten niin ärsyttää ihmiset jotka jaksavat vahdata ja pohtia MUIDEN raha-asioita ! Raha-asiat ovat minusta henkilökohtaisia ja jokainen käyttää rahansa kuten haluaa. Ei se tarkoita sitä,että jos on opiskelija ettei koskaan mitään voi ostella...tällöin pitää priorisoida se, että mihin ne "vähäiset" rahat käyttää. Käykö esim. joka viikonloppu baarissa (joka syö ihan kauheasti rahaa) vai tekeekö jotain muuta. Tietenkin jos elää pelkillä opiskelijatuilla niin eihän siinä sitten kauheesti ole säästämisen varaa mutta jos käy töissä siinä ohella niin kyllä siihen pystyy :)

  Nämä ovat niitä valintoja, joita teemme joka päivä !Itsekin töissä käyvänä joudun tekemään valintoja koska palkkani ei ole mikään järin suuri.

  Oli ihana lukea vähän infoa noista hotelleista sun muista sillä itseäni kutkuttaisi kanssa reissu jenkkeihin mutta saas nähdä koska sinne tulen pääsemään :) ehkä vielä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, jos minunkin ainoa tuloni olisi opintotuki, tuskin saisin edes leipää pöytään! :D Kumma miten jotkut ei vaan käsitä, että rahaa saa tekemällä töitä, ja että sitä rahaa voi myös laittaa säästöön...

   Poista
 5. Me vietettiin vuonna 2011 Vegasissa yö tuolla samaisessa hotellissa, sieltä tornista öinen Vegas näytti makeelta kaikkine valoineen. Ja ne aamiaisbuffetit, suosittelen! ;)
  Mukavaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ompa hauska kuulla että olette olleet samassa! Nuo näkymät pitää ehdottomasti nähdä :)

   Poista
 6. Olen lukenut sinun blogia jo jonkun aikaa ja pitää sanoa, että se on niin mukava ja asiallainen blogi, joka on harvinaista. Ihana, että annat lukijoille myös vinkkejä matkustamisesta tai alennuksista vaatekauppoissa.

  Olen myös täysin samaa mieltä kanssasi, että säästämällä rahaa onnistuu toteuttaa unelmia. Enkä taju miksi joillekin se on ongelma. Näyttää siltä, että noilla ihmisillä kateus on voimakkampi kuin järki! Miksi muuten ne lukee blogiasi, jos eivät tykkää?

  Mä itse olen opiskelija, joka elää pelkkää opiskelijabudjetilla ja omilla säästöillä (en valitettavasti saanut työtä, vaikka olen etsimässä sitä jo 2 vuotta!) ja siltikin aina löytyy budjetti laadukkaille sisustustavaroille tai pikkureissuille ulkomaille. Esim. sunnuntaina palasimme poikakaverin kanssa matkalta Norjaan. Jotkut vain ihmettelee miten se on mahdollista. Jos ei tupakoi eikä tuhlaa rahaa baareissa ja osaa suunnitella rahajuttuja, kaikki on mahdollista! Sinähän sen tiiät :) Terkkuja Oulusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tyttö Pohjoisesta, todella mukava kuulla! :) Kateus on kyllä typerin asia ikinä, varsinkin kun matku USA:an on ihan kenen tahansa saavutettavissa. Joillekin säästäminen vie kauemmin aikaa, jopa vuosia, ja osa taas voi lähteä nopeaakin reissuun. Harmi ettet ole löytänyt töitä, itse tiedän olevani onnellisessa asemassa, että on vakituinen työ opiskelujen ohessa. Hih, terkkuja takaisin Ouluun, tällä hetkellä Rovaniemeltä ;D

   Poista
 7. Kiitos Linda ihan mielettömästi tästä! :) Kuten aiemmassa kommentissa mainitsinkin niin meillä on miehen kanssa parin vuoden sisään suunnitelmissa saman tyylinen reissu, joten tuo budjetin avaaminen auttaa tosi paljon. Mitä arvelet, vaikuttaako hintoihin alentavasti tuo reissunne ajankohta? Syyskuuhan ei ole enää mitään kuuminta kesälomasesonkia. Oikein alkoi perhoset lennellä vatsassa enkä malta odottaa teidän matkakertomuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Miss J, kiva kuulla jos tästä on hyötyä! :) Hmm tuohon hintojen vaikuttavuuteen on vähän vaikea sanoa. NYCissähän on aina sesonki päällä, sinne matkustetaan mihin aikaan vuodesta vaan, joten en usko siellä olevan sen halvempaa/kalliimpaa koskaan. Las Vegasissa on taas kesäkuukauksina todella kuumat kelit, reilusti yli 40 astetta, joten siellä en sanoisi kesän olevan sesonkia. Miamissa taas on kesäkuukaudet hurrikaanikausi, joka syyskuussa on ihan lopuillaan, joten sekään ei varmasti ole kesällä suosittu matkailukohde. Miamin ja Las Vegasin sesonkiaika taitaa olla keväisin.

   Poista
 8. Juuri samanlaista budjettia olen itsekkin pohtinut ja säästänyt tulevaa reissua varten. Kiva lukea näitä matkajuttuja :) muutenkin sun blogi on mukavan rento :) Meillä tosiaan lähtö on reilun kolmen viikon päästä Nyciin ja sieltä sitten Miamiin:) Kuinka paljon ajattelitte vaihtaa rahaa? Itse vielä pohdiskelen, kuinka paljon kannattaa vaihtaa. Olen monesta blogista lukenut, että n. 50 euroa/hlö/pvä olisi sopiva summa käteistä. Riittää kuulema syömisiin ja tippailuihin hyvin.

  Onko teillä ollut kansainvälinen ajokortti Miamissa? Vuokrattiin auto lentokentältä jo valmiiksi, niin kyseisen firman ehdoissa luki, että kv-kortti olisi suositeltava. Joissakin firmoissa luki, että olisi aina pakollinen.

  Me varattiin muutama päivä sitten Key Westiin Fury ultimate adventure -reissu, johon kuuluu snorklausta, parasailingia, jet ski-ajelua sekä ruuat/juomat. Mulle olisi riittänyt pelkkä snorklaus, mutta mihet... :D no onhan se aika ainutlaatuinen tilaisuus päästä hurvittelemaan.

  Kesäterveiset Turusta :) ja kiitos, kun jaat näitä reissujuttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih ihanaa, teillä on reissu ihan kohta! :) Me joudutaan kärvistelemään muutamia viikkoja reissutuskissa pidempään ;) Me muistaakseni vaihdettiin viime kerralla joku 300e/hlö dollareiksi ja ne riitti aikalailla loppuun asti. Niillä maksettiin vaan ruuat ja kulkemiset. Osa ruuista maksettiin myös korteilla... Meillä ei ollut Losissa viimeksi kyllä kv-ajokorttia, siellä vuokrasimme silloin vain autoa. Pitääpä ottaa itsekin tuosta selvää... Mekin ollan juuri Furyltä katsottu snorklausreissua! :D Oi tulehan kertomaan matkakuulumiset ja vinkit kun palaat!! :) Ihanaa reissua teille!

   Poista
 9. Ihanaa reissua teille! Te olettekin varanneet jo kaikki majoitukset, mutta sellaisen vinkin voin antaa, että viime hetken varaaja saattaa löytää myös paikan päältä hyviä alennuksia majoituksista. Me olimme vuonna 2009 itärannikolla reissussa 3 viikkoa (2 vk autoillen, 1 vk New Yorkissa) ja varasimme osan majoituksista läppäreillä vasta edellisenä iltana. Toki siinä on riskinsä, mutta meillä kannatti - näin erityisesti suurkaupunkien ulkopuolella.
  Mitä paremmin valmistelee matkaa etukäteen, sen jouhevammin se usein menee ja jää aikaa nauttia matkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karla :) Minäkin olen lukenut, että paikan päällä voisi saada vielä edullisempia majoituksia, mutta ollaan koettu helpommaksi varata kaikki etukäteen. Eipä tarvi tosiaan reissussa stressata ainakaan mistään ylimääräisestä! :)

   Poista
 10. Kiva postaus :) Täällä myös matka Jenkkeihin tiedossa 9.-21.9, kohteina NYC sekä Miami Beach. Itseasiassa meillä on suunnilleen sama budjetti kuin teillä, niin matkojen/majoituksen sekä käyttörahan suhteen :D Ollaan New Yorkissa 6 yötä, joten majoittuminen siellä nielee ison palan budjetistamme (1040e/2hlö).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, me siis ollaan yhtäaikaa Miamissa! :D Ihanaa reissua teille, ehkä me törmätään South Beachillä ;D

   Poista
 11. Hei mukava ku teit tämmösen postauksen, kiva nähä et miten paljon esim. Jenkeissä noin suunnilleen palaa rahaa. Ihekki olin aatellu et varmaan joku 2000 € ainakin täytys olla ettei mee reissussa sentin venyttämiseks. Mieluummi sitä rahaa on ylä- ku alakanttiin. :) Toivottavasti joskus ihekki Jenkkeihin pääsis, miulla asuu Floridassa Key Westissa sukulaisiakin ni säästäs ainaki osan majotukseen menevistä kuluista. :D Mut se on sit ehkä joskus kaukana kaukana tulevaisuudessa, saa nähä miten mie eka selviin hengissä Thaimaan reissusta, mikä kestääki sitte melkeen 2 kuukautta. :) Iha matkakuume kyl nousee ku lukee näitä muidenki juttuja vaikkei kohde ookkaan sama. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit! :) Oi sunhan ehdottomasti kannattaa sitten Miamiin suunnata kun Key Westissä ois sukulaisiakin!! :) Ei Thaimaakaan kuulosta ollenkaan pahalta!! ;)

   Poista
 12. Teidän tuleva reissu kuulostaa niin ihanalta :) ja todella edullisesti ootte mielestäni matkat + majoituksen saaneet! Meillä maksoi suurinpiirtein saman verran (n. 1600e) 12 yön matka Nyciin Times Squarelle v. 2007...joka kyllä oli mielestäni myös tosi edullinen hotellin sijaintiin ja tasoon nähden ja oulu-hski-nyc lentoihin... Ja totta, rahaa kannatttaa kyllä varmasti varata matkaan ettei tartte kittuutella :) ihanaa reissun suunnittelua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos Maija, sitä se varmasti onkin! :) Ei tuo teidänkään hinta kuulosta tosiaan pahalta 12 yöksi NYCissä! :o

   Poista
 13. Mukavaa reissua Teille! :) Älä välitä arvostelijoista. Nauttikaa koko rahan edestä!! :) -Anu

  VastaaPoista
 14. Vegasin buffetteihin päiväranneke, siitä ei juuri enää ähky parane. :D

  Varmaan aika selviö, mutta hotelleissa saa sitten olla tarkkana luteiden kanssa. Vegasin varmaan jokaisessa hotellissa niitä on nähty, mutta huono tuuri saa olla jos omalle kohdalle osuu. Mutta liian varovainen ei voi olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ehdottomasti pitää olla tarkka luteiden kanssa! :)

   Poista
 15. Kiva postaus :) Meillä meni kolmen viikon matkalla reilut viisi tonnia.Tosin matkustaminen ja shoppailu veivät ison osan budjetista,mutta kyllä se kannatti :) Mahtava reissu! Mukavaa reissua ja nauttikaa lomasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun USA:an pääsee niin rahaa saakin laittaa palamaan vähän reilummin ;) Sen verran harvinaista herkkua :D Kiitos! :)

   Poista
 16. Kyllähän se opiskelijabudjetti näyttää taas kerran riittävän ;)

  VastaaPoista
 17. Me olemme mieheni kanssa menossa jenkkeihin 10 vrk:ksi, 6 yötä Miami beachilla (Savoy hotel) ja 4 yötä Orlandossa (HIlton grand vacations on international.. jotain), ja meinataan vuokrata auto koko ajaksi. Olenkin ihan ulalla että mistä auto pitäisi vuokrata jotta ei tule yllätyksiä; palkkioita päälle, mailirajoituksia, vakuutukset, kaksi kuskia, tullimaksut jne.. Onko siihen jotain vinkkiä? :)

  VastaaPoista
 18. Hei, miten oli kokemusta vuokraamalla auton Yhdysvalloissa? Älä hinnat vaihtelevat paljon?

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.