la vie


"Life is too short to drink bad wine."

Törmäsin tähän ranskankieliseen sanontaan ensimmäistä kertaa vasta viime viikolla. Minulla ei koskaan ole ollut minkäänlaista mottoa tai elämän viisautta, jota olisin sen erityisemmin jäänyt pohtimaan, mutta tämä kyllä osui ja upposi. Niinkin kovaa, että tein itse siitä taulun. En voi ottaa sanontaa kirjaimellisesti, sillä itsehän en pidä minkäänlaisista viineistä, mutta lause on mielestäni todella osuva yleisesti ihan kaikkeen elämässä. Lauseen voi varmasti tulkita monella eri tavalla, mutta itselleni se merkitsee sitä, että elämä liian lyhyt tuhlattavaksi huonoihin valintoihin. Ja tällä tarkoitan tyytymistä niihin the second best vaihtoehtoihin sen sijaan, että tähtäisi unelmiinsa. Oli kyse sitten ihan mistä tahansa: opiskelupaikasta, työpaikasta, parisuhteesta, asunnosta, muusta materiasta, ihan mistä vain, vaikkapa sitten siitä viinistä! Jokainen toki tekee varmasti elämässään vääriä valintoja, mutta tärkeintä on oppia virheistä ja vastoinkäymisistä huolimatta pyrkiä parempaan, parhaaseen

Onko sinulla jotain mottoa tai elämän viisautta, joka on kolahtanut sinuun aivan erityisesti?

-Linda

15 kommenttia

 1. Live well, laugh often, love always. Siihen kiteytyy kaikki, mitä haluan elämästä ja mikä on minulle tärkeää :) Hyvä terveellinen elämä perusarjen sävyttämänä, nauraminen ja se ettei ota elämää liian vakavasti ja että saa olla rakkaiden kanssa :)

  VastaaPoista
 2. Miten teit tuon taulun? Todella upea:) Vietin mukavan yön sun blogin vanhoja postauksia vuodesta 2010 --> lukien :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tein kuvan netistä löytyvällä PicMonkey ohjelmalla, jonka siirsin sitten Word dokumentille ja tulostin perus A4:lle :D Voi tuolta alkuajoilta löytyykin hauskoja postauksia, ja näytän niin eriltä! :D

   Poista
 3. Tuo sanonta on kyllä totta ja ajattelen sen samoin kuin sinä! Miksi tinkiä asioista, joihin voit itse vaikuttaa! Meillä on vain tämä elämä elettävänä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan! :) Aina pitää pyrkiä parempaan, jos ei ole tyytyväinen.

   Poista
 4. Mulla ehkä niinkin tylsä lause auttaa jaksamaan kuin "kaikella on tarkoituksensa, aikansa ja paikkansa." Tämä auttaa myös vastoinkäymisissä ja ikäviin ihmisiin törmätessä. Joskus asioiden tarkoituksen voi tajuta heti, joskus vasta vuosien päästä. :-)

  Tuo ranskankielinen sanonta on kyllä loistava!

  VastaaPoista
 5. Älä unelmoi elämääsi vaan elä unelmaasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tarkoittaakin melkein samaa kuin minun lauseeni! :)

   Poista
 6. You only live once, but if you do it right, once is enough :).

  VastaaPoista
 7. Minulla on kädessä tatuointi, jonka latinankielinen teksti on mottoni: memento vivere eli "muista elää". Tämähän tarkoittaa juurikin sitä, että täytyisi muistaa yrittää elää kuin jokainen päivä olisi viimeinen päivä. Minulle tämä tarkoittaa juurikin sitä, että ei pidä tyytyä niihin "second best"- vaihtoehtoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana lause tuokin!! Monesti ihmisillä varmasti unohtuu arjen keskellä oikeasti elämästä nauttiminen ja mennään vaan sellaisessa sumussa.

   Poista
 8. Minuun ainakin kolahti tuo motto, olen nimittäin aikamoinen viinifani :D Hyvä idea tulostaa itse tauluihin, sillä julisteet ovat yleensä aivan ylihinnoiteltuja...

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.