3 vinkkiä rusketukseen

On kolme tuotetta, joihin olen luottanut jo pidempään kun on kyse auringonotosta. Minä rakastan ruskettunutta ihoa ja olenkin pyrkinyt etsimään tuotteita, joilla saa aikaan mahdollisimman syvän ja pitkäkestoisen rusketuksen. 

Yves Rocherin Monoï de Tahiti -öljyt ovat melkoisen hehkutettuja tuotteita, muttei turhaan. Lasipullossa olevaa öljyä käytän ohuena kerroksena after sunina auringon oton jälkeen. Auringonotto kuivattaa ihoa reippaasti, joten öljy ei ole yhtään liian vahvaa auringon kuivattamalle iholle. Kuivaöljyä käytän itse auringonottoon aurinkorasvan päällä. 


Moni on varmasti kuullut aurinkokapseleista ja miettii toimiiko ne oikeasti. Toimii! Minä olen oppinut aurinkokapseleiden popsimisen äidiltäni, joka myöskin rakastaa auringon ottoa. Olen kokeillut varmaan kaikki tarjolla olevat merkit läpi ja ehdottomasti paras kokeilemani on BetaGranat. Näissä BetaGranateissa on 25mg betakaroteenia, joka aktivoi ihon pigmenttiä, kun kaikissa muissa kokeilemissani aurinkokapseleissa betakaroteenia on vain 6mg. Kun pari vuotta sitten keväällä oltiin äitini kanssa Kanarian reissulla ei säät siellä todellakaan suosineet. Aurinkoa nähtiin vain parisen tuntia päivässä, osana päivistä ei ollenkaan. Otin aurinkoa reissulla yhteensä ehkä sellaiset kymmenen tuntia, normaalisti kun makaan auringossa ulkomailla neljä tai viisikin tuntia päivässä. Olin silti reissulta kotiin tullessa ruskeampi kuin koskaan ikinä aiemmin. Mitään muuta syylle tuolle loistavalle ruskettumiselle en vaan keksi kuin nämä BetaGranatit, joita söin tuolla reissulla ensimmäistä kertaa. 


Lisäksi en voi liiaksi korostaa, kuinka tärkeää suojakertoimisen aurinkorasvan käyttö myös Suomen auringossa on. Monilla tuntuu olevan sellainen ajatus, että eihän se Suomen aurinko polta. Eipä. Itsekin olen sortunut tähän ajatteluun joskus, mutta nyt vanhempana ja viisaampana (köh köh) en sitä virhettä enää tee. Aurinkorasva ei estä ruskettumista, mutta pidentää aikaa jonka auringossa voi oleilla ilman palamista. Aurinkorasva myös kosteuttaa ihoa, ja kosteutettu iho ruskettuu paremmin kuin kuiva iho. On hirveä kuunnella, kuinka jotkut kertovat ruskettavansa ihonsa siten, että ensin polttaa itsensä ravuksi, sillä kyllähän se puna rusketukseksi muuttuu. Joo muuttuu varmasti, mutta yhtä nopeaa se rusketus kesii poiskin kuin on tullutkin. Ja iho muistaa joka ikisen palamisen, eikä paluuta menneeseen enää ole, kun iho on poltettu ja ihon ennenaikainen vanheneminen on taattua. Joskus oikein tuntuu, että ihmiset kehuskelee sillä, kuinka ovat polttaneet itsensä. Mitäköhän hienoa ihon turmelemisessa on? Käyttäkää siis hyvät ihmiset sitä aurinkorasvaa! YR:n aurinkorasvat löydät täältä. Aurinkotuotteen ostaja saa 3 in 1 aftersun rasvan kaupanpäälle, jota kokeilleena voin suositella kovasti kevyen koostumuksen ja hurmaavan tuoksin ansiosta!

Mitkä ovat sinun parhaat vinkkisi auringonottoon?

-Linda


(linkit mainoslinkkejä!)

10 kommenttia

 1. Mä oon ite käyttämyt kans noita öljyjä ja tykännyt kovasti :) noita kapseleita pitää testata, kiitos vinkistä!:D

  VastaaPoista
 2. Oijoi kapselit taitaa lähteä testaukseen ;) Aurinkoöljyt on parhautta, itse löysin ne jotenkin vasta pari vuotta istten!

  VastaaPoista
 3. Oi mäki haluun tommosia kapseleita! :)

  VastaaPoista
 4. Äitini omisti, kun olin pieni, juuri tuon Monoi De Tahitin kuivaöljyn ja nyt kun siitä tänne kirjotit, niin ehkä pakko mennä heti huomenna ostamaan se itselle! Tuoksu on jo nyt nenänpäässä :)

  VastaaPoista
 5. Vuodesta toiseen jaksan ihmetellä, miksi ihmiset haluaa ostaa onnettoman pieniä suojakertoimia, kun samalla rahalla saa 50+ kertoimenkin. Yleensä rahalla halutaan saada parasta mahdollista, mutta aurinkosuojissa ei.

  Itse käytän aina vain 50+ kertoimia ja siitä huolimatta, tai oikeastaan sen ansiosta, rusketukseni on tasainen, syvä ja pitkään pysyvä. En mene missään vaiheessa punaiseksi ja "rusketukseni" ei hilseile ja kesi 2 viikossa irti.

  Muistakaa ihmiset, että se "menen aina eka punaiseksi ja sit vasta rusketun", tarkoittaa sitä, että ihosi vaurioituu auringossa. Punoitus ei ole koskaan hyvästä. Hyvään rusketukseen ei ole oikotietä. Pikavoiton tavoittelijat on sitten vähän vanhennuttuaan niitä, joilla on laikukas aurinkovaurioista kärsinyt roikkuva iho.

  http://www.ihomuistaa.fi/wp-content/gallery/burn/AK5.jpg
  http://www.ihomuistaa.fi/wp-content/gallery/burn/AK6.jpg

  Tuo tyypillinen "vanhuksen iho" johtuu siitä, että noiden ihmisten nuoruudessa ei aurinkosuojia tunnettu tai niitä ei viitsitty käyttää silloin kun Kanarialta haettiin tehorusketusta.

  Käyttäkää niitä 50+ kertoimia ja muistakaa riittävä määrä! Kasvoille 3-5 ml, vartalolle 30-40 ml voitelu on riittävän paljon antaakseen pakkauksessa luvatun suojan. Voidetta pitää lisätä uinnin jälkeen, vaikka se olisi "veden kestävää". Tuon nimityksen tuote saa, jos suojatehosta on 4x20 minuutin vedessä lilluttelun jälkeen puolet jäljellä. Tuohon ei sitten huomioida sitä, että pyyhkeellä kuivaaminen, makaaminen tms. hankaus kuluttaa voidetta pois iholta.

  Ja vielä se levitys. Voiteet voidellaan ihoon jo sisällä, annetaan imeytyä rauhassa puolisen tuntia ja sitten vasta mennään aurinkoon. Ei niin, että pakataan rantakamat kassiin, grillataan nahkaa puolisen tuntia ja sitten muistetaan, että rasvaakin voisi laittaa ja yritetään auringossa saada rasvaa imeytymään hikiseen ihoon.

  UGH, olen avautunut :D

  VastaaPoista
 6. Söitkö aurinkokapseleita vain reissussa ollessa vai aloititko ne viikkoa/kahta viikkoa aiemmin kuin lähditte? Tilasin kyseisiä kapseleita ja olen heinäkuun ekan viikon reissussa niin mietin aloitanko ne heti kun ne vain saapuvat vai riittääkö jos syön vain reissussa olo ajan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kahta viikkoa ennen aloita ehdottomasti! Vähän unohtu postauksessa kertoa tarkemmin käytöstä :D eli viimeistään 2vko ennen aloitus ja syönti jatkuu myös reissussa

   Poista
 7. Oon kanssa käyttänyt tuota samaa betagranat, mutta löytänyt vain n 15mg sisältävää purkkia? Mistä tuollaisen kolmevitosen saa?

  VastaaPoista
 8. Oon kanssa käyttänyt tuota samaa betagranat, mutta löytänyt vain n 15mg sisältävää purkkia? Mistä tuollaisen kaksvitosen saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään koostumuksesta on vähennetty karoteenia. Olen muutenkin parina viime vuotwna käyttänyt toista valmistetta, josta kerro täällä: http://www.lindsaysdiaries.com/2016/07/luottovinkkini-ruskettumiseen-alekoodi.html?m=1

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.